Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
Oktober

Månedsskriv

 MÅNEDSSKRIV OKTOBER 2022

Takk for veldig god oppslutning på foreldremøtet og for mange hyggelige tilbakemeldinger. Det var fint at flere kom med tanker og innspill underveis.

Det ble en vellykket Høstfest med veldig god oppslutning. Hyggelig og se at barn og foreldre koste seg og snakket og lekte sammen. Det så ut som at mange ble bedre kjent og det er fint for barna å vite at dere foreldre kjenner til hverandre.

Måneden som gikk
Lilly, snart 1 år, begynte hos oss i september. Hun begynner å bli kjent på avdelingen og i Småbarnsgruppa.
September har vært en fin måned med mye god lek både inne og ute. Småbarnsgruppa har etablert seg som en fin gruppe og småbarna har blitt kjent med barna og de voksne på de andre avdelingene. De store barna kan velge å gå på andre avdelinger for å leke. Noen barn velger å gå på andre avdelinger av seg selv. Mens flere barn velger å være på Musehullet. Vi voksne har tatt med oss mindre grupper med barn rundt på de andre avdelingene. I oktober vil vi jobbe mer med å ta med oss mindre grupper med barn rundt på de andre avdelingene.
Axel begynte hos oss i slutten av september. Det er supert å få en ny voksen som er kjent med de fleste barna og på huset.
Ann-Mari sin siste dag er onsdag 5 oktober. Barna og vi voksne vil savne henne veldig.

 

Sosial kompetanse/tema
Temasamlingen i september handlet om følelsene glad og sint. Bamse er glad for han har fått mer Dunderhonning. Ulven kom og ble sint på Skallmann fordi han bare sov, når Ulven trengte hjelp. Så prøver Ulven å ta Dunderhonning, men da begynner Ulven og Bamse og krangle og Bamse blir sint. Skallmann våkner og prøver å mekle mellom Ulven og Bamse og klarer det nesten, mens så ringer klokka og han sovner. Da begynner Bamse og Ulven og le og så tar de med seg Skallmann og går. Vi har snakket om følelsene i etterkant. Vi vil fortsette å snakke om ulike følelser i oktober.

 

Fagområdet Kropp, bevegelse, mat og helse
Det var populært med hinderløype ute i barnehagen. Barna fikk prøvde seg på å balansere på ulikt underlag og på ulike måter. I samlingsstundene har vi sunget og lekt ulike bevegelsesanger. Vi synger hode, skulder, kne og tå med to ulike varianter. Vi har snakket om og smakt på ulike grønnsaker.



Fagområdet Natur, miljø og teknologi
Da vi hadde mat med grønnsaker var vi ute og tok opp gulrøttene. Det var ulik størrelse på dem, men barna koser seg med å spise de.

Barna våre er veldig glade i å tegne og å fargelegge. Denne måneden har vi hatt fokus på å bruke hele arket og å bruke mindre ark. Barna har blitt gode på å tegne på hele arket. Mange har også blitt gode på å konsentrere seg og fargelegge innenfor strekene.
September har jo vært en varm måned, så vi har nesten ikke trengt å ha på oss varmere klær. Men nå har det blitt kjøligere og vi snakker med barna om hva som kan være lurt å ha på seg når det er litt kaldere. Flere barn spør om de kan få gå ut på trammen å kjenne etter hvor kaldt det er, før de finner ut hvor mye eller lite de trenger å ha på seg.

 


Fagområdet Nærmiljø og samfunn
I september har vi hatt trafikkuker og snakket om trafikk og dramatisert fortellinger om trafikk og løst og tegnet ulike trafikkoppgaver. Axel hadde to fellessamlinger med fokus på trafikk med bilder og ulike effekter.


Vi hadde en flott tur til lekeplassen i «dalen» (vi går turstien fra Bærumsveien og ned til Kirkeveien) Når vi gikk på turstien fikk barna løpe eller gå fra lyktestolpe til lyktestolpe. De var gode på å høre på beskjedene. Noen ganger var oppgaven å løpe forbi en stolpe og stoppe på stolpe to og andre ganger var oppgaven å stoppe på den første stolpen. Vel fremme på lekeplassen var det noen som ville spise med en gang, mens andre ville leke, og barna fikk gjøre det de ville. Det var fint å følge med på barn som synes noe var vanskelig å gjennomføre, men så klarte de det etter hvert. Barna koste seg og lekte sammen på tvers av alder og kjønn.

