Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
August

Månedsskriv

Månedsskriv for august

Velkommen til et nytt barnehageår!

Vi ønsker alle nye og gamle barn og foreldre velkommen til et nytt barnehageår på regnbuen. Vi håper dere hadde en fin sommer.

I år får vi seks nye barn og vi gleder oss til å bli kjent med barna og familiene.

Barnegruppa dette året:

4 maxibarn (2018) (1 ny gutt)

5 barn født i 2019

4 barn født i 2020 (1 ny gutt og 1 ny jente)

3 barn født i 2021 (2 nye gutter og 1 ny jente)

1 ny gutt født i 2022

De voksne på avdelingen er: Inga, Ida, Mari og Bodil/Tone

Mari føler småbarngruppa.

Nettsiden til Søråsen barnehage og appen MyKid

En gang i måneden legger vi ut månedsskrivet for Regnbuen på barnehagens nettside www.soraasen.no med planer og informasjon. I menyen til venstre finner dere mye informasjon. Her ligger blant annet informasjon om viktige datoer for dette barnehageåret. Informasjon på venstre siden er generell og oppdateres sjelden.

I menyen øverst til høyre finner dere informasjon som blir oppdatert månedlig.

Regnbuen: månedsskrivet oppdateres den 1. i hver måned

Småbarnsgruppa: månedsskriv oppdateres den 1. i hver måned (for de som har barn under 3 år)

Maxigruppa: månedsskriv oppdateres annenhver måned

Under «Læring i Søråsen» på nettsiden, sosial kompetanse, kan dere lese referater med bilder fra temasamlingene.

Det er viktig for oss at dere foreldre leser avdelingens månedsskriv. I månedsskrivet tar vi først for oss hva vi gjorde i forrige måned (med unntak av dette første skrivet) før vi skriver litt om hva vi skal kommende måned, nye planer og læringsmål.

De samme skrivene publiseres også under nyhetsbrev i appen MyKid hver måned. I kalenderen i MyKid kan dere følge med på arrangementer som turer, bursdager og annet. Kalenderen blir oppdatert i forkant av hver uke. Vi anbefaler alle, både far og mor, å abonnere på nyhetsmail på denne nettsiden, og følge med på kalenderen i MyKid.

Vi legger ut bilder daglig i MyKid. Når vi legger ut bilder har vi fokus på å beskrive og synliggjøre det barna holder på med og lærer.

Tilvenning

 I starten av året bruker vi mye tid på trygghet. Vi vil ha fokus på lek og samspill slik at barna skal bli godt kjent med hverandre og få gode relasjoner til oss voksne. Det viktigste nå er å bli trygg i gruppa. Vi skal følge våre faste rutiner med samlingsstund, måltider og hvilestund for å skape en forutsigbar hverdag for barna.

Foreldresamarbeid

Daglig kontakt og uformell småprat om barnet, barnets behov og det som foregår i barnehagen er nøkkelen til et godt samarbeid mellom barnehagen og hjemmet. Det er viktig at dere gir oss den informasjon vi trenger å vite, for å møte ditt barn best mulig. For at barna skal oppleve barnehagen som trygg, er det viktig at dere foreldre føler dere trygge.

Enten dere er nye på Regnbuen eller har vært en stund, kan det dukke opp ting dere har behov for å snakke om. Vi har lav terskel for en ekstra samtale. Ta kontakt med Inga hvis dere har behov for en prat.

Det blir utviklingssamtaler i september/oktober. Når nye barn begynner, har vi oppstartsamtale i tilvenningsperioden.

August

Sosial kompetanse – Positiv sosial atferd

Barna skal lære å vise omtenksomhet overfor andre. Hjelpe hverandre, dele med, vise omsorg og inkludere andre. Vi kommer til å legge mest vekt på hvordan man møter nye venner når de begynner i ny barnehage og hvordan man inkluderer de nye barna i leken. Vi gir positive tilbakemeldinger til barna når de tar kontakt med hverandre på en god måte, inviterer hverandre i leken, hjelper eller trøster hverandre. 

Tips til oppfølging hjemme:

Snakk gjerne med barna om hvordan andre barn har det, og ikke bare hvordan de selv har hatt det i barnehagen.

- Hvordan har vennene dine det i barnehagen?

- Har alle noen å leke med?

- Er det noe hyggelig de gjør, slik at vennene dine har det bra?

- Hvordan er du en god venn?

Det er også en fin ting å se på bildene vi legger ut på MyKid sammen med barna, og vie oppmerksomhet til alle barna som er avbildet, og ikke bare eget barn. Dette vil gi dere foreldre et større innblikk i barnas vennskap og relasjoner.

Tema dette barnehageåret:

Dette året har vi valgt å lage temasamlinger basert på en egenlaget historie. Vi dikter opp våre egne rollefigurer, som kommer til å møte kjente karakterer fra ulike bøker barna kjenner godt. Mer informasjon om dette kommer i slutten av august.

