Meny
Forside
Sandvigå 7 4007 Stavanger
Redaktør: Annika Svendsen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Velkommen til Stavangerbarnehagenes Foreldreforening.

Stavangerbarnehagenes Foreldreforening (SBF) er en upolitisk, selvstendig organisasjon og representerer alle foreldre i Stavangers barnehager, både de kommunale og de private.

På denne siden kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg som forelder og lese nyheter om hva som rører seg på barnehagefeltet i Stavanger.

Du kan abonnere på nyheter ved å trykke "abonner på nyheter" nede på høyre side.

Kontaktinfo finner du øverst til høyre og også under styret og kontakt oss. Kontortid: mandag, onsdag, torsdag, 08.00-15.00

Mandag 01.02.2021 avholdt SBF årsmøtet sitt . Hedvig Montgomery var leid inn som foredragsholder, og hun hadde et strålende foredrag for oss som het: "Foreldremagi for barnehagebarn." 

Mandag 01.02.2021 gjennomførte SBF årsmøtet sitt digitalt. Vi hadde leid inn Hedvig Montgomery som foredragsholder.

Stavanger kommune skal gjennomføre en ny organisering av styrket barnehagetilbud. Forslaget og saken blir tatt opp i Utvalg for oppvekst og utdanning mandag 27.01.21.

SBF holder årsmøtet mandag 1.februar 2021 kl.19.00 på Teams.

Vi har fått den kjente svenske psykologen og familieterapeuten Hedvig Montgomery til å starte møtet med å holde et foredrag for oss med tema Foreldremagi for barnehagebarn.


Nesten ni av ti foreldre er fornøyde med barnehagen sin og bare seks prosent var misfornøyde. Men til tross for dette er foreldrene klare på at de ønsker seg bedre bemanning. Det fremgår av undersøkelsen som Opinion har gjennomført på vegne av Foreldreutvalget for barnehager (FUB).

Men i statsbudsjettet vil regjeringen allerede nå kutte i pensjonstilskuddet til private barnehager, noe som får Private barnehagers landsforbund til å rase.

Det skriver barnehage.no. For over to år siden varslet regjeringen at de ville gjennomgå og endre lovverket etter at to regjeringsbestilte rapporter viste stor avkastning i barnehagesektoren.

Våren 2019 sendte regjeringen ut forslag til endringer i barnehageloven på høring. Da varslet de at forslaget til ny barnehagelov skulle legges fram samme høst. Siden den gang har det blitt utsatt en rekke ganger.


Regjeringen har laget en egen nettside med informasjon til foreldre med barn i barnehagen,  til foreldre med elever i barneskolen og til foreldre med barn i ungdomsskole og vgo. Nettsiden skal gi svar på alt det foreldre trenger å vite i forbindelse med koronasituasjonen.      

Nå som flere av oss skal holde årets sommerferie hjemme, kan dette være en gøy mulighet til å bli bedre kjent med sin egen by. Her kommer en liste over aktiviteter og underholdning til varme fine dager. 

Useful links about the school and kindergarten system in Norway, and other practical information which is good to have when you are new to Norway.

Please use google translate to read the rest of the text in your preferred language. Minoritetsspråklige foreldre kan ha erfaring fra ulike barnehagekulturer og det at foreldrene skal involvere seg i samarbeid med barnehagen, kan virke fremmed for mange.


Å starte på skolen er en stor overgang for barn, og krever forberedelse, trygghet og oppfølging. Overgangen fra barnehage til skole må ses på som en sammenhengende prosess fra siste året i barnehagen til første året på skole.