Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
Januar

Månedsskriv

Måneden som gikk
Desember har vært preget av juleaktiviteter som baking, julegave-laging og julesangpose med konkreter til ”På låven sitter nissen” og bjeller til ”Bjelleklang” Juleforestillingen til Askeladden friteater var et av høydepunktene. Småbarna satt fullt konsentrert i 45 minutter!! Riktignok satt de fleste på et voksenfang, og Anne og Josefine flyttet seg litt bort fra scenen, men her var det virkelig dyktige skuespillere som visste hva som fenger barn fra 1-6 år.



I år har vi bakt (og spist) både serinakaker og pepperkaker. Alle våkne barn ville prøve. Både deig og kaker falt i smak:

Olivia sitter ved bordet og kjenner på den myke serinakakedeigen. Hun tar en klump i munnen og sier: ”Mmmm det smaker godt!”

Vi har hatt både holke, regn og fine snødager i desember. Også har vi hilst på våre venner i søppelbilen, det er alltid gøy…



Inne har det vært mye matservering denne måneden, og ikke minst har det vært mange turer til setra for Bukkene Bruse!



Sosial kompetanse
I desember ble selvkontroll i form av å mestre egen aggresjon vektlagt. Vi har blant annet jobbet med å lære barna at det ikke er lurt å klore eller dytte hvis et annet barn prøver å ta en leke du leker med…

Enhjørningene får servering på ”kjøkkenrommet” Luna har lagt en banan, en drueklase og et eple på plasttallerkenen og har gått fra et lite øyeblikk for å finne en kopp. Erle som vil servere det samme til ”sin” enhjørning mangler et eple og ser sitt snitt til å ta Luna sitt. Da Luna ser dette dytter hun Erle og sier at den er min! Anne forklarer at ja, den er din og Erle skulle ha gått i kassa og funnet et annet eple, men at det ikke er noe lurt å dytte for da kan man jo slå seg! Skal vi hjelpe Erle å finne et eple i stedet? Ja!!

Fagområder
I desember fortsatte vi å vektlegge fagområdet ”Kunst, kultur og kreativitet”. De fleste barna har laget en gave, men det er ingen tvang, og vi ønsker heller ikke å stresse med å få ferdig mange ting til jul da stress hos voksne raskt smitter over på barna. Fokus er på å gi barna erfaring med ulike materialer som at serinakakedeig smaker godt, mens silkedeig av potetmel og balsam ikke smaker godt, men at begge er deilige å ta på og leke med…



Fagområdet ”Nærmiljø og samfunn” og ”Natur miljø og teknologi” vektlegges hele året med blant annet turdagen vår på onsdager. På den siste turen før jul hadde vi mye moro med å ake på gangveien ned til sletta.



Januar

Sosial kompetanse
Denne måneden vektlegges det å lære barna ulike måter å bli med i lek. På småbarnsgruppa vil vi fokusere på at barna får erfare ulike typer lek i mindre grupper, at vi voksne deltar i leken og viser hvordan vi kan invitere til lek ved å dele på leker, og hvordan man kan begynne å leke ved siden av noen andre og ta etter eller utvide leken de holder på med.

Fagområder
I januar kommer vi til å legge ekstra vekt på fagområdet ”Kommunikasjon, språk og tekst”. Her vil vi dra nytte av lek i mindre grupper ved at vi kan snakke mye med barna og gjenta og benevne det de er opptatt av, men ikke nødvendigvis klarer å uttrykke. Vi vil også lese bøker, få inn flere rim og regler i sangposen vår og lære de største barna første bokstav i navnet sitt. Lars Leopard er et kosedyr med en mage vi kan åpne med glidelås. Oppi her har vi lagt forbokstavene til alle barna. I språksamlingene kommer vi til å trekke og leke med disse.

Turdagen på onsdager (fagområder: ”nærmiljø og samfunn” og ”Natur miljø og teknologi”) fortsetter vi med i 2023. Vi håper på mye snø og flere aketurer.


Uka på småbarnsgruppa i januar

Mandag
Utelek, innelek på Regnbuen og andre avdelinger, samling med rim, regler og Lars Leopard som har alle småbarnas forbokstav i magen.

Tirsdag
Utelek, innelek på Regnbuen og andre avdelinger, samling med BlimE-dans og andre kropps- og bevegelsessanger

Onsdag = TURDAG – Oppmøte senest 9.30
Turdag (tilbake til lunsj), innelek og samling med eventyr med konkreter og tegn-til-tale-sanger

Torsdag
Utelek, innelek på Regnbuen og andre avdelinger, samling med BlimE-dans og andre kropps- og bevegelsessanger

Fredag
Avdelingsdag (evt. innelek og samling med sangpose).

Hilsen Anne M.