Meny
Velg avdeling Persille
Hovedadresse Nedre Stokkavei 44 4023 Stavanger Telefon: 51 91 24 21 Send oss e-post
Stokka Chr. Skredsvigsvei 27 4023 Stavanger Telefon: 90602201 Send oss e-post
Stokkadalen Nedre Stokkavei 44 4023 Stavanger Telefon: 51 91 36 10 Send oss e-post
Stokkatunet Besøksadresse: Chr. Skredsvigsvei 25, 4023 Stavanger Postadresse: Postboks 8095 Forus, 4068 Stavanger Telefon: 51 91 36 72 Send oss e-post
Redaktør: Anne Lise Aagedal
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<februar 2023><<
februar 2023
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27280102030405
06070809101112
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Persille er en avdeling i Stokkadalen med barn i alderen 3 - 6 år. Her er det 17 barn og 3 voksne.

De ansatte på avdelingen er:

Pedagogisk leder; Ingrid Kristine N Lynge

ingrid.lynge@stavanger.kommune.no

Barnehagelærer; Karen Marie Wigsnes

kwigsnes@stavanger.kommune.no

Assistent; Anne Barmen Johnstuen

Vi er å treffe på 95151787

Nå har vi ventet å ventet, endelig kom dagen (sent mandag som var) der arbeids gjerdene forsvant og vi fikk leke på den nye lekeplassen vår utenfor bygg 4. Arbeidsmennene har gjort en strålende jobb, for at vi skal ha en kjekk barnehagehverdag. Vi har fått vannrenne, lite kjøkken, båt, tavler, mange sandkasser og flere plasser og balansere. Kjekk prosess (spesielt for oss i bygg 4) der vi fikk oppleve forskjellige kjøretøy i barnehagens området, fra både vindu og på utsiden. Nå skal vi nyte våren som kommer sammen, hele Stokkadalen, uten gjerder mellom oss <3

Nå i uke 4 var vi på besøk på kunstmuseet og så utstillingen rebelske former. Det var en interaktiv utstilling hvor vi fikk bruke utstillingen som besto av små og store to og tredimensjonale former. Noe kunne vi ta på oss, noe kunne vi bygge med og andre kunne vi klatre på og rutsje ned fra. Noen var magneter på tavle som kunne settes sammen,  og så hunne vi tegne. Store og små var aktive hele tiden, og fikk erfare gjennom å bruke formene, og dermed også lære hvordan de virker og kan brukes. Det var en fin tur, hvor vi gikk langs Mosvanet på veien hjem. 

Her er litt bilder fra frie hverdagsaktiviteter og lek. Vi er godt igang igjen på avdelingen etter jul, og startet opp med ulike prosjekter. samtidig er det viktig for at det er nok rom for frie aktiviteter og lek hvor vi får gjøre det vi har lyst til. 

I dag gikk 5-åringene på blåklokke og persille til naturhistorisk museum der vi fikk en omvisning på museet av alle de forskjellige utstoppede dyrene. Vi fikk også se noen av de dyrene som ikke er i utstillingen enda, og kjenne litt på de forskjellige. Etterpå gikk vi rundt på selve barnemuseet der vi fikk se masse gamle leker, prøve de forskjellige, og en tur opp til borgen. Her kunne vi klatre, gå rundt og se hva som var der, og kle oss ut. For en fin tur der vi ble bedre kjent på tvers av avdelingene. 

I dag gikk blåklokke og persille på tur ned til biblioteket. Her leste vi sammen med barna i små grupper, noen så litt på bilder i ulike bøker, og spiste god lunsj:-)

På vei hjem tok vi buss til barnehagen. Var en fin tur der barna ble litt bedre kjent på tvers!


De eldste på avdelingen og de eldste på blåklokke var på naturhistorisk museum og fikk en omvisning og pedagogisk opplegg med en museumspedagog i forhold til sjødyr og landdyr. Vi fikk og være med å kjenne på ulike typer pels av: bever, gjerv, rev, bjørn og gaupe. Vi fikk og se der de preparerer dyrene. Målet er at barna skal bli enda bedre kjent med og få en enda bede forståelse av disse dyrene. Etterpå var vi på barnemuseet, og fikk leke ved borgen. En flott dag for store og små.

Nå er vi i gang med det samiske prosjektet vårt, hvor målet er at vi skal sitte igjen med noen inntrykk som vil gi oss mer forståelse av den samiske kulturen. Vi skal ha spennende opplevelser hvor vi hører joik, har om eventyret  "nordlysbarna", male til eventyret, og lage fellesbilde med oss på Persille som nordlysbarna, se film om en gutt som får bo i en samisk familie en uke, og lære om klesdrakten og flagget. Vi er blitt kjent med eventyret "Nordlysbarna, hatt litt om kulturen, hørt joik, og laget flotte bilder. Nå fremover skal vi se filmen, gjøre ferdig noen bilder, høre mer samiskmusikk og gjøre masse gøy. Temaet engasjerer både små og store.