Velg avdeling Vettene
Postadresse Madla barnehagene, Postboks 355, Forus 4068 STAVANGER Telefon: 51912346 Send oss e-post
Bråde barnehage Storåkerveien 10 4046 Harfsfjord Telefon: 51913180 Send oss e-post
Molkeholen barnehage Madlamarkveien 4 4042 Harfsfjord Telefon: 51 50 88 70 Send oss e-post
Sandal barnehage Fasanveien 19 4042 Hafrsfjord Telefon: 51912340 Send oss e-post
Slåtthaug barnehage Havrestien 12 4042 Hafrsfjord Telefon: 51 91 33 40 Send oss e-post
Hafrsfjord åpen barnehage Regimentsveien 30 4045 Hafrsfjord Telefon: 95 80 28 82. Send oss e-post
Smiodden åpen barnehage Storlomveien 11 4049 Hafrsfjord Telefon: 989 03 426 Send oss e-post
Redaktør: Tron Kjetel Kjørmo

VELKOMMEN TIL VETTENE

På avdelingen er det 24 barn og 4 ansatte

Vi som jobber her er: Ann Mari, Mari, Meliha og Cathrine

Telefonnummer: 90781930

E-post:     ann.mari.aadsen@stavanger.kommune.no

mari.vika.storm@stavanger.kommune.no

I uke 42 var 3- og 4-åringene på tur til skogen. Her undersøkte de småkryp de fant i mikroskop. De så på edderkopper, tusenbein, småfluer og meitemark. Det var en nydelig tur, og de hadde også med seg lunsj som de koste seg med i solen.

3- 4 åringene har hatt nye lekegrupper. Her har vi hatt fokus på å skape nye relasjoner gjennom lek. I disse to lekegruppene fikk barna velge mellom å leke med kitt, tegne eller bygge togbane. Disse lekegruppene kommer vi til å fortsette med fremover.

Trollene har begynt å jobbe med tall og i trollegruppen fargelagte de en kake som de tegnet like mange lys på som antall år de er. Etterpå spilte de et spill hvor de skulle gjøre ulike bevegelser hvis de landet på de ulike fargefeltene. På turdagen var Jonathan M, Even og Josefine med på tur med trollene og vi gikk til dumpå. Her hadde vi bladkrig på veien, barna lekte butikk og de møtte på en pusekatt.

Vi var også så heldig at trollene fikk til museumsbesøk ifm. supersans som trollegruppen pleier å delta på. Vi besøkte Maritim museum hvor barna fikk lære om de ulike delene på et seilskip og de fikk bygge sitt eget seilskip. Vi hadde et viktig pedagogisk mål med turen, derfor tok vi et unntak fra "bussregelen" og tok bussen (med godkjennelse fra foreldrene). Vi ser frem til "etter korona" når alle på vettene kan ta bussen og vi kan dra på lengre, spennende turer med hele barnegruppen.

Ellers har vi i uken som gikk hatt to bursdagsfeiringer med bursdagskos.

Til trollene, Anton, Mattis og Fredrik: Under "andre dokumenter" ligger oversikt over tider til foreldresamtaler. Listen henger på avdelingen i gangen på informasjonstavlen slik at dere kan skrive dere på tidspunktene der. Håper alle finner en tid som passer, hvis ikke gi beskjed :)

I uke40 hadde trollene siste økt med mønster. Vi fant ulike mønster på et bilde som vi snakket om og barna lagte egne fargemønster av lego. På tur laget barna mønster av det de fant. Det var jammen ikke lett å lage mønster med makker, da de krøp så raskt avgårde og ødela hele mønsteret :)

Elefantene og sommerfuglene hadde en kjekk tur til lekeplassen i djupedalstunet.

Ellers i uke 40 og 41 har vi hatt mange kjekke lekeaktiviteter inne og ute. Vi har hørt på lydbok og vært på tur til tingbøskogen i høstferieuken.

Kos dere med de kjekke bildene:)

Hvert år har barnehagen arrangert internasjonal kafé for barna og dere foreldre, der vi de siste årene har samlet inn penger til Indiaforeningens arbeid. Indiaforeningen hjelper 16 barn; 14 jenter og 2 gutter, med økonomisk bistand i hjemmet.  Pengestøtten til hvert barn går til å dekke mat, klær, skolemateriell og medisiner. Mange av barna har det spesielt vanskelig nå, da de har mistet mye i flommen. India er også preget av Covid-19, men barna er heldigvis friske. I tillegg til den økonomiske bistanden barna får i hjemmet, har Indiaforeningen etablert et fond for å støtte jenter som ønsker og ta høyere utdanning. Per i dag bidrar de til utdanning til 4 studenter. Målet er å ta opp 5 nye studenter hvert år, og gi hjelp til flere fattige jenter for å gi dem et bedre liv.

Også i år ønsker vi i Bråde barnehage å støtte Indiaforeningens arbeid. På grunn av dagens situasjon kan vi imidlertid ikke arrangere kafé slik som vi har gjort tidligere. Barna vil likevel lage hvert sitt kunstverk som vi håper at dere ønsker å kjøpe for å bidra til å hjelpe med fattigdomsproblematikken i India.

Det vil være minimum 50 kr per kunstverk, men dere kan bidra med så mye som dere selv ønsker.

Vipps #23624 Indiaforeningen: Merk med Bråde barnehage.

Kunstverkene vil være tilgjengelige for salg 21 oktober.

Vi takker for støtten!!😊