Postadresse Postboks 355 Forus 4067 Stavanger Telefon: 97 14 49 03 Send oss e-post
Avdeling Auglend Haugåsstubben 1 D 4016 Stavanger Telefon: 97 14 49 03
Avdeling Hillevåg Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 17-19 4016 Stavanger Telefon: 51 91 31 00
Redaktør: Bente Sjøthun
Søke barnehageplass

Velkommen til Auglend-barnehagene!

Auglend barnehage og Hillevåg barnehage har slått seg sammen og blitt til Auglend-barnehagene. Vi fortsetter i våre opprinnelige lokaler med avdeling Auglend i Haugåsstubben og avdeling Hillevåg i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate. Her kan du lese om hva som rører seg i barnehagene våre, lese nyheter og finne informasjon som er nyttig for deg som foresatt.

Du finner informasjon fra din avdeling i menyen til høyre. All annen informasjon finner du i venstremenyen. Husk å abonnère på nyheter ved å klikke "Abonnèr på nyheter" i høyremenyen.

Auglend barnehage og Hillevåg barnehage er blitt til Auglend-barnehagene.

Velkommen til vår nye hjemmeside. Husk å abonnere på nyheter. I venstremenyen finner du informasjon om oss, personalet, regler og planer og som foresatt finner du nyttig informasjon om barnehageplass, HMS, åpningstider og mye mer.

Vi håper dere liker den nye hjemmesiden vår.

Hilsen alle oss i Auglend-barnehagene

Grunnet endringer i smittevernveilederne for barnehage og barneskole/SFO er tidligere skriv som ble sendt ut med råd angående tolkning av retningslinjene ved sykdom i barnehage og barneskole nå utdatert.

Følgende retningslinjer er nå gjeldende:

• Barnehagebarn, elever og ansatte må ikke lenger være hjemme til de har hatt én symptomfri dag etter luftveisinfeksjon. Det holder at allmenntilstanden er god hos barn og elever, og at ansatte ikke lenger har symptomer.

• Noen barn, særlig de under 10 år, kan ha restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste. Disse barna kan komme i barnehagen eller på skolen dersom allmenntilstanden er god og barnet er tilbake i sin vanlige form.

• Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal sendes hjem og holdes hjemme inntil tilstanden er avklart.

• Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte i barnehagen eller på skolen. Ansatte skal holde seg hjemme til de er symptomfrie, mens barn skal holdes hjemme til allmenntilstanden er god.

•  Mange yngre barn har ofte rennende nese uten andre symptomer på luftveisinfeksjon, og særlig etter at de har vært ute. Disse barna kan komme i barnehagen/på skolen såfremt barnet ikke har feber og ellers er friskt.

•  Eventuell testing avklares med lege etter gjeldende retningslinjer. Ved positiv koronatest følges egne retningslinjer.

Det er tilstrekkelig at foresatt(e) vurderer at barnet er tilbake i god allmenntilstand, legeerklæring er ikke nødvendig selv om barnet etter en gjennomgått luftveisinfeksjon har restsymptomer som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste.

Fra mandag 8. juni har Auglend barnehagene 9t åpningstid pr dag.

Auglend: 0730-1630

Hillevåg: 0715-1615

Vi får flere henvender fra dere foreldre som lurer på om barnet kan komme i barnehagen selv med lette symptomer på snue og hoste.

Barnehageveilederen sier følgende om barn og ansatte med luftveissymptomer: «Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte i barnehagen. De skal holde seg hjemme til de har vært symptomfrie i 1 døgn».

Dette betyr at dersom barna eller ansatte i barnehagen i løpet av dagen får rennende nese, hoste, sår hals, feber eller andre tegn til sykdom må de sendes hjem og bli hjemme til de her helt friske pluss ett døgn. Dersom symptomene oppstår hjemme kan de ikke møte i barnehagen før de har vært symptomfrie i et døgn.

Da er det tid for å søke om lavere pris for barnehageplassen for barnehageåret 2020/2021.

For å søke må inntekten ikke overstige 574.500

Alle som har hatt moderasjon inneværende år må søke på nytt for kommende barnehageår.

For å kunne behandle alle søknadene som kommer inn, er det viktig at dere ikke venter for lenge med å søke.

Alle må søke elektronisk om lavere pris.

Bruke følgende nettadresse: https://www.stavanger.kommune.no/barnehage-og-skole/barnehage/pris-og-betaling/#prisen-for-en-barnehageplass

Vi ønsker dere alle en god 17. mai