Meny
Velg avdeling Forside
Gosen barnehage Gosenlund 14 4041 Hafrsfjord Telefon: 51913267 Send oss e-post
Haugtussa barnehage Åroliljastien 2 4021 Stavanger Telefon: 51913315 Send oss e-post
Havhesten barnehage Professor Olav Hanssensvei 12 4021 Stavanger Telefon: 51913612 Send oss e-post
Krabat barnehage Kjell Arholms gate 26 Stavanger Telefon: 51913612 Send oss e-post
Madlavoll barnehage Professor Olav Hanssensvei 4021 Stavanger Telefon: 51912633 Send oss e-post
Redaktør: Margareth Olsen
Logg inn
Logg inn
Påskeforberedelser og vårtegn

De siste ukene har vi forberedt oss til påske

Barna har laget litt ulik påskepynt. De eldste har malt på sammenlimte ispinner. Med gul maling, oransje nebb og øyne ble de riktig så søte! Flere av barna har også revet opp silkepapir i ulike farger og limt på gul kartong, klippet som et egg. 

På barnehagedagen 12. mars var temaet "stedet vårt". Vi hadde mange bilder hengende om hva som kan være et sted for barna. Disse henger nå inne på avdelingen, og barna bruker mye tid på å se på, peke på og snakke om de. Vi var sammen hele barnehagen og spiste lunsj ved paviljongen. 

Flere av barna har sådd karsefrø i glass. Vi luktet og kjente på frøene, og noen smakte på. Barna puttet bomull i glassene, så helte vi vann over. De strødde frø over, og så satte vi de i vinduet, etter å ha snakket om at med nok lys og vann vil frøene spire. Allerede neste dag så vi at noe begynte å skje! Vi puttet også noen sukkerertfrø i en poser med bomull og vann, som er teipet til vinduet. Der har det kommet noen små grønne spirer. Så spennende å følge frø som spirer!

Vi har hatt påskefest i barnehagen, der vi hadde sporløype i hagen. På de ulike postene skulle vi synge "En liten kylling", lese eventyret om hvorfor påskeharen legger egg, synge "Haren med gitaren", lukte og smake på appelsin og male påskeegg. Vi samlet alle barna til en fellessamling. Førskolebarn dramatiserte et annet eventyr om påskeharen, vi sang påskesanger og så kom plutselig påskeharen hoppende! I egget sitt hadde den kjeks med til oss, før den skulle hoppe inn i skogen igjen og fortsette ferden sin. 

Etter den kjekke påskefrokosten vi hadde sammen, var 5 av barna med på tur. Det er allerede rhododendronbusker som har begynt å blomstre. Rett bak i dammen fant vi froskeegg som vi så på, og snakket om at de svarte små eggene skal bli rumpetroll og siden frosker. Vi hadde med eventyret om påskeharen som vi leste i skogen, før vi fant et troll! Trollet fikk øyne og hår, og så får vi se om det fremdeles står der når vi kommer tilbake neste gang. Kanskje finner vi flere troll?

Konsentrasjon
Nebbet på plass
Søte påskekyllinger
Påskeegg med silkepapir
Vårtegn - et frø har begynt å spire
Barnehagedagen - "stedet mitt"
Ut på felles lunsj ved paviljongen
Vi sår karsefrø
Mange bittesmå frø
Etter litt sol og vann har karsen begynt å spire
To sukkererter i plastpose i vinduet
De har også begynt å spire
Maling av påskeegg ute
Sporløype med sang "en liten kylling"
Vi fant appelsiner som vi fikk smake på
På tur torsdag fant vi årets første froskeegg
Rhododendron i blomst
Eventyret om påskeharen var med på tur
Vi fant et troll!
Står det der neste gang?