c/o Stavanger kommune Postboks 355, Forus 4067 Stavanger
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Personalinnlogging
Velkommen til Vestre Platå-barnehagene

Regjeringen kom i går med en pressemelding med utgangspunkt i at det nå er lite smittespredning i landet. Dette gjør at en hel avdeling i barnehagen og en hel skoleklasse kan være én kohort.

Et nytt system med rødt, gult og grønt lys skal avgjøre hvilke smitteverntiltak som gjelder i barnehage og skole. Trafikklysmodellen skal gjøre det enklere å gjennomføre barnehage- og skolehverdagen, samtidig som smittevernet ivaretas.

Fredag ettermiddag kommer det en ny smittevernveileder for barnehager og skoler som tar utgangspunkt i det nye systemet.  Smittevern i Stavanger vil på bakgrunn av føringene i trafikklysmodellen vurdere hvilket nivå som skal gjelde for Stavanger.

Barnehagene vil innen onsdag 3.juni gi nærmere informasjon om praktiske endringer som følge av det nye systemet

Regjeringen har bestemt at foreldrebetalingen skal gjenopptas når barnehager og SFO gjenåpnes nå i april. Det betyr at kommunale barnehageplasser vil bli fakturert fra og med 20. april, mens plasser i SFO vil bli fakturert fra og med 27. april.

Det vil ikke bli fakturert matpenger i april verken for barnehager eller SFO. Foreldre vil bli fakturert i henhold til reglene i forskrift om foreldrebetaling. Dette gjelder uavhengig av antallet timer tilbudet omfatter.

Kjære alle foreldre

Vi er alle i en helt spesiell situasjon. Covid 19 - viruset har endret hverdagen vår drastisk, og barnehagen har nå vært stengt i tre uker. Barnas normale hverdag og rutiner med lek og aktiviteter med andre barn og gode venner er for en periode satt på vent.

Vi går snart inn i påsketiden, og mange har gledet seg til ferie og tid sammen med familien. Kanskje hadde dere planlagt en reise eller en tur til fjells. Denne påsken blir litt annerledes for oss alle. Vi må fremdeles gjøre det vi kan for å unngå smitte, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil eller være sammen på den måten vi ellers er vant til. Dette kan kreve mye av oss. Vi lever ulike liv og har forskjellige bosituasjoner. For noen av oss kan denne perioden kjennes ekstra utfordrende og vanskelig, noe som også kan prege hverdagen og stemningen hjemme.

Barna våre er svært sensitive for hvordan omsorgspersonene rundt dem har det. Barn trenger imøtekommende, forståelsesfulle og kloke voksne som kan trygge de og være tilstede. Dette er ingen enkel oppgave når vi selv kjenner på bekymring og stress over at livet må leves på en litt annen måte for en periode.

Trenger du noen å snakke med? Da kan du ta kontakt med oss. Vi bryr oss!

Hilsen Vestre Platå- barnehagene

Virksomhetsleder Karin Egebakken

e-post:Karin.egebakken@stavanger.kommune.no

Mental helse har flere telefonnummer du kan ringe:

Hjelpetelefonen: 116 123

Foreldresupport: 116 123 (tast 2)

Arbeidslivstelefonen: 225 66700