 

Månedens mat
I september laget mat med grønnsaker. Barna fikk være med på å kutte grønnsakene. I forkant snakket vi med barna om hvilke grønnsaker de likte og handlet inn etter barnas ønsker. Denne gangen ble det ovnsstekte poteter. Potetbåtene falt i smak. Vi serverte også rå grønnsaker; sukkererter, gulrotstaver, tomater, agurk og paprika. Kokte maiskolber var veldig populært, så det kunne vi kjøpt mer av.

 

Vi hadde også sunn mat på bål i september. Denne gangen bestemte vi voksne hva vi skulle lage og da ble det fiskekaker i hamburgerbrød med rå gulrot og agurk ved siden av og forvellet blomkål og brokkoli. Denne dagen var det mange syke barn, så vi inviterte med oss Trollstua ut på bålplassen. Barna koste seg med fiskekakene og de fleste spiste to fiskekaker og noen spiste flere.

 

Oktober

Sosial kompetanse/tema
I oktober har vi ekstra fokus på området empati og rolletaking. Barna skal lære å gjenkjenne når andre er lei seg eller redde. Barna skal lære seg å sette ord på egne og andres følelser. Vi vil bruke heftet til psykologisk førstehjelp til å snakke om hva man kan gjøre for å bli mindre lei seg og mindre redd. Vi skal se en liten film som heter Roald er redd. I etterkant av filmen skal vi snakke om hvorfor Roald ble redd, og hva som gjør at vi blir redde og at vi kan bli redde for ulike situasjoner og ting. Vi vil også snakke om hva en kan gjøre for å bli mindre sint
Vi vil jobbe med, snakke om, mime og tegne følelsene glad, sint, redd, lei seg.

 

Fagområdet - Kropp, bevegelse, mat og helse
I oktober vil vi snakke mer om kroppen og om de ulike kroppsdelene. Vi skal finne frem bøker om kroppen. Det er alltid spennende å se hvordan kroppen ser ut inni. Barna skal bruke kroppen ute i skogen, i hinderløype og i ulike bevegelsesleker.  

 

Fagområdet Natur, miljø og teknologi
Nå vil vi følge med på endringene som skjer i naturen om høsten. Vi har sett mindre ekorn i det siste. Kan det være fordi det ikke er flere nøtter igjen på hasseltrærne. Kanskje vi må finne frem fuglemateren igjen? Og nå har vi fått en flott nye fuglemater av Ann-Mari, og fuglemat. På fuglemateren pleier det å komme ulike fugler og ekorn.
Vi skal gå ut i skogen og grave ned ulikt søppel med ulikt materiale og la det ligge til våren og se hva som skjer med det i løpet av vinteren.

Fagområdet Nærmiljø og samfunn
Mandag 24 oktober blir det kunstutstilling med salg av barnas kunstverk til inntekt for Forut. Mer informasjon kommer.
I år skal vi bli kjent med Biswas 5 år fra Nepal. Vi har fått informasjonsbrosjyrer og plakater til å bruke sammen med barna. 

Fredag 21 oktober er vi invitert hjem til Eveline for å feire hennes 5 års dag. Vi går fra barnehagen kl 10 og er tilbake innen 13.30.
Tirsdag 25 oktober er vi invitert hjem til Filip for å feire hans 4 årsdag. Vi går fra barnehagen ca 9.30. og er tilbake senest kl 13. 

 

God hygiene
Hostehygiene er viktig for å begrense dråpesmitte, mens håndhygiene er viktig for å hindre kontaktsmitte.

Barna skal fortsatt vaske hendene når de kommer i barnehagen på morgenen, og når de går hjem. Vi passer på at barna vasker hendene før spising, etter spising, etter toalettbesøk, når vi har vært ute og når barna er synlig skitne.
Vi ønsker at dere foreldre fortsatt bruker hånddesinfeksjonen i gangen, før dere kommer inn på avdelingen.
Vi prøver å lære barna å hoste i armen/albukroken når de må hoste. Det er fint hvis dere øver på dette hjemme også.


Informasjon i MyKid
Det er fint om dere sjekker kalenderen i MyKid jevnlig. Det kan ligge også informasjon om de aldersdelte gruppene på onsdager, som da bare gjelder de barna på det alderstrinnet.
Det er stort sett på fredagene vi gjør noe spesielt sammen på Musehullet. Informasjon om fredagene legges ut senest søndagen uken før. Når vi legger ut viktig informasjon, så legger vi til at det skal sendes ut push varsel dagen før. Men da må du aktivere at du kan få varsel i MyKid appen din.  

Fredag 28 oktober er det planleggingsdag. Barnehagen er stengt.