Forside
Sandvigå 7 4007 Stavanger
Telefon: 93 24 75 10 Send oss e-post
Redaktør: Susanne Nirisen Olsen

Velkommen til Stavangerbarnehagenes Foreldreforening.

Stavangerbarnehagenes Foreldreforening (SBF) er en upolitisk, selvstendig organisasjon og representerer alle foreldre i Stavangers barnehager, både de kommunale og de private.

På denne siden kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg som forelder og lese nyheter om hva som rører seg på barnehagefeltet i Stavanger.

Du kan abonnere på nyheter ved å trykke "abonner på nyheter" nede på høyre side.

Kontaktinfo finner du øverst til høyre og også under styret og kontakt oss. Kontortid: mandag - torsdag, 08:30-14:30

Er du hjemme i barselpermisjon? Ønsker du og bygge nettverk i barselperioden?

Har du kanskje valgt og utsette barnehagestart, eller valgt og ikke ha barnehageplass?

I Stavanger finner du 8 åpne barnehager fordelt på de ulike kommunedelene hvor du kan komme og treffe andre foreldre i samme situasjon som deg.

Debatt: Redd Barna ser mye positivt på barnehagefeltet i regjeringserklæringen, men det viktigste mangler: Flere ansatte – i hele åpningstiden!

Gleder ditt barn seg til Halloween?

For mange barn er dette en dag til skrekk og glede, skrekk i den forståelse at det er mange skumle kostymer men også skrekk i den forstand at noen er redd for å bli sittende alene.

Som foreldre har vi et ansvar å inkludere og hele 7 av 10 foreldre frykter også at deres barn skal bli holdt utenfor sosialt, viser en ny undersøkelse.

Småbarn med svake språkferdigheter er mer utsatt for erting og mobbing.
De er også oftere involvert i erting og mobbing av andre, viser en ny undersøkelse.

Norsk barnehageforskningskonferanse arrangeres 26.-28. oktober. Også i år vil konferansen avvikles digitalt. Registrer deg i dag!

Ønsker du å lære om regler for hvordan du har lov til å bruke bilder av barn på nett?

Eller dine rettigheter knyttet til bruk av bilder av ditt barn på nett?

Hvor lenge syntes du tilvenning i barnehagen skal være?

Er 3 dager nok? Eller kunne du tenke deg 5 dager?

Tilvenningsperioden har du som forelder krav på å være med å bestemme hvordan skal gjennomføres og det er like viktig at du som forelder er trygg.

Er du genuint opptatt av et godt og trygt skolemiljø?
Ønsker du å utvide din kompetanse fra din egen stue?
Kompetansepakken passer for alle!
I linken finner du kompetansepakke med ulike moduler du kan se og utforske i ditt tempo.

Vi trenger deg som bor i disse kommunedelene:
Eiganes / Våland
Hillevåg
Hundvåg
Madla
Storhaug
Tasta
Finnøy
Rennesøy

I likhet med mange andre foreldre står nå foreldremøte på planen, du gleder deg kanskje til å treffe de andre foreldrene? Eller kanskje du går med klump i magen og gruer deg?

Foreldremøte kan være en perfekt arena til å få et ansikt på foreldrene til barnehagevennene til ditt barn, men også kanskje en arena for et nytt vennskap utenfor barnehagen, både for voksne og barn.

Opplever du at barnet ditt gråter ved levering i barnehagen?

Eller du syntes det er vanskelig og se på alle følelsene som rører seg i barnet ditt ved levering og henting i barnehage?

Filmen som er vedlagt gir et godt bilde på de ulike emosjonene som oppstår i barnet ditt og på hvilke måte dette er med på å styrke og utvikle barnet ditt emosjonelt.