Meny
Velg avdeling Forside
Sandvigå 7 4007 Stavanger
Telefon: 91783173 Send oss e-post
Redaktør: Therese Utkilen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2024><<
juli 2024
mtotfls
24252627282930
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
På fredag trakk vi 3 vinnere av Bjørnis konkurransen vår, og det var hele 39 barnehager som hadde en svarprosent over 75! Totalt var det en økning på over 5% poeng, fra 63,1% i fjor til 68,6% i år. Det er en gledelig utvikling, og det høyeste resultatet siden før pandemien Tusen takk til alle foreldre som svarte på undersøkelsen! Vi håper at denne utviklingen fortsetter, og vi kommer til å gjenta en linkende konkurranse neste år for å bidra der vi kan
Årets vinnere er
1. Auglendsdalen barnehage
2. Bru barnehage
3. Rennesøy barnehage

Nå er resultatene fra Foreldreundersøkelsen snart klar fra UDIR!

Vi inviterer alle foresatte med barn i Stavangerbarnehagene til vårt årsmøte mandag 11.mars kl. 20.00 på Teams.

 

 


I forbindelse med foreldreundersøkelsen i barnehagene i Stavanger Kommune, arrangerer Stavangerbarnehagenes foreldreforening (SBF) en konkurranse:

Vi utfordrer flest mulig foreldre til å svare på undersøkelsen, og de barnehagene som har en svarprosent på over 75%, er med i trekningen av et besøk av brannbamsen Bjørnis!!
Det blir 3 heldige vinnere, og du kan bidra til at din barnehage vinner!

Ved å svare på foreldreundersøkelsen har du i tillegg muligheten til å uttrykke din mening om hva du synes fungerer bra, og hvilke områder som har forbedringspotensial i barnehagehverdagen til barnet ditt.
Resultatene fra undersøkelsen brukes av barnehagen og barnehageeier som en hjelp til å vurdere og utvikle barnehagetilbudet.

Vi minner om at undersøkelsen er helt anonym, og om viktigheten av å svare ærlig slik at foreldrenes meninger kommer tydelig fram. 

Vær så snill og bruk et par minutter på å svare, og hjelp oss med å få tidenes høyeste svarprosent i år!

 


Norge ligger forholdsvis lagt fremme når det gjelder forskning på mobbing i barnehagen, men det er fremdeles en vei å gå da mobbing forekommer allerede blant de minste barna. Les artikkel om det her:


Her finner du informasjon om FAU og SU. Du kan velge hvilket språk du ønsker informasjonen på.

Vi oppfordrer alle foresatte til å engasjere seg der de har mulighet!


Gullfaks barnehage er de neste to årene med på et prøveprosjekt som innebærer 30 timers arbeidsuke. Håpet er at en kortere arbeidsuke skal gi lavere sykefravær, øke tjenestekvaliteten, stabiliteten og nærværet på jobb i forsøk på å redusere sykefraværet blant de ansatte. Les saken her:


Debatten rundt kostholdet i barnehagen raser. "I en fagfellevurdert artikkel i Norsk tidsskrift for ernæring publisert i 2020 kommer det fram at under halvparten av de barnehageansatte kjenner til de nasjonale retningslinjene for mat og kosthold i barnehagen, og at det fremdeles serveres for lite grønnsaker, fisk, grove kornprodukter og produkter merket med nøkkelhul". 

Hele artikkelen kan du lese her: 


"Støre og Brenna kunne fortelle at regjeringen vil jobbe for at barnehagelærere utgjør minst 60 prosent av grunnbemanningen og at alle barnehager skal ha minst 25 prosent fagarbeidere innen 2030. Regjeringen har også et mål om flere barnehagelærere i barnehagen med mastergrad.
I dag er 44 prosent av de ansatte barnehagelærere og 22 prosent er barne- og ungdomsarbeidere, ifølge Kunnskapsdepartementet."


Kjenner du noen som er engasjert i hjem-barnehage samarbeid? Nå kan du nominere kandidater til det nasjonale Foreldreutvalget for barnehager (FUB). 

FUB er et nasjonalt utvalg av foreldre med barn i barnehage som er oppnevnt av Kunnskapsdepartementet. Et godt samarbeid mellom foreldre og barnehagen skaper en trygg og god hverdag for våre minste, og som medlem av FUB får du være med på å sikre at foreldrestemmen høres i aktuelle saker.  

Åpne artikkelen for å finne ut mer. 

 


Foreldreundersøkelsen er nylig ute, og som tallene viser er det store variasjoner mellom barnehagene. Med andre ord, "Barnehage er ikke barnehage"  Resultatene må også ses i sammenheng med svarprosent og her er det stor potensiale til å påvirke din egen barnehage for å få mer riktig score. 

Vi i SBF jobber aktivt for å bidra til at alle barn i Stavanger skal ha en trygg og god hverdag i sin barnehage! 

Det er vår i luftet, klokken er stilt og det betyr det er på tide med nytt årsmøte. 

Vi inviterer alle dere foreldre med barn i barnehage i Stavanger til åpent årsmøte.
Sted: Teams 11.04.2023 klokken 19:00 - 21:30.


10 gode innspill fra Ingerid Bø ved Universitetet i Stavanger om hvordan vi voksne kan bidra til å skape gode relasjoner mellom gutter og jenter under hele oppveksten.

Det handler om å bli bevisst på de stereotype forventningen vi ofte har til gutter og jenter, og viske ut de tradisjonelle forestillinger om hva slags arbeid og væremåter som passer for kvinner og menn. 

 

Les artikkelen her


Kommunen jobber nå med å utarbeide ny nettside for barnehage og skole, kommunen lurer på hvilke informasjon foreldre savner i forbindelse med barnehagestart / skolestart?

Send gjerne inn ditt spørsmål til Foreldrespør.no eller til oss i SBF så er vi sikker på at dere får tak i den informasjonen dere savner på kommunenes nettside - til slutt.


Forandringsfabrikken har publisert en rapport hvor i alt 52 barnehager fra hele landet har bidratt i undersøkelsen som ble gjennomført høsten 2021 og våren 2022.
Av de totalt 722 barna som er med, uttrykker 78 prosent at de kjenner at minst én ansatt i barnehagen er glad i dem. 17 prosent av barna kjenner ikke at noen ansatte i barnehagen er glade i dem, mens 5 prosent av barna er usikre.
Barna forteller at de kjenner at ansatte er glade i dem, for eksempel når de ansatte smiler og er glad, leker med dem, tøyser, sier de er glade i dem eller andre fine ting, gir kos, hjelper dem og viser dem at de er snille.

Vi i SBF lurer på om du er fornøyd med mattilbudet i din barnehage? 

Hvordan er mattilbudet i din barnehage?

Hvor ofte får dere varmmat? 

Er det god variasjon i mattilbudet?

Hva er du fornøyd med og hva er du ikke?


Sammen med Mobbeombudet for fylkeskommunen i Rogaland ønsker vi å opplyse foreldre og samtidig undersøke hvor mange som kjenner til de nye endringene som kom i barnehageloven 2021. 

Les gjerne raskt over endringene under og bruk disse på neste FAU møte for å få en god dialog med de andre foreldrene. Endringene i barnehageloven medfører et større ansvar for barnehagene i de tilfeller det blir avdekket dårlig psykososialt miljø i barnehagen og det gjør også at foreldre skal få bedre oppfølging i de tilfeller dette er nødvendig. 

Skriv til oss på e-post eller Facebook og gi oss gjerne en konkret tilbakemelding med dine opplevelser.