Hovedadresse: Vardåsveien 67 4637 Kristiansand Telefon: 38 10 36 20 Send oss e-post
Postadresse: Kristiansand kommune v/ Søm barnehage Postboks 4 4685 Nodeland
Redaktør: Karin Strømme
Calendar
Title and navigation
<<<februar 2020><<
februar 2020
mtotfls
02030405060708
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Benytt følgende tlf.nr. når du ønsker å komme i kontakt med personalet på avdelingene:

Blåbærtua : tlf. 91 53 51 79

Tusenfryd  : tlf. 48 11 31 54

Forrige uke var det mangfoldsuke i Kristiansand kommune - "En by for alle", og dette markerte vi også på Søm barnehage. Målet med denne uka var at barna skulle bli litt kjent med mangfoldet vi har i samfunnet, og hvordan det er å ikke kunne bruke armer, bein, og å ikke kunne se og høre. På Blåbærtua snakket de også om at menn og kvinner kan ha samme yrker. Vi var så heldige å få låne en rullestol hele uka, som barna fikk lov å prøve. Noen synes det var litt skummelt i begynnelsen, men så var det egentlig litt gøy når de mestret å rulle stolen fremover.

På Tusenfryd valgte vi å fokusere på sansene denne uka. Vi fikk prøve hørselvern for å stenge ut lyder rundt oss, og vi holdt for ørene med hendene. Barna synes det var rart å ikke kunne høre hva andre sa når de holdt for ørene. Vi fikk også prøvd hvordan det er å ikke kunne se. Vi valgte å la barna holde hendene foran selv, i stedet for å ta bind på, da dette kan være ubehagelig for enkelte. Barna synes det var stor stas med rullestolen, og vi fikk fine samtaler om hvordan det er for enkelte som ikke kan gå, og må sitte i rullestol.
På torsdag var det Samefolkets dag. Da malte vi reinsdyr, snakket om hva samer har på seg når de pynter seg, hvordan noen av dem jobber med reinsdyr, mens vi så på bilder og hørte på joik og samisk musikk.

På Blåbærtua hadde de aktiviteter der de ikke fikk bruke hendene, som måltid, maleaktiviteter, konstruksjonslek og rydding. De prøvde seg også på påkledning, lek og håndvask med bind for øynene. For noen var dette litt skummelt-artig, mens andre syntes dette var bare gøy! De fikk også sett på bilder av forskjellige yrker, og samtalte om at kvinner og menn kan ha samme yrke. Hvorfor sier vi brannmann, når kvinner også kan ha samme yrke. Kaller man de da for branndamer, eller har de et annet navn? Hva med brannkonstabel?
På Samefolkets dag var Blåbærtua på tur til gapahuken, der de tente bål og lagde mat. På menyen sto reinsdykjøtt med grønnsaker. De hadde med seg høyttaler og hørte på joik, og barna fikk prøve å kaste lasso.

Alt i alt var dette en veldig fin uke på Søm barnehage!

Statens vegvesen skal rehabilitere E18 Haumyrheitunnelen i perioden mai 2020 til mars 2021. Begge kjørefeltene på E18 i retning Kristiansand sentrum må av den grunn legges midlertidig om via Sømsveien (gamle E18) i perioden tunnelarbeidene pågår. Dette arbeidet medfører betydelige begrensninger for lokaltrafikken i boligområdene på Søm, Strømme, Dvergsnes, Odderhei og Tømmerstø fordi Sømsveien mellom Varoddbrua og Rona stenges for lokaltrafikk. Dette gjelder spesielt i morgenrushet når folk skal ut av områdene der de bor og videre til jobb.

Mandag 2. mars kl 18.00 - 19.15, inviterer private og kommunale barnehager, skoler og SFO på Søm til et felles informasjonsmøte om overgang barnehage - skole/SFO.

Møtet vil være på Solkollen barnehage, gymsal. Bamse Brakarsvei 1, Søm.

Velkommen!

....er at alle barn skal oppleve å være inkludert og ha venner.

Vennskap bidrar til tilhørighet, trivsel, humor og ikke minst glede.

Visjonen vår handler om dette: Et godt sted å være , et godt sted å lære !

Kristiansand - en by for alle - arrangeres av Kristiansand Kommune i uke 6.

Uka markerer viktigheten av likestilling, inkludering og mangfold i den nye storkommunen, med både by og land. Kristiansand skal være et sted der det er godt å bo og leve for alle.

Denne uka skjer det ulike arrangementer i byen vår, og programmet kan du finne HER.

Barnehagen markerer også denne mangfolds-uka.Dette kan dere lese om i halvårsplanen.

Dagene på Tusenfryd er preget av mye lek, men hva lærer egentlig barna når de leker? – De leker jo bare, eller?

Sone øst barnehageenhet har et felles opptak. Dersom dere ønsker å bytte barnehage til neste barnehageår 2020-2021 innad i våre barnehager, er dere prioritert så langt vi har ledig plass i ønsket barnehage.Fint om dere gir beskjed på mail til einat.larsen@kristiansand.kommune.no eller til styrer av barnehagen, snarest og innen 12.2.20.

Søknadsfrist til neste barnehageår for nye barn er 01.03.20.  Dere som har plass p.d.d  trenger ikke å søke på nytt.

I dag var det ikke noe å lure på, bare å komme seg ut i snøen fortest mulig. Heldigvis var det så mye snø at vi kunne renne på akebrett og lage snøhule. Den første snøen kom tidlig men veldig gøy

Veldig gøy at så mange tok seg tid til å tilbringe ettermiddagen på Forut- kafe på barnehagen torsdag 24. oktober.

Store og små koste seg med kaker fra kafeen og hyggelig samvær. I fiskedammen gikk det unna, og alle barn dro opp "fisker" av ulikt slag.

Det økonomiske resultatet av arrangementet ble hele kr. 4430, ,- til Forut barneaksjonen, noe som er helt fantastisk.

En stor takk til alle dere foreldre som bidro med premier til fiskedam og deilige kaker til kafeen. Deres bidrag var med på å gjøre dette til en super ettermiddag!

Vi innfører ny rutine for barnas drikkeflasker. Drikkeflaskene tas med hjem for vask hver dag. Dette for å unngå opphopning av bakterier i flasker og drikketut.