Meny
Velg avdeling Hummeren
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
I dag har vi hatt nissefest. Først fellessamling sammen med krabben. Vi sang om nissen, hadde "nisse rød og nisse blå" der alle barna fikk tegnet seg på fingrene, så gikk vi rundt juletreet og til slutt var det nissedisco med julesanger. I samlingen trakk vi to pynt til juletreet og to pepperkakehjerter og leste i juleboken om bjørnis. Til lunsj var det selvsagt nissegrøt. Mens barna satt å spiste kom nissen innom på en snarvisitt med noe godt til barna. Han kunne ikke snakke stakkars, for rampenissen hadde tatt stemmen hans. Kjempe kjekk dag med masse god stemning :-) 

I dag har vi vært i petrikirken sammen med krabben. Vi sang julesanger, fikk se luciatog, hørte om Josef og Maria og delte en god opplevelse sammen. De som ville i femårsklubben fikk kle seg ut og være med i fortellingen som Josef og Maria og hyrder. Etterpå gikk vi til oljemuseet. Der spiste vi lunsj utenfor før vi gikk runden inne i pepperkakebyen. Veldig mange flotte konstruksjoner.

Første adventssamling sammen med krabben i dag. Vi tente det første lyset. Snakket om og så på bilder av nøkkelord til julen, sang julesanger og regle om nisse rød og nisse blå. Ut i snøen etterpå.

Vi har lang tradisjon her i barnehagen om at det er femårsklubben som pynter juletreet vårt. I dag var det denne femårsklubben sin tur. Stor stas å få æren av å pynte treet.

Nok en kjekk økt i gymsalen med hele gjengen. Litt voksenstyrte aktiviteter og litt frilek. Voksenstyrte aktiviteter med balansering og stupe kråker, og kaste erterposer i kurv. Ellers god lek og godt samspill mellom barna

Vi koser oss sammen i femårsklubben. Her ser dere bilder fra når vi lagte farsdagskort. I femårsklubben har vi forskjellige aktiviteter hver gang. Vi starter med en liten samling med femårsklubbsangen, så snakker vi litt om hva vi skal gjøre den aktuelle dagen. Vi øver oss på å sitte i ro under samling, og å rekke opp hånda når noe skal fortelles. Vi danser blimE dansen hver gang vi har femårsklubb, og vi leser bøker, har språksamling og har avslapningsøvelse før lunsj. Ellers har vi forskjellige aktiviteter og temaer som vi jobber med. Vi spiser sammen på fellesrommet som avslutning på femårsklubben. 

Fra mandag 20. november 2023 kan foreldre med barn i Storhaugbarnehagene kommunisere med barnehagen gjennom Vigilo.

Les mer om hvordan det skal brukes og hvordan du kan komme i gang her.I dag gikk vi ned på skolen for å bruke gymsalen. Kjempe kjekt å kunne gå ned med hele gruppen å ha så god lek sammen. Det ble lek med baller, balansering, løping, lek med ringer og hopping. En skikkelig god økt med masse god bevegelse.

I dag tok vi turen til gapahuken med hele gjengen. Kjekt lek, utforskning og god grovmotorisk trening. Fornøyde barn som nøt grove boller til lunsj etterpå. 

Mye god konstruksjonslek på lekegruppene i dag

Her kommer litt bilder fra gruppedagene denne uken. Tre og fireårsgruppen har blant annet lagt nydelige solnedgang bilder til FN dagen, lekt sammen, sett filmer fra forut og hatt språksamling om geitekillingen som kunne telle til ti. Femårsklubben har blant annet lagt fine hjerter til FN dagen, danset blimE dansen, lekt sammen og hatt språksamling om Malvin og Ella.

I dag har vi hatt to samlinger litt utenom det vanlige. På morgningen fikk vi være med krabben som skulle høre Goram spille piano. Han spilte kjente barnesanger som vi sang med til. I samlingen før lunsj snakket vi om forut prosjektet før vi så en kort filmsnutt fra malawi 

Tur
I dag tok vi oss en tur opp i hakkebakkeskogen. Godt å få komme seg litt ut av barnehagegården å få leke fritt i skogen. Barna klatret, lagte hytter og utforsket området. 

I dag har vi lekt med månesand i mindre grupper. Veldig kjekk kreativ aktivitet for barna. Gode samtaler rundt bordet.

I samlingen i dag har vi snakket om høst. Vi snakket om hva som skjer rundt oss når det er høst. Bladene som forandrer farge og ramler ned på bakken, frukt som blir modne, fuglene som flyr sørover, og været som endrer seg. Vi kikket på blader som vi hadde funnet ute, og vi snakket om pinnsvinet som lager seg hus for vinteren.

I dag tok vi heller turen i gymsalen istedenfor å gå tur. Barna lekte med baller i forskjellige størrelser, de lekte med ringer, de løp, de balanserte og de kastet ball i basketkurven. Herlig å få brukt kroppen skikkelig

I dag har vi avsluttet brannvernuken med bjørnis dansene. Kjempe kjekt og god stemning

På onsdag kom brannbilen på besøk i barnehagen. Barna fikk sitte inni bilen og spylt med brannslangen, vi fikk se blålys og høre sirenen. Veldig kjekk og spennende opplevelse for barna. Tusen takk til Mette, Kjetil og Ole Jakob som tok seg tid til å komme opp med brannbilen. Litt lite bilder pga av mye regn :-)

I dag tok vi frem brannslangen for å teste den. Vi hang opp en plakat med flamme som barna skulle sikte på med brannslangen. Det var veldig kjekt :-)

Endelig pysj og bamsedag igjen :-) Barna har storkost seg i dag. Leken ble ekstra kjekk i pysj og med bamsene med seg. De lagte bamseboller som vi spiste til lunsj. Før lunsj fikk alle som ville vise og presentere sin bamse til resten av avdelingen. 

I dag har vi hatt gruppedag. Tre og fireårsgruppen hadde konstruksjonslek i mindre grupper med ulike materialer. Femårsklubben har sett filmsnutt om å være gode venner, og hadde mange gode samtaler om temaet. De danset også blimE dansen, tegnet til tema brannvern og danset Bjørnis dansen.

I dag tok vi oss en ny bjørnebærtur. Først i kaibakken og så på vei opp til nesahaugen. Barna fikk hver sin kopp for å plukke i. De som ville kunne spare bjørnebærene til lunsj, for så å lage syltetøy for å ha på bollene.