Historien vi lager dramatiseres av personalet i temasamlinger hver måned, og har til hensikt å lære barna sosiale ferdigheter. Temasamlingene inneholder små dilemmaer som barna kan kjenne seg igjen i. Dilemmaene danner utgangspunkt for samtaler og oppfølging og veiledning i hverdagen.

Levering og henting

Vi minner om at det er viktig å ta kontakt med personalet når dere leverer og henter barna. Vi registrerer barna inn i MyKid når de kommer og går, slik at vi alltid har oversikt over hvor mange barn som er tilstede.

Dersom barnet kommer senere enn kl. 9.30, er syk eller tar fri er det fint om dere gir beskjed innen kl. 9.00 samme dag i MyKid. NB: Bruk «Dagspåminnelser» og ikke «send melding» da vi ikke bruker sms-tjenester i MyKid.

Vi minner også om at det er viktig å lukke ytterdører og porter når dere kommer og går.

Barn som sover på dagtid:

Barna sover i utgangspunktet på madrass inne på et tilrettelagt soverom. Vi har tepper og madrasser i barnehagen. Ta med evt. smokk/kosedyr ved behov.

Småbarnsgruppa:

Småbarnsgruppe for barna under 3 år er hver dag fra 9:30 – 11:00 utetid og fra 12:00 – 14:30 soving/innetid. I august har vi tilvenning og er ofte mer sammen som avdeling. Småbarnsgruppa kommer ordentlig i gang fra september.

Maxigruppe starter også i september. Det vil komme nærmere informasjon om dette til maxibarna i løpet av august.

Valg, lek og grupper

De store barna (over 3 år) kan fra begynnelsen av september velge å gå rundt på de andre avdelingene for lek og aktivitet. På denne måten har vi jobbet for å bli bedre kjent på huset sammen med de barna og voksne vi kjenner godt fra før.

Aldersdelte grupper for de over 3 år.
I september starter vi opp med aldersdelte grupper én gang i uken.  Da treffes alle barn fra samme aldersgruppe, med faste voksne, på tvers av avdelingene.  Dette er med på å bygge relasjoner på tvers av avdelingene og kunne gi erfaringer med både nye leker, aktiviteter og folk.

Syke barn holdes hjemme. Etter oppkast/diare ønsker vi at barna holdes hjemme i 48 timer etter symptomer. Dette for å hindre spredning av smitte.

Ved annen sykdom; se an almenntilstanden, og hold barna hjemme til de er i form nok til en aktiv dag inne og ute.

Bursdagsfeiring

Barn som har bursdag feirer vi med krone, bursdagssamling og sang i barnehagen, og dere kan ta med f.eks. is/kake eller fruktfat hjemmefra. Barna får en liten bursdagsbok med tegninger og hyggelige hilsener fra barna på avdelingen.

Bursdagsfeiring på ettermiddag/helg står dere fritt til å arrangere på egen hånd. Vi minner om at invitasjoner ikke deles ut i barnehagen. Spør gjerne dersom dere er usikre på hvem som bør inviteres, slik at ingen føler seg utestengt.

Noen ønsker å invitere hele avdelingen med personal hjem på dagtid. Gi beskjed i god tid, så finner vi en dag som passer.

Nye retningslinjer for bursdagsfeiringer hjemme i barnehagetiden:

Når vi er invitert på besøk i barnas bursdager i barnehagetiden, er dette en del av barnehagetilbudet, og vi har derfor satt noen felles retningslinjer som gjelder alle i Søråsen barnehage. Dette er basert på vår tilnærming til kosthold, og innspill fra foreldre:

Det serveres mat til lunsj (f.eks. pølser/pizza) og vann til drikke

Det serveres enten kake eller is (det er nok med ett kakestykke)

Dersom det ønskes noe ekstra er frukt og bær veldig populært.

Det skal ikke serveres godteri eller brus/saft i bursdagene i barnehagetiden.

Dette er retningslinjer alle må forholde seg til, og vi i barnehagen forbereder barna på at det er sånn bursdagene er fra nå av.

Barna synes det er stor stas å komme hjem til bursdagsbarnet, leke og ha bursdagssamling.

Tips:

Dersom man ønsker å ha skattejakt eller fiske-lek kan dette fint gjennomføres uten godteposer: Barna kan fiske en billett/pengeseddel og «kjøpe» kakestykke for, eller det kan være en skattejakt der barna finner klistremerker, ballonger eller tatovering.

Vi gleder oss til bursdagfeiring med fokus på fest og moro uten godteri og brus!

(ta kontakt med pedagogisk leder dersom du har spørsmål)

Informasjon:

Husk:

Planleggingsdager torsdag 17. og fredag 18. august - barnehagen er stengt.