Meny
Velg avdeling Gul avdeling
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
På tirsdag tok vi bussen til Soma gård! Hadde en helt fantasisk dag med å møte på dyrene og leke på den kjekke og flotte gården. Traktorkjøring ble det også.

Vi bytter på å ta en gruppe med to barn i ny og ne på besøk til Honningbakken-området rundt Johannes.

Hei.

Her er noen bilder fra 16. mai feiringen i dag og samtidig ønsker vi alle en riktig fin 17. mai:)

 


Her er noen bilder ifra den koselige turen vi hadde til lekeplassen i Lysefjorgt idag 29.04.22

Husk Storhaug-barnehagenes planleggingsdag tirsdag 19.04.2022.

Hei.

I dag hadde vi vårfest i barnehagen og det veldig kjekt å kunne ha fellessamling igjen på RØD avdeling!!

I samlingen ble det sang og eventyrfortelling om Det vakreste egget i verden (med figurer). Plutselig dukket også selveste påskeharen opp og hun hadde en fin danseoppvisning for oss! Etterpå gjemte hun påskeegg i barnehagens område som barna på førskolegruppen fikk glede av å finne. I påskeeggene var det sjokolade som barna fikk kose seg med.

Da samlingen var over spiste vi fiskepinner, pasta og grønnsaker på GUL avdeling. Det var en fin vårfest:)        


Hei.

I dag tok vi turen til parken ved St. Johannes kirke.


Hei.

Her er noen bilder fra turen forrige uke:)


Hei!

På tirsdag tok vi oss en tur i nærområdet. På hjemveien gikk vi innom lekeplassen ved Lysefjordgaten. Her koste barna seg med bl. a. både klatring og rutsjing. Ellers har vi hatt en fin uke med mye god lek og ikke minst nydelig vær å være ute i. 

God helg:)


Dugnaden som FAU hadde planlagt for oss i dag, er dessverre avlyst.


Idag har barna fått besøket en liten skog i nærheten av Emmausstranda og Ramsvikskogen

Vi ber dere alle respektere barnehagenes rutiner for når deres barn kan komme i barnehagen.

Hei!

I anledning FN- dagen har vi i år støttet opp om FORUTs prosjekter for barn i India og andre samarbeidsland. I den anledning har vi på GUL avdeling hatt fokus på ulike dyr som finnes i India. Det være seg svart panter, tiger,  cobraslange, leppebjørn, neshorn, elefant og påfugl for å nevne noen. Som illustrasjon av dyrene har vi i samlingene og i lek brukt bilder og figurer. Bilder av dyrene henger også framme slik at barna kan holde/se på bildene når de måtte ønske. Vi har også spilt av de ulike dyrelåtene til dyra. Å høre dyrelydene  er supergøy! Noen lyder har også blitt mottatt med litt skrekkblandet fryd, for eksempel. hvesing fra slange og høye elefant-rop:) Selv om noen lyder er uvante er de allikevel spennende og svært engasjerende for barna, noe flere viser med både hoing, latter og hermelyder av dyra.
Ellers har vi har hatt en fin FN-markering i dag. Vi ønsker dere en riktig god helg:)

 


Hei.

Her er en liten oppsummering av uken som er gått. De er bl. a. blitt lest, malt og formet med play dough. Vi hadde også en fin busstur til Soma gård. Her ble det sittet på traktor og gravemaskiner, hoppet på mindre trampoliner og en kjempestor oppblåsbar madrass. Det ble også lek på flere lekeplasser på området. Vi så også flere dyr som mini-griser, en gris med flere små søte grisunger, lamaer, geiter, sauer og fugler (en emu, påfugler og høner). Soma gård er en kjempeflott plass!!
På torsdagen etter fotograferingen tok vi turen til lekeplassen på Kyviksmarka. Ellers har vi vært mye ute i det flotte været og vi krysser fingrene for mer godt vær i vente:)
GOD HELG!


Vi ønsker dere alle sammen en god påske.

Minner om planleggingsdagen tirsdag 6. april, da er barnehagen stengt.


Hei.

I dag tok vi oss en tur bort til butikken. På veien så vi flere katter og en av kattene lot seg nesten klappes, men bare nesten:)

 


Hei. I går gikk vi på tur til lekeplassen ved Lysefjordgaten. Flere av barna fant ut at det var veldig kjekt å rutsje ned på sidene av rutsjebanen.
Turen bort til lekeplassen gikk veldig fint til tross for noe is og snøbelagte fortau. Det var en fin tur i et flott vintervær.

I dag hadde vi temasamlinger før vi tok turen ut i det flotte været.

Ha en riktig god helg!


Endelig kom snøen! Selv om snøen var kald la ikke det noen demper på uteleken.

Den lille bakken som er i barnehagen ble en riktig fin akebakke:)


Hei!

Det var mange fine nissebarn som var på nissefest i dag:)
Nissefesten startet med sang og gange rundt juletreet ute. Plutselig kom også nissefar på besøk og det var kjekt! Han hadde med en stor sekk med godsaker til alle:)
Da nissefar måtte gå videre på sin ferd, gikk vi inn for å spise godteriet. Vi hadde adventsamling etterpå for så å spise julegrøt til lunsj. 
Det ble en fin nissefest. Ingen ble redde for nissefar og alle var godt fornøyd med det han hadde med i sekken - pepperkaker, sjokolade og mandariner:)

 


Hei!

I anledning Lucia dagen fikk vi i dag besøk av førskolegruppen fra BLÅ og RØD avdeling. De kom med hvite drakter, glitter og sang. De var kjempeflinke og det var kjekt å høre dem synge for oss:)

Etterpå fikk vi lussekatter som de hadde bakt. Disse falt godt i smak hos GUL-gjengen:)


Hei!

I ukene som har vært har dagene vært preget av adventsamlinger med bl.a. tenning av lys, julesanger og trekking av pepperkake-kalender. Etterpå har vi tatt turen ut for å leke i hagen. Noen dager har også en gruppe vært inne der vi har hatt maleraktivitet, forming med formingsmasse, lek med togbanen, lesing m.m. Foruten om dette har vi også fått kommet oss på tur. Vi har da vært på lekeplassen i Lysefjordgaten og prøvd de nye lekeapparatene. Flere av barna syntes rutsjebane-tunnelene og klatrestativet var gøyale. Når det har vært andre barn på lekeplassen, har vi tatt turen rundt i området. Nå håper vi på godt vær slik at vi får en fin tur til byen på torsdag:)


Matservering og matpakker er blitt tatt opp i ledelsen i Storhaug-barnehagene, og vi er blitt enige i at vi fortsetter med matpakker inntil videre. Det er ikke alle barnehagene som klarer å overholde smittevernreglene ved at barnehagen har smøremåltider. Vi er inne i en krevende situasjon der de ansatte har mer fokus på vask, både av barn og møbler. Slik retningslinjene er nå må de ansatte være hjemme dersom det oppstår symptomer. Dette fører til mer fravær, det er lite vikarer å oppdrive fra de ulike vikarbyråene vi bruker, så vi har gått en del med redusert bemanning. Vi må tenke forebygging av stress. Dette gjør også at matservering og smittevernreglene ikke alltid vil kunne oppfylles. Det blir derfor matpakker inntil videre.              

Barnehagen har forståelse for at mange foreldre ønsker matservering igjen.