Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
Juni

Her er månedsskriv for juni.

 

Mai

 

Sosial kompetanse: Dilemma

I hverdagen har vi snakket en del om dilemmaer; mest ved å sette ord på det og bruke begrepet aktivt i hverdagen.  «Nå hadde du et dilemma.  Jeg så at du hadde litt lyst til å...  ..men likevel valgte du.. ..fordi du visste det var riktig å gjøre.» 

Og så hadde vi jo en KJEMPEavslutning på dette årets temaarbeid med tidenes temasamling med heksa, katten, hunden, frosken og ikke minst en ildsprutende drage.  Etterpå hadde vi full mai-fest med pølser, mange kule leker (i aldersgruppene våre) og så fikk vi selvfølgelig IS.Daniel spiller med oss
Når vi spiller kan vi øve oss på samarbeid, lære hverandre regler og her er det mye fokus på former, farger og logisk tenkning

 

Fagområdet etikk, religion og filosofi

Vi har jobbet mye med åpne spørsmål for å kunne øve barna i å tenke, filosofere og vurdere selv.  Ett av målene med dette er jo at de øves i å ytre sine meninger og kan være med på å påvirke sin hverdag – vi øver dem rett og slett i å medvirke.  Men det er også viktig at de opplever å være en viktig del av en gruppe, og vi tenker at det gjør de når de opplever at andre er interessert i hva de tenker og hvordan de forstår og opplever verden.

Som da Axel hadde gjennomført samtaler med hvert av maxibarna om skolestart (vi har en samtale med hvert barn der vi bl.a. snakker om det er noe de lurer på eller om det er noe spesielt de tenker at skolen bør få vite om dem).  Da kom Elea og sa «Nå er det MIN tur» og så gikk de og hadde en prat om hvordan Elea synes det er å være i barnehagen.

Oslo Reptilpark: Vi hilser og kjenner på en kvelerslange

 

 

Fagområdet natur, miljø og teknologi

Vi har plantet ut reddikene og sukkerertplanten som har overlevd inne og så har vi sådd gulrøtter og mer reddikkfrø.  Reddikkfrøene og sukkerertene er jo også høstet fra fjorårets planter så vi er litt spent på hvordan de vil oppføre seg.  Har vi klart å tørke og oppbevare dem riktig?

Vi har også fortsatt å følge med på nærmiljøet vårt med småkryp, ekorn og fugler.  I fuglekassa har det også vært liv for der var det plutselig en dag to blåmeis som slåss så det så ut som om det stod om livet.  Det har i hvertfall de voksne i barnehagen fortalt – for de så fuglene.  Vi var veldig nysgjerrige på hvordan det gikk med eggene i tumultene, men det ser ut til å være en fugl som ligger og ruger på eggene.  Så da får vi bare følge med og se hvordan det går.Ida leder skattejakt på sjørøverdagen

 

 

Juni

Sosial kompetanse: Dilemma og fagområdet etikk, religion og filosofi

Vi fortsetter å jobbe med etiske dilemmaer og vi kommer til å fokusere på det å stå imot når vennen vår sier eller gjør noe vi selv vet er galt.  Hva skal vi gjøre da?  Hvorfor er det så vanskelig?  Hva forteller følelsene mine meg?  Hvordan kan jeg vite hva jeg skal gjøre?

Tips til hjemmet: Vær nysgjerrige når dere prater om rett og galt.  Ikke presenter din «fasit» som det første du gjør – om du i det hele tatt gjøre det?  ..men vær nysgjerrig på hvordan ditt barn tenker.  Og så kan man ta tak i andres perspektiver og forsøke å sette seg inn i andres side av saken.Pernille forteller eventyr i samlingsstunden

 

 

Fagområdet natur, miljø og teknologi

Vi skal i alle fall fortsette å følge med på eggene og fugleungene i fuglekassa, studere hvordan de vokser og utvikler seg – og plutselig en dag så er de borte.

Alle avdelinger har to plantekasser der de dyrker litt ulike ting så det blir spennende å følge med på hvordan det vil vokse og gro og om og når vi får noe å smake på!

Tips til hjemmet: Ta med dere en pose når dere går tur.  Man finner alltids noe søppel langs stien eller veien – og det er kjempebra for dyr, planter og oss selv å få det bort.

Olivia leder an veien hjem sammen med Axel

 

Sommerfest 9. juni klokken 15:15-17:30
Program:
15.30 Maxibarnas innmarsj (presis)
15.45 Diplomutdeling maxibarna
16.00 Underholdning
16.30 Piknik

Ta med mat og drikke til egen familie (ikke grill), teppe/sitteunderlag og klær etter vær.

Når de voksne blir syke er det bra vi har kvalifisert personell

 

Mat i juni: Mat fra andre land

Nå skal vi snakke mye om mat fra andre land og til slutt skal vi også lage oss noe godt.

På temasamlingen skulle vi ha en ildsprutende drage og drager kan være skummelt, så da er det fint at de voksne kan tegne og fortelle hva som skal skje - så blir det litt mindre skummelt

 

Kjekt å vite

 - Torsdag 9.juni er det Miniskoledag for barna som skal til Stabekk skole. Foreldre følger.

 - Felles sommertur tirsdag 14.juni. Denne dagen drar hele barnehagen på tur til Hauger gård i Heggedal. Vi bestiller buss til og fra barnehagen, alle må ha med seg sekk med mat og drikke og egnet tøy mtp vær.

 - Fra uke 27 er det sommeravvikling. Det vil si at flere barn og personal starter ferie, og at avdelinger blir slått sammen. Informasjon om dette får de aktuelle barn - og foreldre etter hvert. Vi har helt stengt i uke 29 og 30.


Det er alltid stas når de voksne leser