Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
Desember

Månedsskriv

Måneden som gikk

I november har vi sett at barna stadig blir flinkere til å komme inn i lek og bli der en stund. Leken er barnas viktigste arena for blant annet å oppleve mestring, utvikle språk og sosial kompetanse. Vi voksne støtter opp under leken ved å hjelpe dem å samarbeide, foreslå videre handling og trå til med fysisk hjelp med tepper el.l ved behov. Denne måneden har det vært mye bukkene Bruse-lek.Noen av barna sier deler av replikkene selv ”Hvem er det tramper bro?”, mens andre venter på at den voksne eller andre barn skal si det for dem eller si det først så de kan gjenta.

Ute har vi fått oppleve både snø, is og vann! Ellers er det fortsatt populært å skli og leke i skuta. I det siste har vi også lekt en del i hjertehuset.Barns medvirkning
I følge rammeplanen skal vi ”…tilrettelegge for medvirkning på måter som er tilpasset barnas alder, erfaringer, individuelle forutsetninger og behov” En av måtene vi tilrettelegger på er å starte på- og avkledning tidlig nok til at barna kan kle på/av seg det de klarer selv. Det at vi ikke er en voksen pr barn hjelper jo også…Sosial kompetanse
I november var temaet ”Selvkontroll; kompromiss, samarbeid”. Det å samarbeide, dele og bytte på er et gjentakende tema på gruppa vår, som vi øver mye på! I forbindelse med bruk av Bukkene Bruse utkledningstøy har vi fått øvd på å bytte på å være de ulike bukkene og trollet. I musikksamlingene på tirsdager øver vi oss også …

Barna sitter sammen med de voksne på gulvet. Én voksen har ulike instrumenter under et teppe, og barna sitter helt stille og lytter, hører etter om det er bjeller, rytmeegg eller triangler de hører. Så får de utdelt hvert sitt instrument, alle får, og vi fokuserer på å rose de som venter tålmodig og passer på at de mest utålmodige ikke alltid får først.

Fagområder
I november har vi lagt ekstra vekt på fagområdet ”Kunst, kultur og kreativitet”. Vi har lekt med utkledningstøy, hatt samlinger med musikkinstrumenter, lekt med lekedeig, malt og tegnet. Målet er å la barna utforske nye ting og legge til rette for lek og mestring.Fagområdet ”Nærmiljø og samfunn” og ”Natur miljø og teknologi” vektlegges hele året med blant annet turdagen vår på onsdager. Barna er blitt vant til turdagene nå, og det er stas når vi finner fram vestene. Denne måneden har vi vært i parken og i nærskogen der vi begynner å få faste ting barna liker å stoppe ved. Den hule stubben, maurtua, balanseringsstokkene v/bålplassen og hoppe-stubben!Desember

I desember kommer vi til å repetere mye av det vi har holdt på med i november i tillegg blir det en del jule-aktiviteter. Mandager 9.30 blir vi med på adventsstund sammen med resten av barnehagen før vi går ut og leker. Vi skal ha to bakedager og lage julegave til mammaer og pappaer. Teaterforestilling, julebord og tur til Sandvika blir det også!

Sosial kompetanse
Denne måneden er det selvkontroll i form av å mestre egen aggresjon som blir vektlagt. Vi voksne skal fortsette å bekrefte at vi skjønner at barna blir sint når noe ille skjer, men også forklare at vi ikke kan la det gå utover andre og hjelpe dem å finne handlingsalternativer. Temasamlingen 30.11, der vi så at forskeren ble skikkelig sint på tannfeen var en fin innledning til temaet.

Fagområder
I desember fortsetter vi å legge ekstra vekt på fagområdet ”Kunst, kultur og kreativitet”, så det blir mer av formingsaktiviteter, eventyr og utkledningslek. Vi kommer også til å bytte ut sangposen vår med en julesangpose, og øve videre på bjelleklang med bjeller i musikksamlingene.

Vi har mye morsomt på programmet i barnehagen i desember så det er ikke sikkert det blir så mange onsdagsturer, men er vi heldige kan vi ake ned til sletta!

Uka på småbarnsgruppa i desember

Mandag
Utelek, innelek på Smørøyet og andre avdelinger, samling med julesangpose.

Tirsdag
Utelek, innelek på Smørøyet og andre avdelinger, samling med musikkinstrumenter.

Onsdag
Utelek, innelek og samling med eventyr med konkreter og tegn-til-tale-sanger

Torsdag
Utelek, innelek på Smørøyet og andre avdelinger, samling med BlimE-dans og andre kropps- og bevegelsessanger

Fredag
Avdelingsdag (evt. innelek og samling med julesangpose).