Meny
Velg avdeling Tusenbein
Rosenli 7 4015
Telefon: 51913535 Send oss e-post
Redaktør: Atle Pedersen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2020><<
januar 2020
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809

VELKOMMEN TIL TUSENBEIN

Tusenbein er en avdeling med barn fra 3-6 år, med plass til 18 barn.

Vi som jobber på Tusenbein:

Pedagogisk leder: Eirik Svensen

Barne- og ungdomsarbeider: Kirsti Sørensen

Barne- og ungdomsarbeider: Grete Storm Dahl

Telefonnummer: 456 38 911

Kjære foreldre.

På fredag skal vi på besøk til Stavanger museum (istedenfor onsdag) Det er derfor viktig at barna blir levert i god tid før vi drar. Vi setter pris på om alle er på plass til kl 09.15 slik at barna får med seg samlingen før vi drar.


Fredag 21. februar er det karneval i barnehagen

Kjære foreldre.

Godt nyttår og takk for året som var. Som dere sikkert har sett har det vært mye vikarer denne uken. Kirsti er tilbake på jobb fra mandag av og vi har vært så heldige å få låne Magdalena fra Vest - bygget ut januar.  Så fort jeg vet hvem som dekker den tredje faste stillingen etter dette vil dere få informasjon om fortløpende.

Vi er allerede godt i gang med nytt tema på avdelingen til tross for en travel uke med mye vikarer. I samlingene har vi hatt en oppsummering om fjorårets tema som var Vennskap. Her pratet vi om det vi har lært og utvekslet erfaringer om og hvordan vi kan bruke det i hverdagen. Vi i personalet har sett at barna har lært masse viktig som vil være et solid fundament for barna til å bygge videre på vennskap, empati, solidaritet, selvbilde og sin inkluderende væremåte.

Temaet for 2020 er "Norge". Vi har valgt dette temaet for at barna skal få kunnskap om landet, byen og bydelen de bor. Her er det mange spennende temaer å ta for seg. Vi har hatt en brainstorming i samling hvor barna har fått medbestemmelse om hva vi skal fokusere på underveis. Det vi kom frem til sammen med barna var:

- Norsk mat

- Ulike byer og dialektene de prater.

- Lære mer om Stavanger og Storhaug (nærområdet).

- Samene - Vi skal lære oss å joike!

- Kjente landemerker (Noen av barna gjenkjente allerede slottet og prekestolen kun ved å se på et bilde.)

- Norske eventyr.

- Norsk musikk.

Som dere ser så er det utrolig mye vi kan fokusere på som berører alle fagområdene i barnehagen. Vi har allerede gjort oss kjent med det norske flagget i en tegneaktivitet i dag (9.1). Turene fremover vil bli brukt til å lære om Nærområdet. Mer informasjon om Teamet kommer i løpet av Januar.  

Mvh Eirik og Kirsti


Kjære foreldre.

Som dere sikkert vet er Kirsti syk denne uken, noe som betyr at Eirik er den eneste faste ansatte på jobb. Det betyr at det følger med noen utfordringer med tanke på at en fast ansatt skal kunne være tilstede på tidligvakt og seinvakten. I morgen og på fredag vil Magdalena ta tidligvakten på Tusenbein. Hun har ikke anledning til å komme før klokken 08:00, så det vil si at alle som leverer barna sine mellom 07:30 og 08:00 må levere de på skrukketroll eller stankelbein.

Jeg kommer klokken 09:00 og blir til stenging.

Takk for samarbeidet! mvh Eirik.


Denne beskjeden gjelder alle på Tusenbein og stankelbein.

I morgen skal vi på julekonsert i Stavanger konserthus, så alle barna må være på plass innen 07:45 ferdig kledd med jakke og sko. Vi anbefaler at barna har spist hjemme, vi tar med enkel smøremat men har ikke særlig god tid til å spise før konserten starter.

Har du ikke mulighet til å levere innen 07:45 kan du møte oss utenfor konserthuset rundt 09:00 - 09:15.

Mvh Eirik (Tusenbein)  Og Sofie (Stankelbein)


VIKTIGE DATOER I DESEMBER

- Vi skal på julesamling i Varden kirke onsdag 11. desember, gi beskjed hvis ditt barn ikke skal være med på dette. Hvis noen foreldre har lyst til å være med, ta kontakt 😊

- Fredag 13. desember inviterer vi til Luciakaffe i barnehagen kl. 15.00. I tradisjon tro skal Uglene (årets skolestartere) gå i Luciatog på Sør. De som ønsker det kan ha på seg noe hvitt. Luciatoget går kl. 15.30. Oppfordrer de som har mulighet til å la bilen stå gjør det, og går til barnehagen denne dagen.

