Meny
Velg avdeling Forside
Sandvigå 7 4007 Stavanger
Telefon: 91783173 Send oss e-post
Redaktør: Therese Utkilen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2023><<
oktober 2023
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405

Her finner du informasjon om FAU og SU. Du kan velge hvilket språk du ønsker informasjonen på.

Vi oppfordrer alle foresatte til å engasjere seg der de har mulighet!


Gullfaks barnehage er de neste to årene med på et prøveprosjekt som innebærer 30 timers arbeidsuke. Håpet er at en kortere arbeidsuke skal gi lavere sykefravær, øke tjenestekvaliteten, stabiliteten og nærværet på jobb i forsøk på å redusere sykefraværet blant de ansatte. Les saken her:


Debatten rundt kostholdet i barnehagen raser. "I en fagfellevurdert artikkel i Norsk tidsskrift for ernæring publisert i 2020 kommer det fram at under halvparten av de barnehageansatte kjenner til de nasjonale retningslinjene for mat og kosthold i barnehagen, og at det fremdeles serveres for lite grønnsaker, fisk, grove kornprodukter og produkter merket med nøkkelhul". 

Hele artikkelen kan du lese her: 


"Støre og Brenna kunne fortelle at regjeringen vil jobbe for at barnehagelærere utgjør minst 60 prosent av grunnbemanningen og at alle barnehager skal ha minst 25 prosent fagarbeidere innen 2030. Regjeringen har også et mål om flere barnehagelærere i barnehagen med mastergrad.
I dag er 44 prosent av de ansatte barnehagelærere og 22 prosent er barne- og ungdomsarbeidere, ifølge Kunnskapsdepartementet."


Kjenner du noen som er engasjert i hjem-barnehage samarbeid? Nå kan du nominere kandidater til det nasjonale Foreldreutvalget for barnehager (FUB). 

FUB er et nasjonalt utvalg av foreldre med barn i barnehage som er oppnevnt av Kunnskapsdepartementet. Et godt samarbeid mellom foreldre og barnehagen skaper en trygg og god hverdag for våre minste, og som medlem av FUB får du være med på å sikre at foreldrestemmen høres i aktuelle saker.  

Åpne artikkelen for å finne ut mer. 

 


Foreldreundersøkelsen er nylig ute, og som tallene viser er det store variasjoner mellom barnehagene. Med andre ord, "Barnehage er ikke barnehage"  Resultatene må også ses i sammenheng med svarprosent og her er det stor potensiale til å påvirke din egen barnehage for å få mer riktig score. 

Vi i SBF jobber aktivt for å bidra til at alle barn i Stavanger skal ha en trygg og god hverdag i sin barnehage! 

Det er vår i luftet, klokken er stilt og det betyr det er på tide med nytt årsmøte. 

Vi inviterer alle dere foreldre med barn i barnehage i Stavanger til åpent årsmøte.
Sted: Teams 11.04.2023 klokken 19:00 - 21:30.


10 gode innspill fra Ingerid Bø ved Universitetet i Stavanger om hvordan vi voksne kan bidra til å skape gode relasjoner mellom gutter og jenter under hele oppveksten.

Det handler om å bli bevisst på de stereotype forventningen vi ofte har til gutter og jenter, og viske ut de tradisjonelle forestillinger om hva slags arbeid og væremåter som passer for kvinner og menn. 

 

Les artikkelen her


Kommunen jobber nå med å utarbeide ny nettside for barnehage og skole, kommunen lurer på hvilke informasjon foreldre savner i forbindelse med barnehagestart / skolestart?

Send gjerne inn ditt spørsmål til Foreldrespør.no eller til oss i SBF så er vi sikker på at dere får tak i den informasjonen dere savner på kommunenes nettside - til slutt.


