Meny
Velg avdeling Kastanje
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
På mandag var det skremmende god stemning i hele barnehagen - vi koste oss med samling hvor de tre bukkene bruse skulle gå knask eller knep!

Før høstferien hadde vi om sortering på skolegruppa - vi sorterte både ting, farger, og alle barna på skolegruppa. Vi målte hvem som var høyest og lavest, og stilte oss i rekkefølge!

Som vanlig har vi innholdsrike dager på Kastanje. Ukene går, og det føles ikke alltid som at vi får delt alt med dere. Og det gjør vi jo heller ikke. Mange øyeblikk skulle vi ønsker dere fikk se med egne øye, noen klarer vi å fortelle om, men ikke alt. Det skjer mye meningsfullt her hos oss! Av og til kan bildene fortelle litt om hvordan vi har hatt det, likevel så flyr vi ikke rundt med kamera hele dagen...

Skolegruppa har hatt om sortering, mengder, antall, farger og former - altså matematikk i barnehagen. Vi har ukens ordenshjelpere, som er med og dekker bord, rydder, bærer flasker, og stiller opp når det trengs en ekstra hånd.

I uteleken er det ikke alltid like lett for oss å være like inkludert i alt som skjer. Avstandene er større, barna ønsker å trekke seg vekk, de finner kroker og områder som ikke blir like forstyrret. Det er kjekt å se når trivselen og kreativiteten er stor blant våre 19 barn. Vi ser mye samarbeid på tvers av alder, mye latter, idevekslinger, undringer, diskusjoner og konflikter. Alt dette er med på å gjøre dagene våre så spennende og innholdsrike at vi bare kan glede oss til neste dag:) Kjekt å se at barna også opplever det slik - at de også gleder seg til en ny dag på Kastanje.

Ønsker alle en god helg, noen har startet på helgen allerede. Og riktig god høstferie til de som skal ha det:)


På tirsdag sist uke var vi på Naturhistorisk museum med skolegruppa. Det er første del av et spennende opplegg som Stavanger museum har for femåringene i barnehagen. Vi fikk se en flott utstilling av ulike nasjonaldrakter, og tilbehør til disse. Før det ble vi fortalt hvordan de ulike stoffene lages, ull, lin, silke og bomull. Vi fikk både lukte, kjenne og se, og vi fikk prøve ulikt utstyr.

I dag har vi hatt den store brannmester-dagen! Alle barna på Kastanje har fått gått gjennom en hinderløype ute. Vi hadde spesielt fokus på treffsikkerhet, balanse, klatre i stige, unngå å brenne seg, og til slutt slukkearbeid!

I dag hadde vi om brannvern på skolegruppa. Heldigvis har vi fått vår egen lille Bjørnis i barnehagen - selv om han ikke er EKTE...

Han var med oss på en aktivitet der vi fant mange ulike bilder med røyk på. Det finnes mange typer røyk, og mange årsaker til at det kommer røyk. Etterpå øvde vi oss på å ha bind for øynene og prøve oss frem, både på å krype rundt og kjenne etter hvem som stod foran oss.

Etterpå tegnet vi halvportretter av oss selv, det vil si vi hadde halve ansiktet foran oss på et ark, og så skulle vi tegne resten selv. Veldig artig og spennende!


Det brenner! Det brenner! Masse kjekk lek med imaginære flammer i lekehusene!

Butikklek:)

Klargjøring til foreldremøte - vi glemte å ta bilde av hele flokken...


Her er et lite innslag fra leken vår. Her har vi lekt frisør en en liten gruppe, noen har lekt med pluss-pluss, og vi har hatt to ivrige ordenshjelper som har stullet og stelt med oss hele uken!

På onsdag tok vi turen til Vassøy. Litt kjøligere i været enn vi kanskje hadde håper på, men det hindret oss ikke fra å kose oss masse. Vi vasset litt (noen faktisk mye...), fant flotte steiner og skjell, men ingen krabber...

Vi spiste matpakken vår, Marit spanderte en liten is på alle, og vi lekte tikken på gresset. På veien bort til stranda besøkte vi hagen til Marit, og fikk hilse på katten hennes (som ikke var så veldig interessert i å hilse på oss).

Det var veldig kjekt å kjøre med båten!


På tirsdag startet vi opp med skolegruppe. Det var mange spente kropper da, både store og små:)

Vi hadde først en liten bokstavjakt hvor alle fikk lete etter bokstaven sin blant mange. Noen fant flere av bokstavene sine og andre fant alle.

Etterpå klippet vi, limte og tegnet litt. Alle lagde selvportrett, og fikk fargelegge sin egen hårfarge og øyenfarge. Det var stort ønske om hjemmearbeid, så i dag henger jeg ut noen ark som de kan få lov å jobbe med hjemme, dersom de ønsker det:) Veldig kjekt om de også tar de tilbake til barnehagen:)


I forbindelse med nasjonal brannvernuke (uke 38), så har vi tema om brannvern disse ukene. Det er mange kjekke aktiviteter knyttet til dette, og vi har blant annet laget oss en brannbil og så lekte vi at det brant i et hus inne på avdelingen. Mange gode brannslukkere!

Sist uke hadde vi også en brannøvelse, som barna ikke var forberedt på. Det gikk veldig fint, selv om noen syntes det var litt skummelt... 


Nå har vi hatt noen spennende uker på Kastanje, hvor nye barn har blitt tatt inn i varmen hos oss. Heldigvis kjente vi alle til hverandre fra før, så det har gått kjempefint! Vi hjelper hverandre, både i lek, påkledning, spisesituasjon og ellers når vi ser at noen trenger en hjelpende hånd. Små barn har blitt "store" og selvstendige:) I starten har vi vært på tur, vi har lekt mye på avdelingen, vi har fått ansiktsmaling, lekt rollelek, spist god mat og lekt masse ute!

Husk planleggingsdagen onsdag 17.08.22.

Barnehagen er da stengt.


Minner om at åpningstiden i St. Svithun barnehage, fra 1. juli til og med 31. juli, er 7.30 til 16.30.