Meny
Velg avdeling Hummeren
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
I dag har begge gruppene pyntet avdelingen og grupperommet til jul. Femårsklubben pyntet juletreet som står på fellesrommet. Så kommer det nok opp litt mer julepynt etter hvert som julen nærmer seg. Julen er en magisk tid for barna, og den ivaretar vi godt sammen med barna på hummeren :-) 

På mandag hadde vi oss en bytur. Vi skulle på tau scene og så en forestilling om en bjørn. Først gikk vi opp til en lekeplass for å leke og spise lunsj, før vi gikk til forestillingen. Veldig kjekk og spennende forestilling. 

Bilder fra forskjellige aktiviteter og lek denne uken

På tirsdag jobbet vi med sortering i trampolineboken. Det ble også tid til spill, lek og dansing

Nok en kjekk tur med varm lunsj i nydelig høstvær

Kreativ lek med høstblader

Endelig var det svømming for femårsklubben, det har vi ventet lenge på. Det var en kjempe kjekt tur og barna koste seg i bassenget. Vi gleder oss masse til neste gang

På mandag delte vi inn i lekegrupper på formiddagen. Kjekt å observere når alle finner den gode leken

På tirsdag tok vi med oss tomatsuppe og skiver ut i gapahuken for å spise. Maten smaker godt ute på tur. Det ble tid til litt lek også etter maten

Vi hadde en kjempe kjekk tur til Kalvøy. Der fikk vi se huset til en av barna på avdelingen. Vi fikk leke, spise og sett litt av øya. Veldig kjekk gjeng å reise på tur med :-)

På mandag tok vi turen nordover. Vi skulle se på alle husene til barna som bodde den veien. På veien gikk vi forbi en stor sølepytt, eller det vil si, vi måtte hoppe og løpe i den før vi kunne gå forbi den :-) 

Mens vi ventet på brannbilen som var på oppdrag danset vi bjørnis dansen sammen. Så fikk vi beskjed om at oppdraget dessverre tok litt lang tid og brannbilen ikke kom likevel. Meeeen så kom jammen meg brannbilen opp en liten tur i barnehagen likevel. Til de som ikke fikk oppleve brannbilen denne gang, så kan vi fortelle at den kommer tilbake på besøk ved en annen anledning, slik at alle får sett bilen og prøvd seg som brannkonstabel.   

Denne uken har vi fortsatt med Fredrik mus.  Vi har laget Fredrik i papp/papir og vi har gått på tur og funnet farger i naturen - slik Fredrik gjorde!

I femårsklubben denne uken har vi blant annet hatt om former. Vi har jobbet med former i trampolineboken og vi har lett etter forskjellige former på fellesrommet. Ellers så har vi lekt med duplo og med bokstavmatter, vi har danset blimE dansen og bjørnis dansen, og vi har hatt språksamlinger om Geitekillingen som kunne telle til ti. Før lunsj slapper barna av på gulvet til RVTS sin Fall i ro app. Det er en app som fokuserer på at kroppen skal falle til ro gjennom pusteøvelser. I dag, torsdag, snakket vi også litt om kroppen vår, og egne og andres grenser i forhold til kropp. 

På fredag fikk barna rulle ut sine egne boller. Det smaker ekstra godt når en har vært med på å lage selv

Bilde fra torsdag sist uke og tirsdag denne uken. Språksamling om Fredrik mus og aktiviteter til temaet.

Litt bilder fra torsdag sist uke og tirsdag denne uken. BlimE dansen, overgangskofferten vår, gymsal, Trampolinebok og mye mye mer

I dag har vi hatt lekegrupper. Vi bruker tavle med bilder av lekeområdet og bilder av barna for å illustrere hvor de skal leke. Etter en liten stund kan barna bytte gruppe. Etter lekegruppene koste vi oss med fullkornspasta, grønnsaker og fiskepinner, det falt i smak.

I dag har vi hatt gruppedag. Tre og fireårsgruppen ble introdusert for Fredrik mus som de skal ha i språksamling, og etterpå lagte de forskjellige figurer fra boken av kitt. Utelek etterpå. Femårsgruppen begynte på geitekillingen som kunne telle til ti. De gikk gjennom et rim med tema og så geitekillingen på storskjerm. De danset også blime dansen og plukket bjørnebær.

Tur
På tirsdag tok vi turen til hekseskogen. Mye kreativ lek i skogen. Herlig med lunsj i sola

Sist uke tok vi med oss mat og gikk til gapahuken for lek og lunsj. Mye god lek, nye erfaringer gjort og god mat i nydelig vær.