Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
April

Månedsskriv

April

Måneden som gikk

Tusen takk for en hyggelig påskefrokost. Vi og barna setter stor pris på at dere tar dere tid til å komme på besøk på avdelingen, og til sitte ned sammen med barna og spise og prate med barna og andre foreldre.

Vi har vært på bursdags besøk til Erik som feiret sin 3-års dag. Vi har også feiret Edvard sin 6-års dag. Vi sier igjen Hipp Hipp Hurra for gutta!!!

Sosial kompetanse – Positiv sosial atferd

Vi har øvd på å inkludere hverandre i leken og vi har snakket om å være åpen for at andre får være med på leken. Vi har øvd på å se rundt seg og invitere de som ikke er med på leken. På Regnbuen øver vi mye på at alle bestemmer over seg selv og ingen kan bestemme over andre. Vi har jobbet mye og kommer til å fortsette å jobbe med å lære barna til å ta vare på andre barn i leken, gi plass til alle, snakke hyggelig til hverandre, ikke ekskludere hverandre og være tålmodig ovenfor hverandre. Vi øver på å tørre å si sin mening.

Når vi voksne ser barn som inkluderer og inviterer andre med i leken, gir vi positive tilbakemeldinger til barna. De yngste barn blir ofte invitert i leken av de eldre barna.

Vi har sett på temasamlingene og har snakket med barna om det vi har sett. Vi må si at barna er veldig gode til å reflektere og se poenget i historien.

Fagområdet – Antall, rom og form

Nå har vi jobbet med og pratet om ting som handler om den matematiske tilnærmingen til verden. Vi har spilt ulike spill, puslet og lært nye begreper som for eksempel (absorbere, eldre, yngre, lavere, kube, rektangel, gammeldags osv.). I samlingene snakket vi mye om former, forskjeller, tall og per i dag, mange av barn vet at selv om man er høy betyr det ikke at man er eldst, lavest i rommet kan være eldst (noe mange av barna syntes var veldig rart) 😊. Vi har utfordret barna til å finne former i rommet eller ute, noe barna syntes var veldig morsomt og ville gjøre mer av det. Vi har telt oss på avdelingen, hvor mange barn det er på regnbuen? Hvor mange jenter, gutter og voksne? Vi har telt kopper, tallerkener, til og med mat på bordet😊.

Barna bygget morsomme former med byggeklosser, sorterte leker. Vi har laget monstre av former. Vi har klippet former og limt dem, vi har brukt gafler til å male runde kylling kropper.

Vi har hatt eksperimenter med vann og bleier, hvor mye vann tåler en bleie og hva ligger inne i bleien. Noen av de eldre barna sa at det som er inne i bleie ligner på falsk snø😊.

Fagområdet – Natur, miljø og teknologi

Det har vært både regn, snø og vårsola har begynt å varme oss. Hele mars måneden lekte vi med snø, vi har bygget snømann som var nesten opp til taket. Barna og voksne bygget enhjørning som alle kunne prøve å sitte på. Men det gøyeste regnbue barna vet er å leke med snø som smelter, slush (blander vann og snø), å sitte ved vannrenne og samle vann er tålmodighets krevende aktivitet, men ganske gøy for de fleste.

Måneds mat – Mat på bål

Denne måneden har vi laget ganske mye mat selv på avdelingen. Vi har bakt rundstykker som dere har smakt på påskefrokosten. Vi har laget våre egne ostesmørbrød, noe barna syntes var veldig gøy å lage selv.

Vi hadde mat på bål og denne gangen var det fiskekaker med burgerbrød og grønnsaker. Til dessert hadde vi stekt banan med sjokolade biter i. Barna likte veldig godt fiskekakene.

Egg lunsjen falt i smak hos mange, vi serverte eggerøre med røkt laks, kokt egg, speilegg, stekt egg og jeg laget egg på litauisk vis. Vi anbefaler å se på bilder på MyKid.

APRIL

Sosial kompetanse – Positiv sosial atferd

Barna skal øve på å føle glede ved egen og andres mestring. Å føle glede ved å vise omtanke for andre. Å støtte, oppmuntre og være positiv og hyggelig mot andre.

Denne måneden har psykologisk førstehjelp fokus på å ha en positiv innstilling til å lære/prøve noe nytt. Dette blir spesielt viktig for skolestarterne, som denne våren skal gjennom mye som er nytt. Både overnattingstur til Vangen og mer konkrete forberedelser til skolestart. Vi skal ha fokus på hele barnegruppa og vi skal snakke om at det er normalt å både glede og grue seg litt når man gjør noe nytt og hvilke erfaringer vi har med det.

Fagområdet – Antall, rom og form

Vi fortsetter med dette fagområdet i april. Ved å leke oss med telling, sortering, former og begreper som omhandler dette så skal vi både lære og erfare mestring med dette. På Regnbuen kommer vi til å ha ekstra fokus på spill og puslespill.

Fagområdet – Natur, miljø, teknologi

Vi fortsetter å følge utviklingen i nærmiljøet, våren kommer, hva skjer med naturen? Vi skal så frø inne og gjør klart til plantekassene våre. Vi har en fuglekasse med et kamera inni, så fremover skal vi følge med på om det kommer noen fugler i kassen og legger egg.

Fagområdet – Nærmiljø og samfunn

Nå når våren er tilbake kommer vi til å gå oftere på tur i nærmiljøet (følg med i kalendaren i MyKid).

Månedens mat – Mat fra andre land

Vi skal lære/snakke om mat fra andre land. Jeg er fra Litauen, så jeg kommer til å fortelle litt om mattradisjoner i Litauen. Sammen med barna kommer vi til å velge en matrett som barna har lyst til å smake.

INFORMASJON

Utedugnad

 Det henger liste på døra der dere kan melde dere på dugnad. Hver familie plikter å bidra med 10 timer dugnad i året, fordelt på ca 4 timer på innedugnad og 6 timer på utedugnad.

Oppgavene disse to dagene er utvendig vask av hus og asfalt, påfyll av sand og singel, vende bark og beskjære trær og busker.

I tillegg trenger vi at noen kommer utenom disse to dagene og beiser lekeapparatene og utebordene. Dette gjøres fortrinnsvis i en helg slik at det tørker til vi er tilbake på mandagen.

På utedugnaden serverer vi tomatsuppe og rundstykker og barna får være med. Det betyr at begge foreldre har mulighet til å delta, og barna kan leke med venner/hjelpe til. Vi minner om at alla barna er foreldrenes ansvar i dugnadstiden. Bare spør hvis det er noe dere lurer på!

Sommerferie

Se mer informasjon i MyKid. Du skriver opp de ukene ditt barn skal ha ferie og de ukene ditt barn kommer i MyKid innen torsdag 20.april.

Barnehagen er steng uke 29 og 30.