- Fredag 13. desember skal uglene besøke sykehjemmet og synge noen sangerMandag 16. desember er det nissefest i barnehagen. Da kan barna kle seg ut som nisser hvis de ønsker det. Vi skal ha nissedisco, spise nissegrøt – og kanskje kommer nissen på besøk?

- Tirsdag 17. desember skal vi på julekonsert i konserthuset kl. 09.30. Vi tar bussen til og fra byen. Det er viktig at barnet ditt leveres innen 07.45, med jakke og sko. Hvis dette blir vanskelig for noen, kan barnet leveres på konserthuset kl. 09.00. Fint om barnet går på do hjemme før det kommer i barnehagen 😊

 

 

Hilsen Eirik (Tusenbein) og Sofie (Stankelbein) 😊På fredag er det Luciafeiring

Uglene skal gå i Luciatog - Først klokken 10 på sykehjemmet (Rosendal) og når foreldrene kommer på ettermiddagen (Kl 15:00). Det er supert om barna kan ha på seg hvit t skjorte og stilongs/bukse om de har dette.

NB! jeg gjør dere oppmerksom på det tidligere var skrevet feil på kalenderen som henger i garderoben. Det er ikke julefrokost kl 10, foreldrene kommer på kaffe og lussekaker klokken 15:00, og så starter luciatoget 15:30.

Mandag den 16 er det Nissefest i Barnehagen. Det er gøy om barna vil pynte seg i juleklær denne dagen. Denne dagen blir det risengrynsgrøt, Nissedisco og vi får til og med julenissen på besøk. Barn som har laktoseintoleranse får grøt med kokosmelk istedenfor. På ettermiddagen skal vi hjem til Vårin å drikke kakao, siden tirsdag 17 er hennes siste arbeidsdag på Tusenbein! Vi kommer til å savne henne store og små.


Juletiden har starten og både barn og voksne er i julestemning. Vi har valgt boka "pulverheksa og julenissen" som vi leser et kapittel i hver dag. Barna har blitt kjempeflinke å synge og mange kan julesangene utenat. Sist uke baket vi pepperkaker til pepperkakekalenderen vår, her blir et barn trukket hver dag. I tillegg til pepperkaka trekker vi et juleord og undrer oss litt rundt betydningen av dette.

Så langt denne uka har vi vært på tur både mandag og tirsdag (hele avdeling) og på onsdag gikk var vi i grupper (Tur, Baking og juleverksted).

NB! sjekk skriv som er lagt ut av Sofie (Ped.leder på stankelbein) om dere ikke har sett julekalenderen vår som henger i fingarderoben.

Vi synger følgende julesanger:

- Nå tenner vi det første lys

- På loven sitter nissen

- Så går vi rundt om en enebærbusk

- Jeg gikk meg over sjø og land (Rundt treet)

Mvh Eirik, Kirsti og Vårin


Tusen takk til alle dere foreldre som har svart på foreldreundersøkelsen, på tusenbein har vi rekordhøy svarprosent i år. Dere som ikke har fått sms eller mail om link til undersøkelsen kan sende Eirik en mail på Eirik.svensen@stavanger.kommune.no 

Takk!


En stor takk til alle dere foreldre som har tatt dere tid til å svare på brukerundersøkelsen. Om noen ikke har mottatt linken på mail/SMS kan dere ta kontakt med Eirik på mail eller avdelingstelefon slik at alle får muligheten til å svare.

Husk planleggingsdag i morgen fredag 15 November!

- Eirik


Kjære foreldre.

Supert om dere leser lappen som ligger i hylla og evt skriver dere opp på matlisten på døra om dere ønsker å bidra med noe på FN kafeen.

mvh Eirik


Tusen takk til alle dere som stilte opp på dugnad på tirsdag. Vi er overveldet og veldig takknemlige for at så mange stilte opp!

Vi har allerede fått testet te nye fasilitetene og barna stortrivdes, vi ser frem til mange gode stunder på basen fremover.

Mvh Eirik, Kirsti og Vårin.