Velg avdeling Sommerfuglene
mtotfls
30310102030405

VELKOMMEN TIL SOMMERFUGLENE

Vi som jobber på Sommerfuglene er:

Siren, pedagogisk leder

Georgeta, barnehageassistent

Marit, barnehageassistent

Telefonnummer: 906 54 821

Hei alle sammen!

Da er vi godt i gang med det nye året. Tilbake i den vanlige hverdagen med ukesrytmen vår som også er god, forutsigbar og trygg.

Mye fin lek på avdelingen, veldig populært med vesker på Sommerfuglene. Barna fyller veskene med alt mulig, og så er leken i gang.

Denne uka har vi vært på tur 3 ganger, den ene av disse gangene i Storhaughallen. Kjekt å utfolde seg fysisk i stor hall med masse baller og madrasser til å hoppe på! Dette gjør vi hver 3 onsdag.

Ellers har vi bruke nærområdet og øvd oss i å gå på rekke og rad.

I dag har vi hatt en god og sunn lunch da vi kom fra tur. Det ble laks med søtpotet og potet. Smakte herligt etter tur!

Her er litt bilder fra oss Sommerfugler.

Ha en fortsatt fin uke.

Mvh Siren på vegne av Sommerfuglene

Stemningsrapport fra førjulstida!

Litt om førjulstida på Sommerfuglene!

Litt om hverdagen vår!

Hei alle sammen!

Førstkommende tirsdag 10/9 blir det foreldremøte på Sommerfuglene.

¨Tidspunkt: 19.00- 20.30

Innhold står beskrevet på avselingens informasjonstavle i barnehagen.

Håper alle kan komme.

Vel møtt!

Hei alle Sommerfuglforeldre!

Velkommen til dere alle!

Nå er vi midt inni den "travle" tilvenningstiden, der barna skal bli trygge og få tilknytning til personal og andre barn etter hvert.

Barn er ulike og har ulike behov. Derfor gjør vi så godt vi kan å tilpasse hver enkel barns behov for omsorg og trøst når det trengs. Alle barna har en tilknytningskontakt, og dette vil gjøre barna kan knytte seg til en voksen først, og etter hvert til de andre.

Når vi jobber med å skape trygghet for alle barna er det viktig med faste og forutsigbare rytmer. Barna kjenner igjen dagen sin med at vi gjentar rutiner dag for dag. Vi har klar dagsrytme og etter hvert ukesrytme. Nå er dagsrytmen viktigst å få på plass med lek, samling , måltider , omsorg/stell og soving. Vi blir kjent med hverandre og barnehagen.

Vi ser at barna er veldig glad i sang og musikk, og har faste sangsamlinger hver dag. I dag hadde vi "mini" orkester, og barna synes det er gøy å spille på instrumenter. Dette fortsetter vi med framover.

Ønsker alle en fortsatt fin uke!

Mvh Siren på vegne av personalet

Litt om uka vår!

Hei alle sammen!

Minner om FOTOGRAFERING I MORGEN onsdag 10.04.

Dere må være i barnehagen til kl. 9.00.

Husk også den tradisjonelle påskefrokosten torsdag 11.04 mellom kl 7.30 - 9.00.

Ønsker alle hjertelig velkommen!

Mvh Personalet

Her kommer noen bilder av noen opplevelser vi har hatt på Sommerfuglene!

Hei alle sammen!

Ei fin uke så langt på Sommerfuglene. Det har vært kaldt og fint denne uka. Det er blitt 2 turdager  i vårt fine nærmiljø. På tirsdag var vi på Rosendal sykehjem og hilste på hønene og hanen der. Alltid like spennende!! Så gikk vi til Ramsvik, og sprang og rullet i en liten gressbakke der. Vi "lunchet" også ute, og siden det var så friskt og kaldt var det ekstra godt med varm kakao i sekken.

I går hadde vi en ekstra god lunch , wok med grønnsaker og kylling. Det synes ungene var kjempegodt!

I morgen skal vi ha "BLÅ DAG" på Sommerfuglene. Vi fokuserer på blå ting og klær. Da får barna både kjennskap og lærer om blå og ulike begreper.

Vi dekker bordet med blått, og spiser noe med blåfarge i! Det blir grove vafler med rørte blåbær. Da er det bare å glede seg. Ha gjerne på noe blått, eller ta med noe som er blått!!

Mvh Siren

Litt om førjulsforberedelsene her på Sommerfuglene!

Kjære foreldre!

Vi er som kjent inne i den aktive tilvenningstida, og nå er 11 barn på plass.

Denne uka har Adelia og Hedvig begynt hos oss. Så da er det bare Sonja igjen. Hun starter etter jul. Da blir vi fullbarnegruppe som er 12 småbarn fra 1-2 år.

Å begynne i barnehage kan være krevende for både barn og foreldre. Man skal tilpasse seg et ny hverdag i nytt miljø som kan ta tid følesesmessig. Alle barn har sitt eget tempo i denne prosessen, og vi ønsker å støtte hver enkelt barn best mulig. Trygge fang, gode rutiner, inkludering, omsorg skaper trygghet, forutsigbarhet og tilhørighet i sitt nye miljø. Vi  bruker trygghetssirkelen i relasjonsarbeidet vårt, og vet at alle vil finne sin plass etter eget tempo.

Takk for god oppslutning på årets foreldremøte. Kjekt at så mange kunne komme å høre hvordan vi jobber på Sommerfuglene, og hva vi vektlegger av arbeidsmetoder. Tusen takk til mammaene til Linnea og Saga som vil være Fau og vara Fau representanter.

Neste uke fortsetter vi med tilvenningsprosessen og "bli kjent". Vi har samlinger med sang musikk, og leker inne og ute.

Ha en fortsatt fin uke!

Mvh Siren