Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
September

Her kan du lese månedsskriv for september.

Endelig er vi i gang!

Da vi begynte Maxigruppa snakket vi om hvordan vi kommer til å gjennomføre de fleste maxigruppene; starte med en felles samling ved spikkeplassen, så gjør vi noe opplegg – gjerne i 2- eller 3-delte grupper før vi leker og til slutt har en samlingsstund.  Hver gang øver vi oss på å lytte til hverandre og ikke minst det å si/fortelle noe i gruppa.

Vi snakket om at målet for dagen var å bli bedre kjent og ha det gøy.  For å nå disse målene delte vi oss i 3 grupper og på tvers av avdelingene og så gjorde vi noen samarbeidsoppgaver og tegnet oss selv og øvde litt på å skrive navnet vårt.  Til slutt lekte vi «Rødt, grønt lys», «Hauk og due» og «Tresisten» før vi hadde samlingsstund der vi snakket om svømmingen som starter neste uke og leste første kapittel av «Linus i Svingen – Fotballkampen».

Dette året skal vi gjøre det vi kan for å lage et spennende, morsomt og lærerikt år for barna deres. Vi skal fylle maxigruppa med gode opplevelser og minner de kan ha med seg videre!

Det vil være noe variasjon i om vi er ute eller inne, men i hovedsak vil vi sikte mot å være ute.  Så da er det fint om dere har med litt ekstra klær og skift med de dagene maxibarna skal samles.


Samarbeid med Ekebergparken barnehage

I mange år har vi hatt et aktivt samarbeid med maxigruppa i Ekebergparken barnehage. Vi møtes ca. 4 ganger pr. år, og synes det er veldig lærerikt og nyttig for barna å bli kjent med noen nye barn. De får øvelse i å ta kontakt og samarbeide med fremmede før de skal videre til større miljøer som skolebarn.


Tips til foreldrene

Etter mange samarbeidsmøter med skolene i nærmiljøet har vi i barnehagene og skolene lært mye av hverandre.  Her deler vi noen tips med dere foreldre, så dere kan forberede barna best mulig til skolestart:


* Skole er positivt og gøy. Man trenger ikke å være «stor» og «flink» for å begynne på skolen. Barna skal få slippe å høre om alt de må lære og kunne før skolestart!

  * Les for barna! Dersom barna er glade i fortellinger og bøker og er vant til å bli lest for, blir leseopplæringen mye enklere på skolen. 


* Spill med barna. Brettspill, terningspill eller kort. Barna kan lære å vente på tur, telle, flytte en til en, tenke strategisk og lære å takle å tape og vinne. 


* Selvstendighet. La barna øve på å åpne sekken, matboksen, drikkeflaska, melkekartongen og isen sin selv. Lær barna teknikkene istedenfor å gjøre det for dem.
Praktiske ting som påkledning, glidelåser, sko etc. er lurt å kunne før man begynner på skolen. Barna bør også være selvstendige på toalettet. Husk å øve på dette hjemme til våren. 

Kalenderen for september finner du også i MyKid

Uke

Dato

Hva

36

Tirsdag
6. sep.

1. svømming

Onsdag
7. sep.

Trafikk: Vi lærer om trafikk og går en tur i nærmiljøet for å se på ulike skilt, t-banen, biler og øve på å gå over veien

37

Tirsdag
13. sep.

2. svømming

Onsdag
14. sep.

Heldagstur til Sæteren gård;
Rutebuss til Øverland, gå inn til Sæteren der vi har leid gapahuken for dagen.

Foreldre kommer opp på Sæteren mellom 15:30 og 16:00 – her blir det mulig å grille og bli kjent med andre foreldre på Maxigruppa.

38

Dato kommer

Besøke brannstasjonen

Tirsdag
20. sep.

3. svømming

Onsdag
21. sep.

Høstaktiviteter og felles lek

39

Tirsdag
27. sep.

4. svømming