Forandringsfabrikken har publisert en rapport hvor i alt 52 barnehager fra hele landet har bidratt i undersøkelsen som ble gjennomført høsten 2021 og våren 2022.
Av de totalt 722 barna som er med, uttrykker 78 prosent at de kjenner at minst én ansatt i barnehagen er glad i dem. 17 prosent av barna kjenner ikke at noen ansatte i barnehagen er glade i dem, mens 5 prosent av barna er usikre.
Barna forteller at de kjenner at ansatte er glade i dem, for eksempel når de ansatte smiler og er glad, leker med dem, tøyser, sier de er glade i dem eller andre fine ting, gir kos, hjelper dem og viser dem at de er snille.

Vi i SBF lurer på om du er fornøyd med mattilbudet i din barnehage? 

Hvordan er mattilbudet i din barnehage?

Hvor ofte får dere varmmat? 

Er det god variasjon i mattilbudet?

Hva er du fornøyd med og hva er du ikke?


Sammen med Mobbeombudet for fylkeskommunen i Rogaland ønsker vi å opplyse foreldre og samtidig undersøke hvor mange som kjenner til de nye endringene som kom i barnehageloven 2021. 

Les gjerne raskt over endringene under og bruk disse på neste FAU møte for å få en god dialog med de andre foreldrene. Endringene i barnehageloven medfører et større ansvar for barnehagene i de tilfeller det blir avdekket dårlig psykososialt miljø i barnehagen og det gjør også at foreldre skal få bedre oppfølging i de tilfeller dette er nødvendig. 

Skriv til oss på e-post eller Facebook og gi oss gjerne en konkret tilbakemelding med dine opplevelser. 


Mobbing og krenkelse av barn i barnehage er et faktum, og nye tall innhentet av 11 ulike Mobbeombud i landet viser tydelig at krenkelse i barnehage er et reelt problem, og en av fem barnehagesaker som mobbeombudene får, handler om at ansatte krenker barn.

Mobbeombudene i Norge fikk inn 6741 henvendelser totalt fra 2018 til 2021. Av disse kom 497 fra barnehagene. Det utgjør sju prosent.
Rundt 100 av barnehagehenvendelsene gjelder ansatte som krenker barn.


Gutten hadde akkurat sluttet med bleie. Det gikk ikke alltid så bra. En dag da han tisset i buksa, dro en ansatt ham inn på do og sa: «Jeg er så lei av at du ikke klarer å gå på do og er møkka lei av å måtte skifte på deg.» Barnet begynte å gråte fordi den voksne var så sint. Den ansatte var ikke klar over at en kollega overhørte episoden og sa ifra til styreren. Styreren tok personen inn på kontoret og ga en advarsel.

Låg grunnbemanning
– FUB meiner den viktigaste årsaken til alle desse problema er for låg grunnbemanning i barnehagane generelt, seier Silje Lødøen Fiksdal.
– Minstenormen for bemanning er blitt standardbemanning. Pandemien har tydeleg vist at dette ikkje er godt nok. FUB har tatt bemanningsproblemet opp med kunnskapsdepartementet fleire gonger under pandemien utan å få eit klart svar, konstaterer Fiksdal.
– Barnehagar må ha bemanning til å kunne drive godt i eit tidspenn som gjer det muleg for foreldre å ha normal arbeidstid. Foreldre skal ikkje bli sett i skvis og få dårleg samvit på grunn av for lite bemanning i barnehagen, slår ho fast.

Når du skal velge barnehage kan det være en lur ide å kontakt den barnehagen du ønsker å velge, spør om de har planlagt besøksdag eller om det er mulig å få komme innom en liten tur og hilse på småbarnsavdelingen og få se uteområde.
På Barnehagefakta finner du informasjon om foreldreundersøkelser, antall barn, om barnehagen er privat eller kommunalt, kart og lenke til de forskjellige barnehagene, kjemp nyttig verktøy i prosessen med å velge barnehage.

Se artikkelen under for råd og tips til hvordan velge barnehage, skulle du har spørsmål om barnehagene i Stavanger er du også hjertelig velkommen til å sende DM til oss eller e-post