Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen

Barnehagen er barnas første møte med samfunnet utenfor familien. I samarbeid med foreldrene legges grunnlaget for livslang læring. Barna danner relasjoner til ulike mennesker, med verdier som likeverd og toleranse. Med mye humor i hverdagen gjør vi dem bedre rustet til å takle utfordringer de møter senere i livet. Vi vil at livet skal være et eventyr med mange muligheter, og det er i Søråsen det begynner.

Søknadsfrist for barnehageplass ved hovedopptaket er 1. mars. I år har Søråsen barnehage mange ledige plasser for både barn over tre år og under tre år. Vi er en nærmiljøbarnehage, men opptakskretsen kan bli stor når vi har mange ledige plasser.

Se opptakskriterier: Opptak

Se resultater: Foreldreundersøkelsen nov 2020

Ta gjerne kontakt for ytterligere informasjon. Kontakt

Velkommen til foreldremøte i Søråsen barnehage høsten 2020

Av hensyn til smittevern er foreldremøtene fordelt på ulike dager:

Regnbuen tirsdag 15. september kl. 19.00
Musehullet onsdag 16. september kl. 19.00
Trollstua mandag 21. september kl. 19.00
Smørøyet tirsdag 22. september kl. 19.00

Foreldreråd torsdag 17. september kl. 19.00

Velkommen!

Da er barnehageåret 2019/2020 snart over. Det har vært en annerledes vår for alle. Til tross for smittevern og noe usikkerhet har vi klart oss bra. Vi er klare for et nytt barnehageår. Ønsker dere alle en riktig god sommer! Kos dere masse!

Nå har det gått veldig lang tid uten at vi har sett hverandre, og vi gleder oss veldig til å møte dere alle igjen.

I tiden som kommer vil Søråsen barnehage oppleves som helt annerledes enn det vi er vant til. Samarbeid på tvers av avdelinger, kontakt med mange ulike voksne, og felles aktiviteter vil ikke være mulig nå når vi åpner igjen. Vi følger råd fra den nasjonale veilederen for barnehager, og har delt opp barna i små grupper. Der har barnet kontakt med en liten gruppe med venner og en faste voksen.

Vi har delt inn barnehagens område, og området rundt barnehagen i ulike soner, slik at hver gruppe vil være på sin avgrensete plass gjennom hele dagen. Med sin faste lille gruppe, på sitt faste sted med sin faste voksne skal vi skape en god hverdag for barna deres!  Det blir mye utetid og det blir fint i disse vårdagene.

Barna gleder seg til å møte sine venner og oss voksne, og det kan være vanskelig for dem å forstå at de ikke kan ha nærkontakt med andre enn de i sin egen gruppe. Vi håper dere kan hjelpe oss å snakke med barna om dette, slik at vi unngår å måtte avvise barn som ønsker seg en klem.  Her er link til en liten filmsnutt fra Utdanningsdirektoratet som dere kan vise barna. Film  Ta dere tid til å snakke med dem etterpå om hvordan det blir i Søråsen.

Planer for de neste to ukene
Sosial kompetanse «Positive sosiale handlinger»
Vi skal legge vekt på å ta vare på hverandre, og gjøre barna bevisste på å se hvordan andre rundt seg har det, og ta hensyn til det. Å gjøre noe hyggelig for andre kan være å smile, inkludere andre og å hilse. Nå er vi i mindre grupper og det er fint å inkludere hverandre i lek og aktiviteter. I arbeidet med psykologisk førstehjelp skal vi nå øve på, og tilrettelegge for positive opplevelser med å møte nye og ukjente ting. Nå er det jo noen annerledes dager i barnehagen. Da passer det fint at dere og vi snakker med barna om at det er normalt å både glede seg og grue seg litt når man skal gjøre noe nytt eller annerledes.

Fagområde «Natur, miljø, teknologi»
Nå skal vi jo være mye ute og da kan vi utforske naturen. Vi skal følge med på det som spirer og gror rundt oss. Fuglene er aktive og ekornene hopper rundt. Kanskje vi finner småkryp? Vi vil ta med oss forstørrelsesglass og studere insekter. Vi bruker iPad med app for å lære oss om fuglene, og vi kobler opp digitalt mikroskop på iPad for å studere småkryp på nært hold.

Su arrangerer innedugnad tirsdag 4. og onsdag 5. februar 2020 kl. 17.00-21.00.

Alle deltar på dugnaden og sammen gjør vi barnehagen ren og fin til barna våre.

Informasjon og påmelding finner dere på avdelingen.

Mer informasjon finner du her:Dugnad

Velkommen til Juletrefest!

Søndag 5. januar kl. 15-17.30 på Stabekk skole.

Vi byr på mat og drikke. Det blir lotteri, musikk og sang rundt juletreet.

Påmelding innen 18. desember. Påmeldingslisten henger på avdelingen.