Velg avdeling Larvene
mtotfls
30310102030405

Velkommen til Larvene

Larvene er en småbarnsavdeling for barn i alderen 0-3 år, vi har plass til 11 barn på avdelingen vår.

Vi som jobber her :

Pedagogisk leder : Cathrine

Pedagogisk leder : Liv Hilde

Barne og ungdomsarbeider: Mona

Vikar : Selam

Vårt telefonnummer er : 456 38 122

Mailadresse:

Eva.cathrine.kleiberg@stavanger.kommune.no

Liv.Hilde.Opheim@stavanger.kommune.no

Fredag 21. februar er det karneval i barnehagen

Tusen takk til alle dere foreldre som allerede har svart på Foreldreundersøkelsen

Svarene og tilbakemeldingene vi får kan hjelpe oss til gjøre barnehagetilbudet enda bedre.

Svarfristen er 20. desember. Og vi håper så mange som mulig setter av noen minutter til å svare på denne.

Dere som ikke har fått sms eller mail om link til undersøkelsen kan sende Liv Hilde en mail på liv.hilde.opheim@stavanger.kommune.no

Her kommer noen bilder fra uken som har vært.

Her kommer noen bilder for ukene som har vært :-)

Jeg vil informere om at det kommer til å bli en endring i personalet på Larvene fra nytt barnehageår (august 2019).

Anna har sagt opp sin stilling i Emmaus barnehage og vil ha sin siste dag på jobb 8 august. Vi ønsker henne lykke til i ny jobb.

Cathrine og Mona fortsetter på larvene.

Barnegruppen vil øke til 11 barn, vi skal derfor være 4 ansatte på avdelingen. Personalgruppen vil da se slik ut til høsten:

Cathrine - Pedagogisk leder

Liv Hilde- Pedagogisk leder

Mona - Barne/ungdomsarbeider

+ det vil bli ansatt en ny assistent/barne-Ungdomsarbeider på avdelingen.

Ønsker alle en god sommer.

På fredag var det duket for temaavslutning med lille larven aldri mett, som vi har hatt som tema denne våren. Vi har hatt mange fine lesestunder der vi har fordypet oss i boken, vi har hatt samlinger der vi har blitt kjent med ulike insekter og sunget sanger som handler om dem. Når vi har vært på tur i skog og mark har vi lett etter insekter. Både som bor nedi jorden, som bor under steiner og stubber, å vi har til og med lett etter dem som liker seg best i luften.

Som i boken lille larven aldri mett, ser i at larven spiser masse ulik mat, på fredag hadde vi funnet frem det meste av det som larven spiser og se om vi klarte og spise det samme som den. På bordet sto det klart; Jordbær, melon, eple, pære, nektarin, appelsin, blad (salat), kake , is, paprika, tomat og løk. Noen ville smake på alt, andre hadde sine favoritter som de ville smake på. Men at kake og is var en slager er det ingen tvil om.

Vi fikk også feiret Fredrik og Anna som fylte året denne dagen. Vi feiret også at Tone kom på besøk og hadde is med til oss,  å at Mona, Sebastian og Scott skulle få begynne på ferien. Å vi jublet og var glade for at sommeren er her:-)

Da står juli og sommerferie for tur. Billene og larvene slår seg sammen i uke 27-28-29-30-31. Det vil være personal fra begge avdelinger i kjernetiden (mellom 9-15), ellers så rullerer vi på vaktene om hvem som åpner og stenger barnehagen. I uke 27 vil vi være på larvene fra morgenen av, og ber om at dere leverer barna på denne avdelingen.

Ønsker alle en god sommer :)

Denne uka har vi fått gått på herlig tur i nærmiljøet, vi tok turen ned i Emmaus bukta , rundt rosenli og endte til slutt opp på en kjekk lekeplass som vi lekte på før turen gikk tilbake til barnehagen. De fleste barna går og løper avgårde når vi er på tur, mens andre synes vogna er tryggest. Vi prøver å motivere alle barna til å bevege seg i naturen for å stimulere motorikken sin. Mange er nysgjerrige på naturen, og finner både pinner, kongler og blader som de studerer nærmere. På mandag fant vi og både skrukketroll som gjemte seg under en stein og en meitemark som hadde forvillet seg ut på stien, vi reddet livet til meitemarken og la den fint tilbake i gresset , der den kan grave seg hull ned i jorden igjen.

Vi har tilgang til storhaughallen hver 3 uke, så på onsdag var en smågruppe fra larvene , sammen med andre smågrupper fra Emmaus barnehage i hallen. Her var det stor aktivitet. Vi tok ut både tjukkasen, ballen, mål og andre ting som vi lekte med. Vi tok følge med billene frem og tilbake. Før vi gikk tilbake til barnehagen, spiste vi lunsj i hallen som vi hadde med oss i sekken.

Denne uken har vi også hatt formingsaktivitet der vi har fullført FN -KAFE invitasjonen, som vi har hengt opp i garderoben.

Vi har begynt på kunstprosjektet vårt som skal stilles ut under kunstutstillingen under FN-KAFEEN. Dere kan glede dere til å se de flotte bildene .

Fredag er miljødag og den dagen bruker vi til å koste uteområdet, både små og store sopekoster finnes frem. Vi bruker også dagen til å sortere søppel og vaske på avdeligen/kjøkken.