Meny
Velg avdeling Marikåpe
Hovedadresse Nedre Stokkavei 44 4023 Stavanger Telefon: 971 44 903 Send oss e-post
Stokka Christian Skredsvigs vei 27 4023 Stavanger Telefon: +47 51 91 31 33 Send oss e-post
Stokkadalen Nedre Stokkavei 44 4023 Stavanger Telefon: +47 51 91 32 55 Send oss e-post
Stokkatunet Besøksadresse: Chr. Skredsvigsvei 25, 4023 Stavanger Postadresse: Postboks 355, 4068 Stavanger Telefon: 97144903 Send oss e-post
Redaktør: Bente Sjøthun
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Vi er en småbarnsavdeling med 9 barn fra 1-3 år som holder holder til i bygg 4 i Stokkadalen.

De ansatte på Marikåpe er:

Solveig Tveit Sande - Pedagogisk leder

solveig.tveit.sande@stavanger.kommune.no

Malin Sølvberg Johnsen - Fagarbeider

Wioleta Kazimiera Walek - Barne- og ungdomsarbeider

 

Vi kan kontaktes på tlf: 951 40 849 

De siste to ukene har vi hatt et mini prosjekt om Karius og Baktus, etterspurt av et barn på avdelingen. Vi har tallerkener med de to figurene på til lunsj, så inspirasjonen har nok kommet der i fra. Vi har lest boken (forenklet), hatt litt dramatisering, pusset våre egne tenner og tegnet figurene. I dag sender vi tannkostene hjem.

 


Vi startet dagen etter frokost med å lese Bjørnisboka som Solveig har kjøpt, er ikke alle som har hørt så mye om brannbamsen, så da fikk de et lite innblikk i hvem det er før han kom på besøk til oss etter lunsj. I mellomtiden hadde vi miljøfredag, frem med vaskekluten og baljer. Vi sorterte flasker og glass, badet dyr, fjernet støv fra hyller og skrubbet stoler og sofa ;)

Etter lunsj kom Bjørnis :D


Her kommer litt bilder fra den siste tiden. Vi har blant annet vært i gymsalen, lekt doktor, laget snømenn, bakt boller til bollemandag, plassert riktig bilde av dyrene på riktig plass (spill) og hatt "Kims lek". 

I dag har vi "eventyr onsdag". Vi tok med oss en kjekk bok som handler om Rita og hennes venn, Krokodillen. De gikk i den store skogen for å finne kastanjer. Så vi gjorde det samme, spaserte nesten helt ned til Mosvannet, der er det en skog fult av trær, så mange at vi ikke kan telle dem, sa et barn! Der var det mange mange tusen bøkehams, som vi plukket, nå ligger de i et vinglass på avdelingen, vi plukket ikke så mange som tusen, men et fult glass ble det. Vi fant også litt andre ting, som makk, pinner og steiner. 

Årets største festdag! Dans og musikk med Solsikken. Eventyret om bukkene bruse på karneval (det endte med at trolle fikk bli med) Samba og samling og til slutt pølser på gulvet. Takk for denne gang!

Her kommer et knippe bilder fra dagene våre på Marikåpe. Vi begynte blant annet å la barna smøre lunsjen sin selv, så godt det lar seg gjør. Det er størst fokus på de som skal begynne på stor avdeling, men de minste får også prøve seg, hvis de ønsker. Vi har hatt flere samlinger, blant annet om "skinnvotten" når det var mye snø ute. 

Vi har en doktorveske, som er veeeldig populær. Vi setter sprøyter på hverandre, finne plaster, måler blodtrykk å ikke minst måler feberen, nesten hver dag måler vi feber å passer på at vi ikke er syke (på lat) Det er en del av vårt vennskaps prosjekt, som går utover store deler av året. Vær snille med hverandre, passe på når noen får vont, si i fra når noen ikke er snille. Å det å bruke snille ord, både til de som er i barnehagen, men også de som er borte. feks: I dag er Wioletta syk, stakkar Wioletta, da må hun slappe av hjemme, så gleder vi oss til hun er tilbake til oss. 

Vi har vært i gymsalen, hatt løpeturer og trillet ball til hverandre.

I dag har vi hatt flasketuten peker på, som de har i boken om Nora. Da får barna oppgaver, når tuten peker på de. Idag har vi også hatt litt pre-party før karneval på torsdag, 5 sommerfugler og en rev <3


I dag har vi markert samenes nasjonaldag på avdelingen vår. Etter frokost satt vi en deig, vi har nemlig lagd gahkko, som er et tradisjonelt samisk brød. De fikk bake ut vær sin. Det smakte utrulig godt, enkelt å lage. Kanskje tips til helgeaktivitet nå som det er så ferskt i minnet til barna? 

Vi har hørt og danset til joik gjennom store deler av formiddagen. 

 I samlingen fortalte Solveig om de typiske tradisjonene til samene, blant annet at de har brukt en del bål, bor ute, hvordan festdrakten deres ser ut, å ikke minst hvordan flagget ser ut. Barna fikk bli med å farge flagget. 

"Gjennom arbeid med etikk, religion og filosofi skal barnehagen bidra til at barna utvikler interesse og respekt for hverandre og forstår verdien av likheter og ulikheter i et felleskap. Personalet skal gi kjennskap til ulike merkedager og tradisjoner" Ref rammeplanen