Hovedadresse: Vardåsveien 67 4637 Kristiansand Telefon: 38 10 36 20 Send oss e-post
Postadresse: Kristiansand kommune v/ Søm barnehage Postboks 4 4685 Nodeland
Redaktør: Karin Strømme
Calendar
Title and navigation
<<<september 2021><<
september 2021
mtotfls
30310102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Benytt følgende tlf.nr. når du ønsker å komme i kontakt med personalet på avdelingene:

Blåbærtua : tlf. 91 53 51 79

Tusenfryd  : tlf. 48 11 31 54

Her er dato for høstens foreldremøte:
Blåbærtua og Tusenfryd torsdag 30. september kl. 17.30-19.00

Påmelding til møte og plan for gjennomføring vil komme, i tråd med smittevernsreglement som da måtte gjelde.

På vegne av FUB Kristiansand sendes denne informasjonen.
Vi ønsker kort å informere om Foreldreutvalget for barnehagene i Kristiansand: Foreldreutvalget for barnehagene i Kristiansand (FUB) arbeider med å sikre et godt samarbeid mellom hjem og barnehage og sikre at foreldres og barns stemme blir hørt.  Gjennom informasjon og veiledning overfor foreldre og barnehager skal vi styrke foreldreengasjementet og foreldreinnflytelsen.

Barnehagene i Kristiansand kommune bruker et kommunikasjonsverktøy som  heter IST-Direkte. Alle foreldre må være aktive på denne portalen da det er her all  nødvendig informasjon legges ut.

Barnehagen bruker IST i det daglige:
Registrering av barn når de kommer og går
Dagsrapport og bilder
Små påminnelser

Foresatte skal registrere fridager, sykdom og gi oss korte beskjeder via IST.

Men for å at dette skal fungere må dere først logge inn på foreldreportalen.

Brukerveiledning ligger på denne siden  under "informasjon".

Kristiansand kommune har bestemt følgende:

Ved  oppstart på grønt nivå, skal vi begrense matservering i august og september.
Vi ønsker at de faste, stabile voksne er der hvor barna  trenger dem mest- på gulvet, i sandkassa, i garderoben, SAMMEN med barna, og  ikke på kjøkkenet.
Matlaging i barnehagen krever tid og personal som tas fra  voksentetthet på avdeling. Særlig i oppstarten er det viktig å sikre stabilitet  rundt barna, og la de voksne konsentrere seg om å danne relasjoner og å gjøre  barn trygge.

Konkret skal vi servere 2 måltider per uke i august og september  i de kommunale barnehagene. Kostpenger reduseres da til 84 kr per måned.Dette gjelder fra uke 33, altså mandag 16. august.

Blåbærtua - matservering MANDAG og ONSDAG
Tusenfryd - matservering MANDAG og TORSDAG

Mat til 2. måltid - barna har med niste hver dag.

ICDP (International Child Development Program) er et veiledningsprogram som passer for deg som vil lære mer om deg selv som forelder, barnet ditt og hvordan man gjensidig påvirker hverandre. ICDP har sin opprinnelse fra nyere forskning, som viser at barnets samspill med foreldrene er avgjørende for barnets helhetlige utvikling.
Programmet er i hovedsak gruppebasert. Det legger til rette for at foreldre og andre omsorgsgivere kan møtes for å ta opp spørsmål og utveksle erfaringer, og bli mer bevisst på det vi gjør i samspillet med barna som er bra for deres utvikling.  Det er hverdagens samspill vi jobber med, så nært og konkret som mulig.
Foreldre er de viktigste støttespillerne for barna!

Kristiansand kommune har i dag trafikksikkerhetsplaner som er utarbeidet for de tre
tidligere kommunene. Det er behov for å lage en ny og samlet trafikksikkerhetsplan for ny kommune

Bedre Tverrfaglig Innsats (BTI) er en samhandlingsmodell for alle tjenestene som møter gravide, barn, unge og foreldre som det er undring eller bekymring rundt. Målsettingen for BTI-arbeid er å komme i kontakt med barna, familien, barnehage, skole og fritidsarena på et tidlig tidspunkt og gjennom systematisk arbeid, veiledning og oppfølging gi barna og familiene den hjelp og støtte de har behov for.

I august og september blir det servert to måltider i uka i de kommunale barnehagene i Kristiansand. Kostpengene reduseres da til 84 kr per måned.
Måltider i barnehagen har mange funksjoner.ehager.

Mandag 9.august 2021

Fredag 22.oktober 2021

Mandag 3.januar 2022

Tirsdag 19.april  2022

Fredag 27.mai 2022

Barnehagen er da stengt for barna.