Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
Vurdering av barnehageåret

Her kommer vurderingen av året som gikk

 

 

Først og fremst: Tusen takk for hyggelig sommerhilsen fra dere foreldre, som vi fikk på vår sommeravslutning! Det satte vi veldig stor pris på!

 

Her kommer vurderingen av dette barnehageåret. Vurderingen er basert på årets brukerundersøkelse, samtaler med noen av de eldste barna og personalets vurdering av året som gikk.

Vi ønsker å takke dere alle sammen for et godt samarbeid, og vil benytte sjansen til å ønske Konrad, Nikolai og Brage lykke til i ny fase i livet, som skolebarn, og Aurora som skal begynne i ny barnehage.

Vi kommer til å savne dere på Trollstua!

 

Året som gikk:

 

Barnegruppa- vennskap, humor, glede

Det er et godt miljø i barnegruppa på Trollstua. Vi har barn som er gode venner, samarbeider og tar vare på hverandre. Hver dag ser vi god lek med flere barn i ulike aldersgrupper som lærer av hverandre.

Vi har jobbet aktivt med å dele barna inn i mindre lekegrupper og lagt vekt på god lek over tid, med ulike barn. Vi har i år sett større bruk av alle avdelingene, og barna har blitt vant til å leke med forskjellige barn både på Trollstua og på de andre avdelingene. 

 

Barnas kommentarer fra barneintervjuene:

 

"Jeg liker å leke både inne og ute" 

"Hvis jeg ikke har noen å leke med? Da går jeg bare til noen andre og leker med de!"

"Jeg har så mange venner... jeg orker ikke å telle alle engang"

 

Videre arbeid:

Vi vil i året som kommer fortsette å jobbe med lek i små lekegrupper, og på denne måten hjelpe barna med å finne seg venner også på de andre avdelingene. 

 

   

Sosial kompetanse/tema

Vi har hatt temasamlinger med skuespill fra «Bamse, verdens sterkeste bjørn» hver måned. De fleste temasamlingene har foregått ute, og barna gleder seg og er engasjerte hver gang.

Det har vært stor entusiasme fra barna rundt flere av rollefigurene på temasamlingene, og det ble ekstra spennende mot slutten når Krøsus Sork kom og stjal fra de andre, og også fra barna.Vi har ikke sett like mye av at barna leker historien i hverdagen slik de gjorde i fjor, dette tar vi med oss når vi planlegger neste års temasamling. 

 

Samlingene har inneholdt ulike temaer, og dilemmaer som barna blir opptatt av og kan lære av. Vi har tatt temaer som selvhevdelse, selvkontroll, konfliktløsning, positive sosiale handlinger, følelsesregulering, empati og rolletaking.

De bidrar til løsninger på konflikter, og kommer med innspill underveis.

 

 

Videre arbeid

Vi fortsetter å jobbe med sosial kompetanse. Vi skal ha temasamlinger hver måned, som vi følger opp i hverdagen.

 

Neste barnehageår skal vi ha en egenlaget historie som utgangspunkt for temasamlingene. Vi kommer til å møte rollefigurer fra ulike barnebøker, som tar oss gjennom temaene og dillemmaene. Mer informasjon kommer i august.

 

 

 

Lek:

Det er mye variert lek på Trollstua. I år har vi sett ekstra mye dramalek og rollelek. Barna har bygget dukketeater og spilt for hverandre. Karius og baktus er spesielt populært. Vi har også fyllt på ulike temakasser ettersom hva barna har vist interesse for. Lege og brannmann-lek har vært veldig populært, og "Kontorlek" har også blitt mye lekt av barna fra 3-5 år. 

Videre arbeid

Vi har byttet litt rundt på leketilbudene mellom avdelingene for å få litt variasjon. I tillegg skal vi oppgradere utkledningskassene og tilrettelegge for mer drama/dukketeater-lek, da det er noe vi ser barna liker og det utvikler både språk og samspillsferdigheter. 

