Velg avdeling Biene
mtotfls
29300102030405

VELKOMMEN TIL BIENE

Biene er en 3-6 års avdeling med 24 barn og 4 voksne.

Vi som jobber på Biene:

Frode(pedagogisk leder 100%)

Tonje (pedagogisk leder 100%)

Jenny (barne og ungdoms-arbeider 100%)

Therese (barne og ungdoms-arbeider 100%)

Vi kan kontaktes på:

Frode- frode.solesvik@stavanger.kommune.no

Tonje- tonje.olsen.lund@stavanger.kommune.no

Nå som vi har gått over til sommerbarnehage, og sammenslåing kan det være en litt utfordrende situasjon for enkelte barn. Det er sammenslåtte avdelinger med andre voksne og andre barn. Vi ønsker derfor å gjøre denne situasjonen best mulig ved at barna kan ta med seg en god kos eller bamse for å føle seg ekstra trygge i denne tiden :) Ta med en god venn hjemmefra :)

Vi har hatt vann-uke, men mange ulike aktiviteter knyttet til elementet vann. På fredag bestemte vi oss for å lage hjemmelaget slush!

Hei alle sammen!

Vi ser at det er store forskjeller på matpakkene barna for med seg til barnehagen, derfor kommer vi ut med litt veiledende informasjon:

-Barna trenger minst 2 til 3stk brødskiver (eller annen mettende mat) til "lunsj-måltidet" kl 14.00

-Barna trenger yoghurt, frukt eller annen type lett mat til "frukt-måltidet" kl 14.00

-Barna kan IKKE ta med nøtter, peanøtter eller peanøttsmør (allergi på avdelingen)

-Barna kan IKKE ta med krabbe, reker eller annet skalldyr (allergi på avdelingen)

Takk for forståelsen :)

Da var dagen kommet for kosefredag. Gjennom aktiviteter sammen med barna, forberedte vi oss til en avslutningsdag hvor vi markerte alt sommeren har å by på. Noen barn fyller året under sommerferie ukene, mens andre begynner på SFO og skole til høsten. Det ble en fin samling med alle barna samlet, hvor vi virkelig fikk skapt en verdig avslutning på barnehageåret vårt.

Fredag 12 juni ønsker vi å ha en ordentlig kose-fredag! Det er flere barn som har bursdag i sommerferieukene, og vi ønsker blant annet å feire dem denne dagen!! Det blir litt som en avslutnings kose dag på avdelingen vår! Barna kan ta med seg en valgfri leke vist dere ønsker det. Vi minner om at ting kan forsvinne eller bli ødelagt, så lurt å holde seg til noe dere ikke er så redde for :)

Vi har hatt flere travle dager den siste tiden, med mange aktiviteter og mye moro!

Vi har funnet lus på avdelingen vår, så alle må sjekke barna sine godt den neste tiden fremover. Husk at om barnet deres har lus, begynn behandlingen snarest, og vask putetrekk og lignende snarest :) Barna kan komme til barnehagen så lenge behandlingen er satt i gang. Husk å gjennomføre HELE behandlingen, selv om du ser forbedring i hodebunnen :)

Fra og med mandag 18. mai er den ordinære åpningstiden i Emmaus barnehage fra 7.45 til 15.45. Jeg håper og tror at dette blir en bra løsning for de fleste av dere. Barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner og barn med særlige behov vil fortsatt ha mulighet for et tilbud innenfor det som er åpningstid i normaldrift. Siden barnehagen nå er åpen i åtte timer understrekes det at et utvidet tilbudet kun gis ved behov.

Kontakt virksomhetsleder på mail atle.pedersen@stavanger.kommune.no for spørsmål og eventuell påmelding til utvidet tilbud.Tusen takk til alle foresatte som har levert inn kartleggingsskjema i forhold til tidspunkt for levering og henting. Jeg oppfordrer herved de som ikke har levert om å gjøre dette så raskt som mulig. Minner også på at barnehagen er stengt torsdag 21. mai og fredag 22. mai på grunn av Kristi Himmelfartsdag og planleggingsdag.

Nå som vi er mer ute på tur i skogen. kan det være lurt å sjekke barna deres for Hanntikk (Flått) om kveldene.

Flått tilhører gruppen midd. Den lever av blod fra gnagere småvilt og hjortedyr, men kan også suge blod fra mennesker. Skogflåtten har mange ulike navn i Norge. Skaubjønn, skaumann, tege, hantikk, blodmidd, kinnflått, påte, m.m. er alle navn som brukes, men som oftest kalles den bare flått eller skogflått.

Vi kan vel være enige om at det har vært en velig spesiell tid de siste ukene. Vi på biene håper dere alle holder dere friske, og at dere holder god hånd hygiene. Hvem av oss hadde forutsett at det hektiske A4 livet mange av oss lever til vanlig, skulle bli satt på pause på ubestemt tid? For noen av oss har livet blitt enda mer turbulent. Vi retter derfor en STOR takk til alle i samfunnskritiske jobber, som arbeider på spreng for å holde samfunnet vårt i gang, og for de som tar ekstra godt vare på barn, eldre og syke oppi alt dette.

Det er lenge siden vi har sett hverandre, og vi gleder oss masse til barnehagen åpner igjen. Da skal vi leke og ha det kjempe kjekt sammen. Vi har lagt ut en del tips til aktiviteter dere kan gjøre sammen med barna, håper de kan komme til nytte. De ligger under kategorien i margen "IDEBANK"

Da ønsker vi dere alle en riktig god tid videre, vi gleder oss stort til å se dere alle igjen.

Hilsen oss på Biene

Fredag 21. Februar skal vi feire karneval i barnehagen (woop woop).

I år blir det en ny vri på feiringen; Barna trenger ikke å ha med seg kostyme, da vi skal lage egne kostymer av hvite t-skjorter. Det blir en spennende prosess som vi gleder oss til å sette i gang med. Vi skal nemlig prøve å farge våre egne t-sjorter!! Barnehagen kjøper inn ansiktsmaling i tilegg. Det er fint om t-skjorter blir tatt med i løpet av de første dagene i uke 6, eller raskest mulig:) ! Merk t-skjorten med navn inni. Karneval feires med tull, tøys og masse moro!

"Opplevelser med kunst og kultur i barnehagen kan legge grunnlag for tilhørighet, deltakelse og eget skapende arbeid. I barnehagen skal barna få estetiske erfaringer med kunst og kultur i ulike former og organisert på måter som gir barna anledning til utforsking, fordypning og progresjon." Rammeplanen, s.50

Hei og velkommen til foreldremøte tirsdag 17 september fra 18.00-19.30 på biene.

Vi håper å se flest mulig av dere på denne kvelden :)

Vel møtt!