Meny
Velg avdeling Hummeren
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Forrige uke tok femårsklubben to russeknuter i barnehagen. De skulle spise to mariekjeks uten å bruke hendene, og de skulle danse mariodansen to ganger uten pause. Etterpå fargela de mer norske flagg som vi kunne pynte med i vinduene

Kjekt å gå i øvetog sammen med skolen. Etterpå kunne de som ville, være med på litt leker ute i barnehagegården, bowling og kaste erterposer i en lekekasse. Så hadde vi pølsekiost og iskremkiost. Veldig kjekt formiddag.

Her kommer bilder fra femårsklubben sine to siste skolebesøk. Forrige torsdag var det naturfag som sto på planen. Barna fikk lage brus, og fikk se hvordan en ballong kunne blåses opp uten å blåse den opp med munnen. I dag brukte vi tid på den nye lekeplassen på skolen.

3-4 årsgruppa sammen med de eldste på krabben.

I dag har vi hatt besøk av seks små kyllinger. Alle barna fikk møte kyllingene i mindre grupper. Barna fikk mate, klappe og stryke på kyllingene. Kjempe spennende. Tusen takk til Kjersti som lot oss få denne opplevelsen.

Femårsklubben er på skolebesøk hver torsdag frem til skolens sommerferie. Sist torsdag hadde de norskstasjoner. Det var fiskespill med memory, det var høytlesning og memory med rimeord

På fredag gikk tre og fireåringene til gapahuken for å leke. Femårsklubben var i byen på svømming

På tirsdag sist uke gikk hele avdelingen på tur til gåsamarka. De hadde med seg lunsj som de spiste på tur

Sist uke på skolebesøk fikk femårsklubben være med å røre ut vaffelrøre, steke vaflene og selvsagt spise dem etterpå. Innimellom stekingen var det noen av barna som spilte spill. Koselig avslutning der vi samlet oss rundt spisebordet til slutt. I morgen skal vi ha stasjoner i norsk sammen med fadderklassen

Kjekk tur med lunsj sammen med hele avdelingen. 

Sommeren nærmer seg, og det er tid for å planlegge ferien for både små og store.

I dag har tre og fireårsgruppen lagt flotte bilder med håndavtrykk i vårfarger. Etterpå fikk de bruke kreativiteten og male egne bilder.

På mandag gikk vi hele avdelingen ned i gymsalen for lek. Barna leker med ball, har rollelek, leker med rokkeringer, balanserer, hopper og løper. 

Noen av barna har tatt påskeferie, noen tar påskeferie i morgen, og noe koser seg litt ekstra i barnehagen i disse dagene før alle tar påskeferie. I dag gikk vi ned til den nye lekeplassen på skolen. De fleste hadde nok vært der før, men kjempe kjekt å leke der sammen med de andre i barnehagen. Siden det er vaffeldagen i dag, lagte vi vafler til dessert. Vi spiste sammen både hummer og krabbebarn på fellesrommet. 

I dag har femårsklubben vært på sitt første skolebesøk. Først fikk de leke litt på den nye lekeplassen på skolen. Så gikk vi inn på rekke sammen med dagens fadder. Vi fikk omvisning på skolen, vi fikk se klasserommet som blir deres til høsten, vi fikk se hvor rektor har kontoret sitt, vi fikk se kunst og håndverk rommet, SFO rommet og biblioteket. I biblioteket hadde vi en navnelek for å øve oss litt på alle de nye navnene, og etterpå leste fadderne for barna i femårsklubben. Det var en glad gjeng som gikk tilbake til barnehagen for avslapping og lunsj :-)

I dag har vi hatt fellessamling med påske som tema. Vi snakket litt om påskeevangeliet, sang om kyllingen, så på bilder om nøkkelord til påske, påskekylling og påskeharen. Og mens vi hadde samling kom plutselig påskeharen på besøk. Påskeharen hadde med seg nye dyr til uteleken, og i påskeegget lå det en liten sjokolade til alle sammen. Kjekk opplevelse for barna.

I dag tok vi turen til gapahuken, hele avdelingen. Vi hadde med oss egg og løkskrell, som vi kokte sammen på bål. Alle barna fikk hvert sitt gule egg for å skrelle, og til å spise etterpå. Vi hadde også med oss skiver til lunsj. Barna lekte kjekt både før og etter lunsjen i og rundt gapahuken

I går gikk vi på tur til gapahuken. I samlingen før turen, snakket vi med barna om vårtegn, viste bilder og snakket om hva vi kunne finne av vårtegn på tur. 

Kjekke lekegrupper i dag. Lek med puter i gangen, kreativ aktivitet med kitt, lek med biler og klosser, og lek med duplo og Lego.

I dag tok tre og fireårsgruppen turen til hakkebakkeskogen. God boltreplass og mye god lek. Lunsjen ble også spist i hakkebakkeskogen :-)

I dag har femårsklubben vært i gymsalen for å leke - alle mine kyllinger- og -kongen befaler- . Etterpå gikk vi til gapahuken for å leke og nyte lunsjen vår.

I dag har vi blant annet hatt finmotoriske aktiviteter, forberedelse til svømming på fredag, slappet av før lunsj og hatt lekesjef. Lekesjef er at en i femårsklubben får velge aktivitet som alle de andre må være med på. De øver seg på å lede leken og å bli ledet i leken. Vi har liste over hvem sin tur det er, og det er spennende å følge med på når det nærmer seg sin egen tur.