Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
Mai

Månedsskriv for mai.

 

 April

Takk til alle for deltagelsen på påskefrokosten / påskekonserten.  Barna hadde gledet seg kjempemye og det ble et artig arrangement.

Og TUSEN takk for kjempegod innsats på utedugnaden denne måneden.  Uteområdet ble kjempebra og barna forteller om at de har vært med eller om hva mamma/pappa har gjort – og de forteller med glede og stolthet.

  

Fra generalprøven til påskekonserten

Sosial kompetanse: Positive sosial atferd

Nå har vi fokusert på det å glede oss over egen så vel som andres mestring.  Og i dette ligger også det å støtte og oppmuntre hverandre i de ulike tingene vi øver oss på.  Som da Erik HB ba om å få smør og Erik WB spurte om han skulle hjelpe han å smøre.  Men Erik HB smurte selv og da fulgte Erik WB opp med «du KLARER DET» før han hjalp til med å ta på litt mer smør som han kunne få smøre ut (for det ble litt lite i første forsøk).

Det bakes rundstykker til lunsj to dager i uken

Fagområdet antall, rom og form

På Regnbuen har vi fokusert på begreper, former og sortering når vi har lekt oss med spill og puslespill nå i april.  Men vi har også brukt preposisjoner som over og under, foran og bak når vi har bygget med klinkekulebane og togbane.  Vi har brukt ord og begreper som beskriver former når vi har lekt med jovo og magneter.  Alle disse begrepene er jo ting vi bruker i hverdagen og som barna lærer og erfarer når vi bruker dem samtidig som vi viser.

Nærmiljø og samfunn
Her blir det levert bark til dugnaden

Fagområdet natur, miljø og teknologi

Før påskeferien så forsøkte vi å sette frø for å få dem til å begynne å spire.  Dessverre har ikke alle overlevd.  For f.eks. tomatfrøene ble det kanskje for tørt og for eksempel lønnefrøene (som vi fant ute) ble det kanskje for vått?  Men det kan se ut til at både reddikfrøene (som kom fra fjorårets planter) og sukkerertene (som vi også høstet i fjor) ser ut til å vokse og trives.

Blåmeisene har flyttet inn i fuglekassa

 

Mat i april: Mat på bål

Det har vært økende fare for skogbrann, så vi ringte brannvesenet og spurte om det var OK å bruke bålplassen.  Så da ble vi enige om at kull var bedre enn ved og at vi skulle ta med oss vann til slukking.
Men vi fyrte opp og hadde med oss bålpanne der vi stekte vannkastanjer, minimais, kjøttboller og nuggets.  Og så grillet vi gifler til dessert.

Moro med duplo på Trollstua

 

 

Mai

 

Sosial kompetanse: Dilemma

Hverdagen kan by på dilemmaer; valg mellom ulike ting, og noen ganger kan det handle om valget mellom det man har lyst til og det man vet er riktig.  Og med utgangspunkt i siste temasamling der dette ble vist ved at Frosken og Katten hadde et stort dilemma; skulle de følge egne impulser eller skulle de høre på heksas advarsel?
I arbeidet med dilemmaer ønsker vi å trekke inn alt det vi har jobbet med i år og øve oss på å bli en enda bedre versjon av oss selv – fordi vi vet hva som er riktig og fordi vi ønsker å gjøre andre godt.

I arbeidet med psykologisk førstehjelp skal vi nå fokusere på det å ha det bra og ikke minst det å avslutte ting på en god måte.  Vi skal snakke om at det vi gjør på slutten påvirker hvordan vi tenker tilbake på det som har skjedd og at dette er med på å danne grunnlaget for tankene om det som var og for det som kommer.  Dette kan vi f.eks øve på ved å smile og si «ha det» når vi går.

Tips til hjemmet: Snakk sammen om hva som er bra med å kunne si «takk» og «ha det bra» til andre.

Spillet "Jakten på den forsvunne diamant" har vært mye spilt på Regnbuen

 

Fagområdet etikk, religion og filosofi

Dette fagområdet har rom for mye ulikt innhold og tilnærminger.  På Regnbuen har vi denne vinteren og våren jobbet en del med åpne spørsmål; spørsmål der vi ønsker mer enn ett ord til svar.  Dette krever øvelse av de voksne så vel som barna.  For å kunne finne og bruke gode åpne spørsmål så må vi voksne øve oss.  Og for å kunne svare på åpne spørsmål så må barna være vant med denne dialogformen, for her handler det ikke om å svare det riktige fasitsvaret, men å kunne beskrive egne tanker og meninger.
For å hjelpe oss i dette arbeidet har vi laget noen plakater på avdelingen som vi ønsker skal være en bevisstgjøring og oppmuntring av oss voksne.

Tips til hjemmet: Se på avdelingen om du finner noen åpne spørsmål du kan bruke i hverdagen.  Og husk; virker det ikke de 5 første gangene – så prøv igjen.

Det er godt å få hjelp til å helle melk

Fagområdet natur, miljø og teknologi

Det dukker stadig opp flere dyr og kryp i nærområdet og dette kan vi kanskje lære mer om.  Kanskje kan vi leke oss litt med vind også!
Og så skal vi fortsette og utvide matproduksjonen vår.  Vi skal så frø i plantekassene ved huskene.
Vi håper også på at vi kan finne noen eksperimenter som vi kan leke oss med og kanskje lære og erfare fra.

Tips til hjemmet: For å følge utviklingen i nærområdet kan dere f.eks. ta ett bilde av ett fast sted hver uke og så se på utviklingen.  Kanskje ute i hagen?

Vi tok med oss KJEMPEmikado da vi lagde mat på bål

Mat i mai: Mat fra andre land

Nå skal vi lage noe mat som kommer fra et annet land.

Tips til hjemmet: Hva spiser dere og hvilket land kommer retten fra?

Avdelingsdag:
Tur til Krokvollen

 

Kjekt å vite

Gå inn i Mykid og velg «Kommer» eller «Fri» på de inneklemte dagene i mai (16. mai og 27. mai).  Erfaringsmessig er det færre barn som er her de dagene, og vi kan planlegge bemanning ut ifra dette.

 

  Nærmiljø og samfunn
Det blir levert sand og grus til dugnaden