Publisert: 19. mai 2025 | Sist endret: aldri | Forfatter: Martha Mydland Finsådal

Kjøkkenhagen 🌿

Barna har vært med å så ulike frø, sette poteter og løk og luke vekk ugress, så nå blir det spennende og følge med i pallekarmene fremover. I en av pallekarmene har vi også jordfabrikk, der vi tømmer bokashi-bøtta vår (bokashi er kjøkkenkompostering som raskt omdanner matavfall til næringsrik jord), her er det spennende å grave og følge prosessen der matavfallet brytes ned til jord, dessuten finnes det masse meitemark i denne pallekarmen 🐛 Ellers i kjøkkenhagen står frukttrær og bærbusker i full blomst, gleder oss til vi kan inn å plukke frukt, bær og grønnsaker. 

Begrunnelsen for å dyrke mat i barnehagen er forankret i barnehagens rammeplan, som sier at :

«barnehagen skal bidra til at barna får innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra mat til måltid» (Udir, 2017, s.9. feb. 2021)