Besøksadresse: Jordbærveien 1 4635 Kristiansand Telefon: 38 10 36 00
Postadresse: Kristiansand kommune v/ Jordbærveien barnehage Postboks 4 4685 Nodeland
Redaktør: Gitte Syvertsen
Calendar
Title and navigation
<<<oktober 2021><<
oktober 2021
mtotfls
01020304050607
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Velkommen til oss!

Jordbærveien barnehage er en 4-avdelings kommunal barnehage.

Åpningstiden er: 07:00- 16:30

Ønsker du å komme i kontakt med personalet på avdelingene kan du benytte følgende telefonnummer:

Marihøna:            414 16 513

Tusenbeinet:        950 11 498

Sommerfuglen:    414 08 503

Larven:                 950 14 187

Husk å abonner på hjemmesiden. Da holder du deg oppdatert

I dag har vi hatt en fantastisk flott planleggingsdag sammen med Pål Roland, Norges fremste forsker på å bygge kvalitet i barnehagen. Det er viktig for oss å jobbe for å sikre god kvalitet i arbeidet med enkelt barn og med barnegruppene. Barna fortjener det beste vi kan gi dem! Derfor har vi fordypet oss i:

Det autoritative perspektivet - voksenrollen
Relasjonskvalitet
Håndtering av atferd

Kvaliteten på barnas nære relasjoner, sensitive samspill og følelsen av trygghet er grunnleggende for barns vekst og utvikling allerede fra fødselen av. De gode relasjonene er grunnleggende for sunn psykisk helse, læring og utvikling.

Det er en ting fra denne dagen jeg har lyst til å inspirere dere foreldre med:

Bruk 15 minutter sammen med barnet ditt, bare dere to, til å gjøre noe barnet elsker. Gjøre noe positivt sammen og ha full fokus på godt samspill med barnet. Gjør det jevnlig og la det bli en del av en god rutine i livet deres. Dette vil gi en ekstra god tilknytning med barnet. Forskning viser at denne investeringen vil barnet nyte godt av det resten av livet!!!

Vi minner om planleggingsdag i morgen, 22.oktober. Barnehagen er da stengt.
Vi ønsker alle en riktig god helg!

Dette barnehageåret har uteområdet vårt fått en flott oppgradering. Store og små i barnehagen gleder seg over et variert område som både innbyr til kreativ lek og allsidig motorisk utfordring for alle aldersgrupper. Vi er superfornøyde!!!

Arbeidet fikk i sommer en brå stopp på grunn av omstendigheter vi ikke rår over, men nå er entreprenørene klare for å fullføre det flotte arbeidet.

Sluttarbeidet skal etter planen starte opp i uke 44 og ta gode to uker. Det vil by på noen utfordringer for ansatte og foreldre, men vi gleder oss først og fremst til å få alt på plass. Nærmere informasjon kommer når det nærmer seg på IST-direkte.

Byen vår, Kristiansand, har siden 70-tallet hatt et helt spesielt vennskap. Hvert 3.år har barnehager og skoler i Kristiansand innsamlingsaksjon til denne byen -Rajshahi i Bangladesh. I år er 60 barnehager og skoler med i aksjonen.

Vi ønsker å engasjere våre barn i solidaritetsarbeidet og la de få kjenne på gleden av å gjøre noe som har stor betydning for barn som lever med et helt annet utgangspunkt i livet enn oss. Hver eneste krone vi samler inn går uavkortet til arbeid i og rundt livet til barn og deres familier som lever i nød i vennskapsbyen vår Rajshahi. Sammen kan vi få til mye!

I forbindelse med aksjonen setter vi oss inn i hvordan barn lever i vennskapsbyen vår. Vi blir blant annet kjent med Lila og hennes familie. "Jeg har noe å lære av deg og du har noe å lære av meg. Slik blir vi begge klokere".

Du kan se mer om organisasjonene Kristiansand støtter her.

Tiden flyr fort og før vi vet ordet av det  det jul og ferietid.

Vi ønsker at dere nå registrer dagene barnet deres kommer eller tar fri i forbindelse med jula på IST-direkte (www.direktebhg.no). Trenger dere hjelp, vennligst ta kontakt!

Barnehagen bruker dager hvor det er færre barn til å avvikle ferie og avspasering. Da vi bemanner etter antall barn, trenger vi å vite hvilke barn som kommer de ulike dagene.

Vi ber alle registrer barnets ferie på IST-direkte innen 31.oktober 2021.

Møte for samarbeidsutvalget er 27.10.21 kl 19.00-20.30 i Jordbærveien barnehage.

Saksliste ligger som vedlegg under under Foreldresamarbeid i Samarbeidsutvalget 2021-22-fanen. Meld gjerne inn saker til din su-representant.

Det vil henge kontaktliste over representanter i barnas garderober.

Foreldrehverdag.no hjelper deg å bli bedre kjent med barnet ditt og deg selv, og handler om forholdet mellom dere. Du får ikke fasitsvar, men kanskje noen nye tanker om hvorfor du gjør som du gjør, hvorfor barnet ditt gjør som det gjør og hvordan dere kan få det bedre sammen i hverdagen. Å få til det gode samspillet kan ha stor betydning for barnet her og nå, og årene som ligger foran dere.

Logg deg inn her

Barnehagen har sendt ut to e-post til alle foresatte om samtykkeforespørsel. Samtykkene gjelder bildebruk i barnehagen og Covid-testing i barnehagen.

Det legges fortsatt til rette for at frivillig testing av nærkontakter kan skje i barnehager og skoler på dag 1, og som selvtest på dag 2. Testingen er nå frivillig og manglende testing får ikke noen konsekvenser. Dere kan når som helst trekke tilbake samtykke til testing.

Her finner du samtykkeportalen

Forespørselen som er sendt ut kommer fra en svensk adresse: IST Medgivande.

Lørdag 25. september klokka 16.00 gjenåpnes Norge igjen. Det betyr at vi mandag 27.september går over til en normal hverdag i barnehagen.

Vi må fortsatt ha god håndhygiene og vi må holde oss hjemme ved sykdom, men det er ikke behov for kontaktreduserende tiltak, som å holde en meters avstand.

Fra og med 1.oktober går barnehagene i Kristiansand kommune over til normalt mattilbud i barnehagen.

Barna får servert ett måltid hver dag. Det vil si at dere da kun trenger å ha med én niste + frukt.

Dersom barnet også skal spise frokost i barnehagen tar dere med litt ekstra mat til det.