Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
Juni

Nyhetsbrev for juni

 

Sosial kompetanse

Vi har hatt siste temasamling, som avsluttet med at dragen døde. Denne samlingen har engasjert mange barn, og de har vært spente på hvordan dette med dragen skulle ende.

 

Etter samlingen hadde vi fest for alle i hele barnehagen. Det ble grilling og is rundt pyntete langbord. Så var det morsomme festleker som tautrekking, sekkeløp, potetløp og kaste erteposer på dragen.

 

 

Temaet denne måneden har vært etiske dilemmaer, og vi erfarer gang på gang at barna har kunnskap om rett og galt, og ofte tar de gode valgene dersom vi lar de tenke og vurdere selv.

Et lite tips:

Ikke si: «Det er ikke lov»  Forklar heller hvorfor, og still gjerne spørsmål til barna som får dem til å tenke seg fram til hvorfor det ikke er lurt.

Her kommer også et godt eksempel fra maxibarna sin tur på Vangen leirskole:

Hestene blir klargjort til tur, og barna synes det er spennende å se på når de tar på seletøyet.

Hestepasseren på Vangen har tegnet opp en strek i grusen, og gitt beskjed til barna om å stå bak streken, så de ikke kommer for nære hestene.

Flere barn kommer til etterhvert, og barna viderefører beskjeden til hverandre: «Vi må stå bak streken»

En jente fra en annen barnehage er ivrig formidler, og gir klar beskjed: «Ikke gå over streken, for da får du KJEFT!»

Et barn fra Søråsen korrigerer: «Nei det er ikke sånn. Vi må stå her så ikke hestene sparker oss!»

Vi er stolte av at barna har en så god forståelse av regler og grenser. De forstår hvorfor, uten å få trusler eller .... kjeft ;-)

 

 

Fagområde «Natur, miljø, teknologi»

Etter at vi sådde frø, og har lært om den viktige jobben insektene gjør med pollinering, har barna vært veldig opptatt av bier og humler.

Vi har lest boka SOS Blomstereng, som handler om at menneskene bygger i naturen, og insektene ikke har nok blomster. En fin bok, med et viktig budskap.

Barna har laget bier og humler til å pynte med til vårfesten. Vi har malt på glatte stener, og klippet og limt i papp for å pynte opp.

Alle plantene våre er nå satt ut i plantekassen og bedet. Jungelagurken har vokst seg lang, så vi har bygget et klatrestativ til den.

 

 

Fagområdet «Nærmiljø og samfunn»

Vi har vært hjemme hos Mathilde og feiret 4-årsdagen hennes. Det var veldig koselig å komme på besøk i hagen til Mathilde. Vi fikk grillpølser og sjokoladekake, og lette etter godteposer i hagen. Det ble bursdagsamling med sang og bursdagbok.

Tusen takk for oss!

Vi var også en tur til Krokvollenparken (Lorangparken)

Her er det mye plass til lek og utforsking. En liten skog av syrintrær var spennende å utforske. Det var goså gjemt en liten skatt der inneJ

Vi lekte på lekeplassen og rullet ned fra vollen.

En fin vårtur i sola!

 

 

Månedens mat: «Mat fra andre land»

Vi lagde indisk Tikka Masala med kylling og ris.

På Trollstua har vi mange ulike tilnærminger til ny mat. Noen vil ikke engang lukte på det, mens andre kan nesten ikke vente med å smake.

Men de fleste synes det er spennende med matlaging, og underveis ble det både lukting og smaking på ulike kryddere: Ingefær, hvitløk, mynte, kokosmelk...

 

Juni

Siste måneden i dette barnehagåret. Maxibarna har vært på leirskole, og begynner å venne seg til tanken på å slutte i barnehagen. Noen nye barn har vært på besøk hos oss, og gleder seg til å begynne i august.

Men først: Sommerfest!!

Torsdag 9. juni er det sommerfest for alle barn og foreldre. Vi starter med en avslutningsseremoni for maxibarna. De kommer samlet inn på plassen kl. 15.30, så da må alle være på plass.

Maxibarna får utdelt diplom, og noen ord på veien videre i livet, og alle barna underholder med sang.

Etter underholdningen blir det piknik på utelekeplassen. Ta med piknikkurv og teppe/sitteunderlag/campingstol til din familie, Vi mingler, spiser og koser oss.

Vi minner om at foreldre har ansvar for sine barn på denne festen.

Torsdag 14. juni er det felles sommertur for alle barna i Søråsen. Vi blir hentet med buss i barnehagen og kjørt til Hauger gård i Heggedal. Det er en koselig besøksgård der vi får nærkontakt med dyrene. De har sau, høner, kaniner, geiter og hester.

Vi får hoppe i høyet og leke på gården. Ta med sekk, mat, drikke og klær etter vær!

NB: Barna må være i barnehagen innen kl. 9.00 denne dagen.

Et siste nyhetsbrev, med vurdering av barnehageåret, og litt om neste barnehageår blir publisert i midten av juni.