 

 

 

Fagområdene/læring

I løpet av året har vi jobbet systematisk med å gi barna erfaringer og læring innenfor alle rammeplanens 7 fagområder. Vi har hatt fokus på ett fagområde i to måneder og lagt opp aktivitetene deretter. Det har vært turer til biblioteket, Skallumskogen, Krokvollen og Gjønnesjordet, og mange bursdagturer hjem til barna.

Gjennom hele året har fagområdet Natur, miljø, teknologi vært gjennomgående tema. Barna har deltatt i og lært om dyrking fra frø til plante, og vet godt hva som trengs fra naturen og vår side for å lykkes. Vi har studert insekter i forstørrelsesglass og lært oss navn på dem og hva noen av dem sin oppgave er (Pollinering, jordforbedring, nedbryting)

Spesielt gøy er det når vi tar frem det digitale mikroskopet og kan se krypene på virkelig nært hold.

Vi har også jobbet med å påvirke barna med gode holdninger når det gjelder matsvinn, forbruk og ta vare på de tingene vi har, men dette må vi fortsette å jobbe med. 

Vi har bokstaver og ord hengende tilgjengelig på avdelingen, noe vi ser har ført til økt interesse for lekeskriving og staving. Barna har lært nye sanger, rim og regler.

 

   

 

Videre arbeid:

Vi liker godt tilnærmingen å ha fokus på ett fagområde i en periode, og fordype oss i det. Dette kommer vi til å fortsette med det neste barnehageår. 

 

 

 

 

Foreldresamarbeid

Vi er veldig glade for den gode dialogen vi har med dere foreldre. Vi ser på det som viktig med små tilbakemeldinger i hverdagen, og det engasjementet dere viser når dere møter opp på tilstelninger i barnehagen. Det setter både barna og vi pris på.

På brukerundersøkelsen har vi fått gode tilbakemeldinger på barnas læring og trivsel i barnehagen, og ikke minst at barna har gode relasjoner med hverandre og oss voksne. Dette er noe vi setter høyt og prioriterer i hverdagen, så det er en hyggelig tilbakemelding å få.

 

Videre arbeid:

Vi ønsker å fortsette med å ha god kontakt i hverdagen, og lav terskel for en ekstra samtale dersom det er ønskelig fra dere eller oss. Vi ønsker at dere foreldre skal medvirke i enda større grad når det gjelder innhold på foreldremøter, men også innhold i barnas hverdag på Trollstua

 

 

 

 

VIKTIG INFO:

 

Bilder av barna i MyKid

 

Vi vil informere dere om at bildene vi har lagt i MyKid er tilgjengelige fram til 15. juli. Etter dette vil de bli slettet. Vi anbefaler dere å laste ned de bildene dere ønsker å ta vare på i god tid innen denne fristen.

 

 

Informasjon om neste barnehageår:

 

Personal:

På Trollstua blir det i år noen endringer i personalsammensetningen:

Anne 100% Pedagogisk leder

Vegard 100%

Anne M 100% (leder for småbarnsgruppa)

Tone ca 40 % (nyansatt)

 

Barnegruppa:

5 maxibarn

6 barn født i 2019 (1 ny gutt)

2 barn født i 2020

3 barn født i 2021 (2 nye gutter)

1 ny jente født i 2022

 

Vi takker Julia for et kjempefint år, og ønsker henne lykke til med studier i Bergen

 

Vi ønsker også Konrad, Brage og Nikolai lykke til i første klasse på Stabekk skole, 

og Aurora som skal bytte barnehage.

 

 

Ferieavvikling og oppstart: 

Nå går vi inn i ferieuker, og i juli, vil det være sammenslåinger av avdelinger for de barna som skal være her. Det vil bli sendt ut plan og informasjon om dette til de det gjelder.

For de som starter opp igjen første uken i august vil det også være samarbeid mellom noen avdelinger, da det fortsatt er personal på ferie, og færre barn i barnehagen. Det vil være voksne som barna kjenner godt tilstede.

 

Nå vil vi ønske dere alle en god og lang sommerferie, så gleder vi oss til å møtes igjen i august