Meny
Velg avdeling Forside
Smiene barnehage Stølsbrautene 3 4027 Stavanger Telefon: 51913200/97607170 Send oss e-post
Barnehagen Tasta Lindeveien 75 4025 Stavanger Telefon: 51507339 / 92628775 Send oss e-post
Smietunet barnehage Smietunet 80 4027 Stavanger Telefon: 51913433 / 90045232 Send oss e-post
Eskeland barnehage Ulaveien 7 4028 Stavanger Telefon: 51913200 / 97607170 Send oss e-post
Gullfaks barnehage Gullfaksveien 25 4028 Stavanger Telefon: 51913240 / 90192796 Send oss e-post
Postadresse Tastabarnehagene: navn på bygg Postboks 355, Forus, c/o Stavanger kommune, 4067 Stavanger
Vardeneset barnehage Gamle Dusavikveien 6 4029 Stavanger Telefon: 51912624 / 97530176 Send oss e-post
Redaktør: Eli Mundheim
Velkommen til oss
Velkommen
Logg inn
Logg inn
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Uke 11

Mars

Denne uken startet vi som vi har gjort de siste mandagene, nemlig med hinderløype ute. Vi øvde på å holde balansen, vente på tur, gå på strekene som var tegnet på bakken. Vi løp, krøp, balanserte, hoppet og mye mer. God øving for både konsentrasjon, koordinasjon og ikke minst felles glede💛

Tirsdag markerte vi barnehagedagen. "Stedet mitt". Kulturarv var årets tema. Formålet med barnehagedagen er å synliggjøre hva barna får oppleve, erfare og lære i barnehagen. Vi valgte å gå på tur i nærområdet vårt og fokuset var å oppleve sammen i trygge, kjente omgivelser som vi betegner som vårt sted😊 Vi hadde eventyrsamling i skogen etterfulgt av sang med tema påske🐣 Et barn var uheldig og skrapte fingeren sin da vi var på tur. Vi tok frem førstehjelpsskrinet og det ble renset og plastret. Barna syns det var spennende og lurte veldig på hva som var i førstehjelpsskrinet. Vi gikk sammen igjennom innholdet og barna fikk kunnskap om hva de forskjellige tingene ble brukt til. Det var mange spørsmål fra en engasjert gjeng og en fin stund i skogen. 

På onsdag begynte vi å male på melkekartonger som skulle bli søte påskeharer. Barna valgte mellom fargene lyserosa, mørkerosa, brun og blå. Etterpå fikk de feste på ører sammen med en voksen. Senere på dagen festet barna på øyne og nese. Til lunsj fikk vi hjemmelaget fiskegrateng servert med båtpoteter. Kjempepopulært og barna spiste veldig godt. Vi har valgt å rullere på de samme rettene gjennom hele året. Dette er fordi vi ønsker at barna skal bli kjent med de forskjellige rettene og råvarene. Vi ser at dette har en positiv effekt og at de fleste spiser mer etter hvert som vi har spist den samme retten flere ganger. Smakene blir mer kjente og trygge.

Torsdag fikk barna plante karse i de fine harepottene de hadde laget🐰 De la selvplukkede kongler i bunn og bomull på toppen. De fikk legge karsefrø på bomullen og vanne med en liten mugge. Det blir spennende å se om det snart spirer og gror🌱

Etter frokost i dag var det en gruppe som perlet inne på lekerommet. Vi ville prøve å tre perler inn på ståltråd for så å lage det om til en oval form (som et egg). De fikk virkelig teste finmotorikken og det var en veldig konsentrert gjeng som holdt på. På formiddagen var vi ute å lekte. Det var vannpytter ute så barna var raske med å finne bøtter og spader for å samle vann. Det ble sølekaker og annen mat. Før lunsj hadde vi samling der vi fikk høre eventyret om påskeharen. Vi ble kjent med Lepus, en liten fugl som ville bli et dyr som kunne løpe fra og forvirre den forferdelige jegeren Orion. Vårgudinnen oppfylte ønsket han og forvandlet han til en hare. Haren Lepus savnet å legge egg da våren kom men vårgudinnen oppfylte heldigvis også dette ønsket og han fikk evnen til å legge egg en gang hvert år. Nærmere bestemt påsken. Til lunsj hadde vi varme fiskekaker til å ha på skivene i tillegg til annet pålegg og grønnsaker. 

Ønsker dere alle en flott helg🌼

Main Image
Bilde 1 av 15