Velg avdeling Tussene
Postadresse Madla barnehagene, Postboks 355, Forus 4068 STAVANGER Telefon: 51912346 Send oss e-post
Bråde barnehage Storåkerveien 10 4046 Harfsfjord Telefon: 51913180 Send oss e-post
Molkeholen barnehage Madlamarkveien 4 4042 Harfsfjord Telefon: 51 50 88 70 Send oss e-post
Sandal barnehage Fasanveien 19 4042 Hafrsfjord Telefon: 51912340 Send oss e-post
Slåtthaug barnehage Havrestien 12 4042 Hafrsfjord Telefon: 51 91 33 40 Send oss e-post
Hafrsfjord åpen barnehage Regimentsveien 30 4045 Hafrsfjord Telefon: 95 80 28 82. Send oss e-post
Smiodden åpen barnehage Storlomveien 11 4049 Hafrsfjord Telefon: 989 03 426 Send oss e-post
Redaktør: Tron Kjetel Kjørmo

VELKOMMEN TIL TUSSENE

På avdelingen er det 30 barn og 5 ansatte

Vi som jobber her er: Stine, Camilla, Ellen, Nathalie, og Pranvera

Telefonnummer: 90713661

E-post:     stine.stahl.lerang@stavanger.kommune.no

camilla.andera@stavanger.kommune.no

Hvert år har barnehagen arrangert internasjonal kafé for barna og dere foreldre, der vi de siste årene har samlet inn penger til Indiaforeningens arbeid. Indiaforeningen hjelper 16 barn; 14 jenter og 2 gutter, med økonomisk bistand i hjemmet.  Pengestøtten til hvert barn går til å dekke mat, klær, skolemateriell og medisiner. Mange av barna har det spesielt vanskelig nå, da de har mistet mye i flommen. India er også preget av Covid-19, men barna er heldigvis friske. I tillegg til den økonomiske bistanden barna får i hjemmet, har Indiaforeningen etablert et fond for å støtte jenter som ønsker og ta høyere utdanning. Per i dag bidrar de til utdanning til 4 studenter. Målet er å ta opp 5 nye studenter hvert år, og gi hjelp til flere fattige jenter for å gi dem et bedre liv.

Også i år ønsker vi i Bråde barnehage å støtte Indiaforeningens arbeid. På grunn av dagens situasjon kan vi imidlertid ikke arrangere kafé slik som vi har gjort tidligere. Barna vil likevel lage hvert sitt kunstverk som vi håper at dere ønsker å kjøpe for å bidra til å hjelpe med fattigdomsproblematikken i India.

Det vil være minimum 50 kr per kunstverk, men dere kan bidra med så mye som dere selv ønsker.

Vipps #23624 Indiaforeningen: Merk med Bråde barnehage.

Kunstverkene vil være tilgjengelige for salg 21 oktober.

Vi takker for støtten!!😊

Her er litt bilder fra brannvernuken, blant annet tur til brannstasjonen og da vi lekte brannmenn på tur til lekeplassen bak Rema 1000. Legger også ut litt bilder fra en fredagstur samt onsdagsaktiviteter.

I september har vi hatt skogen som hovedtema. Rammeplanen sier at barnehagen skal bidra til at barna blir glade i naturen. Barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring. Vi har funnet oss godt til rette i skogen vår hvor vi har flere samlingspunkter. Vi har et «pinnehus» vi lagde i vår, vi har en egen teltplass og vi har lagt til rette for en samlingsplass med stokker som benker. Vi har gått mye på oppdagelsesferd og funnet blant annet døde mus, bjørnebær, sopp og kastanjer. Vi har vært på bjørnejakt og lett etter huler. For noen ble dette i overkant skummelt, men de fleste har vært med på en tur hver gang vi har vært i skogen. Vi har også lekt og dramatisert Gruffalo, både med og uten publikum. Vi har hatt gjemmeleken og vi har klatret og lekt med pinner.

I september har vi hatt om tema vennskap på avdelingen. Vi har startet opp med lek og aktivitet i grupper. Barna har da laget hvert sitt kunstverk med maling og salatslynge, de har vært med på lesedialog gjennom boken «Karsten og Petra er bestevenner» og de har funnet balansen mellom kropp og sinn ved å delta på yoga😊 Vi har også vært på tur til ulike lekeplasser i nærområdet. Der har barna testet ut ulike lekeapparater, vi har funnet insekter og sopp, vi har lekt sjørøvere og butikk, samt lekt ulike regelleker, m.m.

I september var det også brannvernuke i barnehagen. Samlingene var da preget av brannvern. I tillegg fikk barna øve seg på å gå ned nødutgangen i den bratte trappa, de øvde seg på å "krype under røyken", og vi var på lekeplassen med brannstanga og lekte brann og brannmenn. Som avslutning fikk barna slukke brann med brannslangen i barnehagen.

Ta en titt på alle de kjekke bildene i fra måneden som har vært!