Meny
Velg avdeling Gul
Postadresse c/o Stavanger kommune Postboks 355, Forus 4067 Stavanger Telefon: 51508992/47540896 Send oss e-post
Bjergsted barnehage Rosenberggata 51 4007 Stavanger Telefon: 51913652 Send oss e-post
Hertervigtunet barnehage Seehusens gate 4 4024 Stavanger Telefon: 51913948 Send oss e-post
Kampen barnehage Bekkelundsgata 3 4024 Stavanger Telefon: 51913948 Send oss e-post
Solvang barnehage Møllegata 66 4008 Stavanger Telefon: 51913172 Send oss e-post
Veden åpen barnehage Tarjei Vesaas vei 13 4026 Stavanger Telefon: 45659628 Send oss e-post
Virksomhetsleder: Karin Egebakken
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Februar var karnevalsmåned på Gul avdeling. Vi danset mye, sang, laget masker og pyntet avdelingen til karneval. På karnevalsdagen kledde barna (som ville) seg ut, «slo katta ut av sekken» og koste seg så med godteri. På bollemandag fikk alle boller med krem og syltetøy, og det var en fest for sansene.

På fredager driver vi med sansemotoriske aktiviteter i kjelleren som inviterer de minste til fysisk utfolding og gledesfølelse i fellesskapet. Vi leker med instrumentene og bruker diverse andre rekvisitter for å stimulere barnas sanser og kroppslighet. Vi drar nå på lengre turer som også innebærer en del grovmotoriske utfordringer i ulendt terreng.


I dag har vi markert samenes nasjonaldag ved å knytte våre aktiviteter til samisk vennlig syn på naturen. Da valgte vi å jobbe med fisking som dagens tema innen forming og matlaging. Vi har blitt inspirert av joik mens vi malte fisker som vi da hengte opp på fiskestengene våre. Til lunsj hadde vi fiskesuppe med flatbrød, som falt i smak hos de fleste barna.

I januar jobbet vi med vintertema, og knyttet det til værforhold og nedbør. Enten det regner eller snør, må vi alltid ha på oss passende klær. Vi har snakket om dette temaet ved hjelp av vår egen (laminerte) snømannen Kalle. I språkaktivitetene våre fikk ungene kombinere forskjellige klesplagg og rekvisitter til snømannen, og slik lære om hvordan vi kler oss om vinteren. Vi har tatt det med videre i på- og avkledningssituasjonene, og vi ser allerede at barna er mer ivrige på å forsøke å kle på og av selv. På sangsamlingene har vi lært flere nye sanger om snøen og regnet. Vi innførte eventyrstunder der vi introduserte en kortere versjon av eventyret Skinnvotten ved bruk av konkreter. Det viste seg at ungene blir flinkere til å gå, og derfor dro vi en litt lengre tur til Stokkadalen for første gang. På turdagene fremover har vi planer å gå lenger og lenger fra barnehagen.


Ukene før jul var preget av feststemning og ulike arrangementer. Det var en glede å samle barn, foreldre, besteforeldre og barnehageansatte rundt en hyggelig Luciafrokost. Et par dager senere koste barna seg på utendørskinoen, som var spesielt attraktiv fordi den ble holdt under snøforhold og fordi det ble servert kjeks og saft. Nissefesten var gledens høydepunkt for de minste, både på grunn av besøket av julenissen, som ikke var skummel denne gangen, og på grunn av de deilige gavene de fikk av ham og serveringen av julegrøt til lunsj. Rett før jul fikk barna endelig sjansen til å overlevere julegavene sine til familiene sine, og dermed ta sin del i siste fasen av hele prosessen som inkluderte å lage, pakke og levere gavene. Vi takker for dette halve året og ønsker alle et godt nytt år.

Adventstiden på Gul avdeling er svært dynamisk og fylt med mye kreativitet og god atmosfære. De siste ukene har vi laget topphemmelige julegaver som barna snart vil ha glede av å ta med hjem. Barna har også laget julepynt og mange prøvde for første gang å male med pensel, hender og føtter. Vi har pyntet avdelingen og laget adventskalenderen for å gjøre stemningen i høytiden komplett. Hver dag trekker vi kalenderen der hvert barn som ble trukket får en pepperkake med hjem. Vi begynte også å lære julesanger på adventssamlingene våre, men den mest attraktive er regelen om Nisse rød og nisse blå. Frem til slutten av desember skal vi ha mange flere hyggelige aktiviteter. To be continued...


I løpet av uke 45 og 46 har vi hatt mange fine aktiviteter i forbindelse med pepperkakebaking. Vi har trillet og kjevlet pepperkakedeigen og smakt litt på den. Så formet og bakte vi pepperkakehjertene våre. Da benyttet vi anledningen til å smake dem på nytt i ny konsistens. Deretter pyntet vi dem med masse godsaker og kunne ikke la være å smake på litt godteri. Siden smaking ikke er helt det samme som å spise, måtte vi bare lage noen ekstra pepperkakemenn, reinsdyr, snøkrystaller, måner og juletrær for endelig å kunne forsyne oss litt. Vi var veldig glade og ivrige etter å bruke alle sansene våre gjennom disse aktivitetene. Etter så mye arbeid og energipåfyll dro vi ut for å bruke opp den ekstra energien i kroppen. Vi gikk også på to fine turer, en til Sjørøverlekeplassen, og en til lekeplassen bak Kampen kirke. Det var rett og slett en perfekt kombinasjon av hovedtemaene våre i denne perioden: kroppen og førjulstiden. 

De siste to ukene jobbet vi med temaet fellesskap og vennskap. I samlingsstundene introduserte vi bildene av alle barna og voksne på avdelingen, og sang ulike navnesanger for å øke barnas bevissthet om egne og andre barns navn og identitet. I lekesituasjonene har vi hatt fokus på å vente på tur og dele. Vi gikk på tur til en lekeplass der vi utfordret kroppen litt ekstra ved å bruke forskjellige lekeapparater. Nede i kjelleren prøvde vi oss på en slags risikolek med skumrulle, og det viste seg å være veldig populært slik at alle ungene ville være med. Vi er offisielt ferdige med tilvenningsperioden, og ser nå frem til nye spennende aktiviteter med alle 10 barna på laget.