Meny
Velg avdeling Persille
Hovedadresse Nedre Stokkavei 44 4023 Stavanger Telefon: 51 91 24 21 Send oss e-post
Stokka Chr. Skredsvigsvei 27 4023 Stavanger Telefon: 90602201 Send oss e-post
Stokkadalen Nedre Stokkavei 44 4023 Stavanger Telefon: 51 91 36 10 Send oss e-post
Stokkatunet Besøksadresse: Chr. Skredsvigsvei 25, 4023 Stavanger Postadresse: Postboks 355, 4068 Stavanger Telefon: 51 91 36 72 Send oss e-post
Redaktør: Anne Lise Aagedal
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<februar 2024><<
februar 2024
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829010203
04050607080910
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Persille er en avdeling i Stokkadalen med barn i alderen 3 - 6 år. Her er det 17 barn og 3 voksne.

De ansatte på avdelingen er:

Ingrid Kristine N Lynge - Pedagogisk leder

ingrid.lynge@stavanger.kommune.no

Karen Marie Wigsnes - Barnehagelærer

kwigsnes@stavanger.kommune.no

Anne Barmen Johnstuen  (80%) - Assistent

Victoria Heggelund (20%) -Fagarbeider

Lea Haugsbø - Utfører

Vi er å treffe på; 95151787

Vi har hatt en flott januar måned med kuldeperioder som har gitt mulighet for å prøve ut isen på stokkavannet, og mye aking. Det er fint å oppleve naturens mangfold og følge de ulike årstider, Stokkavannet er et område vi ferdes i ofte, og det er fint å oppleve og bruke det i ulik drakt. Førskolegruppa har og øvd seg på å gå på skøyter i Ishallen noe vi skal gjøre flere ganger. Førskolegruppa har og fått egne lokaler, og vi er i full gang med et opplegg som forbereder barna på en god måte til skolestart. På avdelingen har vi arbeidet i en måned med et samisk prosjekt hvor vi har jobbet med eventyret om Nordlysbarna, sett en episode på NRK super som hander om en gutt som bor hos en samisk familie i en uke. Vi har malt, laget nordlys og samiske hatter, og slik vi opplever det er barna både interessert og nyskjerrige på den samiske kulturen etter å ha blitt litt kjent med den. Nå etter vi avsluttet det samiske prosjektet er vi i gang med neste prosjekt "I gamledager." Det er forberedende til barnehagedagen 12. mars, hvor temaet er "Stedet mitt" - som handler hvordan barnehagen jobber for å la barna bli kjent med kulturarven i sitt nærmiljø. Vi skal på besøk til Breidablikk, Holme Egenes, sjøfartsmuseet, barnemuseet og vi har allerede besøkt Ledaal. Vi har og vært på konsert med dramatisering av eventyret: "Trolling på eventyr". Her fikk vi høre flott klassisk musikk og sett dansere og dirigenter fra første rad. Og så har vi kost oss på karneval med musikk, dans, pølser, samling og aking i finværet etter sambarytmer. Vi gleder oss til å ta mer fatt på nærmiljøprosjektet vårt, og påskeforberedelser når den tid kommer.


Vi er ferdige med et år, og ser tilbake på avsluttningen av året som gikk. Vi hadde mange fine stunder som gir gode opplevelser, minner, og målet er at barna skal sitte igjen med erfaringer som er med på å overlevere ulturarven. Julen er fyllt med lukter, smaker og sanseinntrykk som blir grunnlag for å skape bilde av en fin juletid. Vi har vært på julekonsert, sett juleutstillingen i byen, vært på appelsinbåten, laget julepynt, besøkt pepperkakebyen, bakt, vært i kirken og hørt julebudskapet, hatt julesamlinger med kalender, julesanger, og lest julehistorier, blandt annet en kalenderbok med to små mus - fulgt historien dag for dag. Flere som har gått før på avdelingen har vært innom på julebesøk - veldig koselig for store og små. Vi ser frem til nytt år med foreldre og barn:)

Vi minner om planleggingsdagen 2. januar, barnehagen er da stengt.

På Persille er vi opptatt av å ha en fin førjulstid, slik at vi har forberedt det meste nå i november, og har lagt opp til fine juleaktiviteter nå i desember. Vi skalpå ulike jule arrangement, bake og ha litt juleverksted. Det skal være gode juleopplevelser som gir julestemning. Vi er opptatt av å gi kulturarven videre også her i barnehagen, og passer på å få en meningsfull g stemningsfull tid sammen med fokus på samhold og glede. Her er litt bilder fra aktivitetene nå før jul.

Nå i oktober har vi arbeidet med temaet høsten, Barns rettigheter og markert FN dagen på ulike vis. Vi har laget en høstdame i grupper på tvers, og hatt om barns rettigheter og ulike fokus områder som medbestemmelse, frihet og samarbeid. Vi markerte selve dagen med å lage et fellesbilde med jordkloden og håndavtrykk. Vi har og gått på fine turer i nærområdet og sett på høsttegn, og besøkt Kampen skole for å hilse på "gamle kjente", som har gått her på avdelingen før:)

Fra mandag 23. oktober 2023 kan foreldre med barn i Stokka-barnehagene kommunisere med
barnehagen gjennom Vigilo.

Nå ,etter småturer hvor vi har øvet på å holde hender og hvordan vi går på tur sammen i gruppe har vi kunnet bevege oss lenger, og andre steder. Vi har benyttet skogen nå i oktober når det har vært fin vær. Det oppleves veldig godt å kunne være i naturen hvor en får øvet balanse, styrke, koordinasjon og vestibulærsansen. Vi er opptatt av at barna får goe motoriske utfordringer, samtidig som en slik tur inneholder alle typer fagområder som vi skal jobbe med etter rammeplanen. Når vi går gjennom skogen har vi mange stopp, hvor vi undrer oss, studerer og snakker om det vi møter på. Sist var det lilla sopp, tresopp, annen sopp, samt nøtter og ulike blader vi måtte finne ut av. Vi ser på naturen som endrer seg og snakker om de høsttegnene vi ser, og tar masse med hjem og - til videre studier. Regner med at flere av dere har lager av både pinner, nøtter og blader hjemme. Vi har utstillt masse og studert det videre på lysbordet vårt i barnehagen. Lekestopp er like viktig. Det å få klatre i skrenter og trær er veldig utviklende både motorisk og kognitivt, men det gir og stor glede og mestring som gir inspirasjon til å gjøre det igjen. Matematikkfaget er vi og innom når vi jobber med pinner. Lange - korte, beregninger om de er lenger eller kortere enn en selv, og så skal vi jobbe med begrepet en meter - er pinnen kortere eller lengre enn en meter. Dette og mye mer hoder vi på med på turene våre, fulle av gode opplevelser og samtaler, samtidig som barna får utfolde seg i et godt læringsmiljø. Forhåpentligvis skal vi snart på skogstur igjen, det beror litt på været - siden det fort blir sleipt og glatt, det er derfor lurt å alltid ha med tursekk, for om vi har anledning så drar vi gjerne og på en spontan tur:) Det er og bilder fra en lekeplass, vi gikk et godt stykke inn i skogen, men det var veldig glatt, så vi svingte en litt annen vei og endte på en lekeplass .