Birkenesveien 26e 4647 Brennåsen
Telefon: 90264050 Send oss e-post
Redaktør: Martha M. Finsådal
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Torsdag 24. oktober var det duket for høstaksjon her i Bjørnungen barnehage. Det var kafe` med salg av kaker, boller, muffins, pizzaboller og kyllingpølser m.m. Det var også fiskedam på Isbjørn og Vaskebjørn, Kino på pauserommet og musikkinnslag.Pengene vi samlet inn, kroner 6110,-,  går uavkortet til Tabita senteret i Ogre, like uten for Riga i Latvia. I tillegg samlet barn og foreldre inn flotte klær, sko og leker som blir sent til Latvia. Tusen takk for at så mange kom på høstaksjonen, og for alle bidrag !!

Torsdag 5. september reiste Bjørneklubben på busstur til Agder Naturmuseum. Det var en spent gjeng som dro fra barnehagen, og denne gangen kjørte vi med rutebuss , noe som var stor stas for mange av barna. På Agder Naturmuseum deltok vi på det spennende opplegget de hadde om norske rovdyr. Utstillingen hadde rødrev, ulv, jerv, snømus, oter, gaupe, brunbjørn, isbjørn, grevling, mink, fjellrev, mår og røyskatt.

I dag har vi hatt besøk av kunnskaps- og integreringsminister, Jan Tore Sanner, i tillegg var ordfører i Kristiansand, Harald Furre her, samt et par av deres partifeller fra Songdalen og Kristiansand. De fikk høre om hvordan vi jobber med språkprosjektet her i Bjørnungen, og ellers temaer vi er opptatt av-  i tillegg var de rundt og pratet  med både barn og personalet

Årsplanen for dette barnehageåret finner dere i linken her til høyre. Planen legges ut med forbehold. da den skal godkjennes i første samarbeidsutvalgsmøte i høst.

Hvert år arrangerer Folkehelseinstituttet en hodeluskampanje. I år er kampanjen i uke 35, og den går ut på at alle foresatte  med barn i barnehage og skole sjekker om barna har lus.

Velkommen til nye barn i Bjørnungen barnehage og velkommen tilbake til "gamle" barn. Nå er vi godt i gang etter ferien og barna begynner å finne seg godt til rette i barnehagen.

Denne hjemmesiden er i hovedsak til offentlig informasjon og ikke en side for dokumentasjon eller kommunikasjon med foreldre. For informasjon til foreldre bruker vi Istdirekte, adressen der er : https://songdalen.direktebhg.no. Da benyttes min id / bank id for å logge inn.

Påskesamling er en koselig Bjørnungen-tradisjon, og fredag 12.april var det tid for årets versjon, da hele barnehagen var samlet rundt scenen på kjøkkenet. Merete, for anledningen pyntet med påskeharehårbøyle, hadde ansvar for å lede årets show. Hun startet med reglen om Lille Trille, som er et egg, og som satt på hylle og ramlet ned. Heldigvis var lille trille et plast egg, og spratt opp igjen da han datt...andre gangen gikk det ikke så bra, da Lille Trille, til barnas forskrekkelse, viste seg å være et ekte egg som faktisk gikk i knas.. Etter dette var det avdelingenes tur til å opp på scenen og opptre.

Onsdag 3. og Torsdag 4. april var kjøkkenet i barnehagen «rigget» for påskeverksted, der det på alle bordene var lagt frem masse papir, sakser, lim, maling, egg, kuler- og mye mer, hovedsakelig i det vi tenker er påskefarger. Vi brukte ellers samme «modell» som til juleverkstedet og påskeverkstedet i fjor, der barna kommer inn i små grupper (2-4 barn) med en voksen. Barna blir som sagt, presentert for et bredt utvalg materialet som de, slik rammeplanen sier det, kan utforske, de får være aktive og de får skape egne kunstneriske uttrykk- og den voksnes rolle er å støtte opp om dette. Det er også opp til barna hvor lenge de vil være i «verkstedet», noen kan holde på i timer, og får da lov til det- andre er ferdig etter 5 minutter, eller ønsker ikke å lage noe i det hele tatt, det er også helt ok, dette handler om barnas rett til medvirkning.

Den internasjonale morsmålsdagen ble erklært av UNESCO i 1999 og har blitt markert 21. februar hvert år siden 2000. Målet med denne dagen er å fremme språklig mangfold og flerspråklighet, samt øke forståelse, toleranse og dialog angående språklige og kulturelle tradisjoner.I Bjørnungen har markeringen av denne dagen blitt en fast tradisjon, men i og med at datoen i år falt midt i vinterferien, da vi vet at en del barn vil ha fri fra barnehagen, valgte vi å markere dagen litt på forskudd den 15.februar slik at flest mulig skulle få det med seg. I år tok vi utgangspunkt i boka "Den lille larven aldrimett". På forhånd hadde barna fått høre fortellingen lest på norsk, og på morsmålsdagen fikk vi hjelp av mange velvillige foreldre som kom og leste boka på kirundi, fransk, serbisk, rumensk, polsk, albansk, bosnisk og swahili. Fordelt på til sammen 10 ulike stasjoner, der det også var en stasjon med sang, og en stasjon der det via projektor ble vist en film om larven med engelsk tale .

Planleggingsdager 2017/18

I løpet av barnehageåret har barnehagen 5 planleggingsdager. Disse dagene er barnehagen stengt. Personalet bruker dagene til faglig oppdateringer, planlegging, kurs ol.

Barnehageåret 2017/18 har vi fastsatt følgende datoer: Torsdag 19.Oktober,Fredag 20. oktober, Tirsdag 2. januar ,Tirsdag 3.April og Fredag 22.juni.