Velg avdeling Tusenbein
01020304050607
29303101020304

VELKOMMEN TIL TUSENBEIN

Tusenbein er en avdeling med barn fra 3-6 år, med plass til 18 barn.

Vi som jobber på Tusenbein:

Pedagogisk leder: Eirik Svensen

Barne- og ungdomsarbeider: Kirsti Sørensen

Barne- og ungdomsarbeider: Grete Storm Dahl

Assistent: Robert Åsheim

Telefonnummer: 456 38 911

E-post: eirik.svensen@stavanger.kommune.no

Her er noen bilder som viser hva vi har drevet med de siste ukene. Etter karnevalet synes barna at ansiktsmaling var så stas at vi slapp oss løs igjen på fredag som var.

Hei alle sammen! her er noen bilder som viser litt hvordan vi har hatt det på tusenbein disse fantastiske vinterukene!

- Eirik

Bilder fra uka og avrunding av tema "Følelser"

Vi runder av høstens  tema om følelser neste uke før vi starter med full fokus på julen. Vi har jobbet med temaet gjennom hverdagslige situasjoner hvor vi griper anledningen til å snakke om den andre parten sitt perspektiv og følelser i f.eks en konflikt eller diskusjon. Vi har også lest Anna Fiskes bokserie hvor vi har gått i dybden på et bredt spekter av følelser vi kjenner på i hverdagen. Disse følelsene har de eldste barna også blitt bedre kjent med gjennom dramatisering. Målet er at barna skal få økt kunnskap om andre sitt følelsesuttrykk, noe som fremmer empatiutviklingen.

For at dette skal fungere i praksis er barna avhengige av å ha trygge voksne som de kan lære av og støtte seg på når ting blir vanskelig. Dette kaller vi for reguleringsstøtte, et slags stillas rundt barnas følelsesliv mens det fortsatt er under utvikling. Om du ønsker å lære litt mer om dette anbefaler jeg å se videoen til Dag Nordangers geniale forklaring av hvor viktig den trygge voksne er for barnas utvikling. Dette er like relevant for foreldre som barnehageansatte:)

Kjære foreldre.

Vi i barnehagen setter stor pris på deres tilbakemeldinger. Alle foreldre skal ha fått en melding med link til brukerundersøkelsen. Om dere ikke har fått meldingen kan dere sende en melding til avdelingstelefonen slik at Eirik kan få ordnet det.

På forhånd takk!

Mvh Eirik.

Her kommer noen bilder med beskrivelser fra de to siste uken

Følelsesboka de neste ukene er om Sjalusi. Uglene undret seg og drøftet hva sjalusi er og om vi noen gang føler på det i hverdagen vår. Vi har også hatt en rollespill Hvor barna har fått hver sin rolle og spilt en scenario med hvor et av barna blir sjalu.

Vi har også fordypet også lest bøkene "pølsetyven" og "fuglefesten" i samlingen.

Vi har vært veldig heldige med været denne uken, så vi har gått flere turer. Dragene har vært i skogen på onsdag med Grete og Kirsti hvor de hadde masse spennende rollelek i grupper. For mange av barna er det mye lettere å delta i rollelek i skogen i forhold til når vi oppholder oss på barnehagens uteområde. Det er kjekt å se at de yngste på avdelingen i større og større grad mestrer lekekodene i komplekse historier hvor alle har hver sin rolle å spille ut.

I dag har vi laget pil og buer. Det var flere av barna som ønsket å få disse med seg hjem, men de er forbeholdt fremtidige bueskytterkonkuranser på tusenbein :)

Vennligst les forrige skriv om hva dere trenger å ha med:) mvh Eirik

Neste onsdag skal alle tusenbeina i skatehallen.

Alle må ha med egen hjelm og eventuelle andre beskyttelser om det er ønskelig/ dere foreldre synes det er nødvendig.

De som har eget rullebrett kan ta med det (Ikke sparkesykkel).

Det er avgang fra barnehagen 09:30, supert om alle som kommer etter 08:30 har spist rikelig med frokost. Gåturen bort er ca 1.5 km en vei.

Her er noen bilder med tekst om hva vi har gjort på Tusenbein de siste to ukene.

Hei alle sammen! sa kjører vi i gang med Vanntilvenning i regi av stavanger svømmeklubb på Eiganes skole på tirsdag. Vi vil ta buss bort, så supert om alle er på plass innen 09:00.

Hei alle foreldre.

Jeg trodde det allerede var lagt ut et fellesskriv på nettsiden om markering av FN - dagen, så beklager sen informasjon. Årets markering kan desverre ikke gjennomføres på tradisjonelt vis pga Covid - 19, så i år vil dere få barnas kunstverk med dere på fredag morgen, det blir da mulighet for å gi et valgfritt bidrag til årets TV aksjon som er WWFs kamp mot plast i havet. Barna på tusenbein har lært om temaet gjennom samling, arbeid med kunstverket og NRK supers "Plastspesial" som jeg anbefaler alle å ta en titt på hjemme :) her er en link til serien:

Mvh Eirik, Kirsti, Grete og Robert.

Kjære alle foreldre. jeg skrev nylig et skriv angående barnas bekledning i høstværet. Jeg håper alle har lest skrivet og følger med ukentlig at barna alltid har på plass

Som nevnt setter vi veldig pris på om barna blir levert i ullbekledning slik at vi ikke må bruke hele formiddagen på å kle om barn for å komme oss ut på tur :) Om de ikke har stilongs på kan de hvertfall ha ullstrømper og ulltrøye innerst når de kommer om morgenen.

I grovgarderobe:

- Dress

- Regntøy

- Lue, buff og Hansker (Vanntette og gjerne to par)

- Vanntett fottøy med for i (Ikke gummistøvler, barna blir kalde på beina i løpet av kort tid). Cherrox eller gore tex sko som når over ankelen er ideelt.

I fingarderobe:

- Fleece/ull bukse og genser

- Ekstra ullsokker

I hylla inne på badet bør alle barn ha minimum to komplette skift, Vi anbefaler også her å unngå bomulls t skjorter og sokker nå som det er vått og kaldt.

Takk for samarbeidet!

Her er noen bilder fra uken som har vært. Vi har hatt nydelig turvær som vi har tatt godt utnytte av.