Meny
Velg avdeling Blåklokke
Hovedadresse Nedre Stokkavei 44 4023 Stavanger Telefon: 51 91 24 21 Send oss e-post
Stokka Chr. Skredsvigsvei 27 4023 Stavanger Telefon: 90602201 Send oss e-post
Stokkadalen Nedre Stokkavei 44 4023 Stavanger Telefon: 51 91 36 10 Send oss e-post
Stokkatunet Besøksadresse: Chr. Skredsvigsvei 25, 4023 Stavanger Postadresse: Postboks 8095 Forus, 4068 Stavanger Telefon: 51 91 36 72 Send oss e-post
Redaktør: Anne Lise Aagedal
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Blåklokke er en avdeling med 18 barn i alderen 3-6 år og 3 voksne.

De voksne på Blåklokke er:

Pedagogisk leder: Ine Cathrine Eriksen    ine.cathrine.eriksen@stavanger.kommune.no

Barne- og ungdomsarbeider: Benedicte Vatland

Barne- og ungdomsarbeider: Marta  Wyszywana

Tlf; 951 58 638

Her er det et nytt bildedryss fra siste tiden på blåklokke! Litt bilder fra matematikkprosjektet vi hadde forrige måned der vi fikk øvd oss masse på tallremsen og enkel matematikk. Også hatt en lekedag der barna kunne ha med hver sin leke om de ønsket. Så har vi hatt en fin vinterferieuke med fantastisk vær og mange fine turer. 

Fredag 24.02 gikk vi opp til den digitale lekeplassen der vi fikk klatret kjempe masse! Etter vi hadde vært her litt gikk vi videre til to lekeplasser ved Eiganes skole. Var en fin tur der barna fikk sprunget masse, klatret mye, lekt sammen, og undret oss sammen når vi fant vårtegn på veien tilbake. For en fin start på helgen vår.  

Kos dere med bildene fra karnevalet vårt i dag:-)

I februar måned har vi hatt matematikk prosjekt der vi har hatt fokus på tall, former, og spill. Vi har brukt prosjektet i formingsaktiviteter der vi har samarbeidet om å lage fargerike trekanter, og fargelagt ulike tall som vi har klippet ut. Vi har også brukt prosjektet i samling der vi har hatt vintereventyret skinnvotten, hvor mange dyr skal inn i votten? Eller Geitekillingen som kunne telle til ti der vi teller sammen når vi leser eventyret. Vi har også brukt terningene våre, der vi triller terningen og teller øynene på terningen sammen etterpå. 

Vi har hatt grupper der vi har spilt ulike spill sammen og øvd på å telle øynene på terningen, turtaking og den gode samtalen sammen rundt bordet. Har hatt mange fine stunder sammen.

I februar feiret vi også samenes nasjonaldag der vi hørte på Joik, snakket om samenes drakt "kofte", og tegnet det samiske flagget og noen av de ulike draktene. Barna setter enda i gang med litt joik på avdelingen når vi har bordaktiviteter sammen, veldig koselig med litt sang:-)

Også vært oppe i gymsalen der vi har hatt regelleker og hinderløype, avsluttet med litt danselek. Og bakt gode boller til bollemandagen som ble feiret i starten av uken.

Veldig flott måned så langt.


Vi har hatt en fin måned med alle blåklokkebarna våre. Vi har hatt fokus på vinteren og hva som representerer den, snakket om vintertegn vi har sett i barnehagen, og på tur. Hatt eventyret om skinnvotten som passer fint på denne årstiden. Dette er et eventyr barna kan godt. Vi har også hatt spillaktiviteter der vi har delt oss opp i smågrupper og øvd oss på å telle øyne på terningen, turtaking og den gode samtalen rundt bordet imens vi spiller. Vennskap er en viktig del i barnehagehverdagen der vi snakker masse om hvordan vi skal være med hverandre. Hva er en god venn, og hvordan vil vi at vi skal være med hverandre. 

Også vært masse i gymsalen der vi har hatt hinderløyper, kongen befaler og danseleken. Her får vi øvd oss masse på koordinasjon, balanse både gjennom hoppe øvelser, hinkeøvelser og gå på tå. Så avslutter vi alltid med danseleken der barna får ut enda mer energi:-)

Vært en fin måned med turer, prosjekt, fysisk aktivitet og masse kjekk lek sammen!


Nå har vi ventet å ventet, endelig kom dagen (sent mandag som var) der arbeids gjerdene forsvant og vi fikk leke på den nye lekeplassen vår utenfor bygg 4. Arbeidsmennene har gjort en strålende jobb, for at vi skal ha en kjekk barnehagehverdag. Vi har fått vannrenne, lite kjøkken, båt, tavler, mange sandkasser og flere plasser og balansere. Kjekk prosess (spesielt for oss i bygg 4) der vi fikk oppleve forskjellige kjøretøy i barnehagens området, fra både vindu og på utsiden. Nå skal vi nyte våren som kommer sammen, hele Stokkadalen, uten gjerder mellom oss <3

I dag gikk 5-åringene på blåklokke og persille til naturhistorisk museum der vi fikk en omvisning på museet av alle de forskjellige utstoppede dyrene. Vi fikk også se noen av de dyrene som ikke er i utstillingen enda, og kjenne litt på de forskjellige. Etterpå gikk vi rundt på selve barnemuseet der vi fikk se masse gamle leker, prøve de forskjellige, og en tur opp til borgen. Her kunne vi klatre, gå rundt og se hva som var der, og kle oss ut. For en fin tur der vi ble bedre kjent på tvers av avdelingene.