Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
Temasamling 4: Barnevakt for søte små

Sosial kompetanse: Selvkontroll
Hensikt: Barna skal lære å inngå kompromiss for å løse konflikter og samarbeide gjennom bruk av problemløsningsmetoden.
1: Klargjøring av problemet
2: Forslag til løsninger
3: Vurdere løsningsforslagene
4: Valg av løsning
5: Evaluering

Psykologisk førstehjelp: Flau og for å bli mindre flau..
Hensikt: Gjenkjenne flauhet, vite at alle blir flaue av og til, man kan lett bli flau uten at man har noe å skamme seg over

Brumma og Nalle-Maja kommer inn og er SUPERGIRA for de skal være hjemme ALENE!  Nå kan de ENDELIG bruke iPad’ene så mye de vil, hoppe i senga, ikke pusse tenna og gå og spille Pokemon Go i mørket – UTEN refleks og spise GODTERI til middag.

Lille Hopp kommer inn og proklamerer at han skal være barnevakt til Bamse kommer og han skal servere gulrøtter til middag.

Lille Hopp får ikke til å være barnevakt for Brumma og Nalle-Maja de er frekke, samarbeider ikke i det hele tatt, lyver og stikker av.
Det hele bygger seg opp til en stor konflikt der begge parter begynner å gjøre ting de kan komme til å angre på:  Det kastes gulrøtter og trues.

 

Nalle-Maja og Brumma truer med å spise dunderhonning og bære ut Lille Hopp, men Lille Hopp klarer å avverge situasjonen og tar dunderhonningen.Akkurat da kommer Bamse inn.  Han ser at barna hans er litt redde, at Lille Hopp står med et åpent glass dunderhonning og rundt om kring ligger det gulrøtter.
Bamse blir sint.
Skikkelig sint - på Lille Hopp.

Når Bamse innser at han har tatt feil og i tillegg har kjeftet SÅ fælt på sin beste venn som ikke hadde gjort noe galt - da blir han veldig flau.

Både bamsebarn og barnevakt prøver å forklare hva som har hendt, men forklaringene spriker.  Så, med hjelp fra barnehagebarna så klarer Bamse å hjelpe dem å løse konflikten.  Her sitter han og holder opp fem fingre - en for hvert ledd i konfliktløsningsmetoden som han har lært.