Meny
SU for Åsen-barnehagene
Vannassen barnehage
SU for Åsen-barnehagene
Sørmarka Arena barnehage Sørmarkveien 22 4019 Stavanger Telefon: 97518343 Send oss e-post
Tyrihans barnehage Dalsetveien 7 4018 Stavanger Telefon: 91646626 Send oss e-post
Vannassen barnehage Vestvollveien 1 4017 Stavanger Telefon: 97518343 Send oss e-post
Redaktør: Hanne Rosså Lindanger

KORT FORTALT

- Fra 1. januar 2023  koster en barnehageplass 3000 kroner per måned. 
- Du betaler fra den måned barnet ditt får plass i barnehagen.
- Du kan søke om lavere foreldrebetaling

Prisen for en barnehageplass
En heltids barnehageplass koster fra 1. januar 2023 3000 kroner per måned i kommunale og private barnehager. Ekstra betaling for mat og andre aktiviteter kommer i tillegg. Priser på mat finner du på nettsiden til den enkelte barnehage. 

Du betaler elleve måneder i året. I kommunale barnehager er august betalingsfri. Du betaler for barnehageplassen på forskudd den første i hver måned.

De med lav inntekt kan få lavere pris - søk her
Utover makspris per år, har alle husstander med samlet årsinntekt under kr 630 237 rett til lavere pris. 
Husstander med samlet årsinntekt under kr 630 237 har rett til gratis kjernetid i barnehage i Stavanger kommune. Ordningen gir betalingsfritak for 22,5 timer per uke for barn i aldersgruppen 0-6 år, noe som tilsvarer halv pris for en barnehageplass. Ingen familier med samlet årsinntekt under kr 630 237, skal betale mer enn 3 % av inntekten for en barnehageplass. 
 
Husstander har gratis plass dersom samlet inntekt er under 2G (kr 222 954). 

Etter overgang til nytt oppvekstadministrativt system Vigilo, er det endringer i hvordan du søker om lavere foreldrebetaling. Du som har en eksisterende barnehageplass i Stavanger kommune, kan søke om lavere pris (moderasjon) på foreldrebetaling for barnehageåret 2023/2024 her: Barnehageplass i Stavanger kommune, søk om lavere foreldrebetaling i Vigilo

Dersom søknaden om redusert pris blir godkjent gjelder det for ett barnehageår av gangen. Du må derfor søke på nytt hvert barnehageår. Dersom du får redusert pris, gis det fra måneden etter du har sendt søknad.

Har du barnehageplass i en annen kommune?
Søkere som bor i Stavanger kommune og har barnehageplass i en annen kommune kan søke her: Barnehageplass i en annen kommune, søk lavere foreldrebetaling her

Søskenmoderasjon
Familier med mer enn ett barn i barnehagen betaler mindre. Det trekkes 30 prosent fra månedsprisen for barn nummer to, for tredje og eventuelt flere barn, er plassen gratis fra august 2023. (Inntil da 50 prosent fratrekk).

Det er ikke nødvendig å søke om søskenmoderasjon, men pass på at det er den samme foresatte som står oppført som "Foresatt 1" på alle barn i opptakssystemet.

I tillegg er det fra august 2020 søskenmoderasjon for familier som har barn både i barnehage og SFO. Eldste barnet får 25 % rabatt på SFO-prisen. Rabatten skal komme automatisk på fakturaen dersom fakturamottaker er den samme som for barnehageregningen. Førsteklassinger får uansett gratis SFO fra høsten 2020.

Ved søknad om redusert betaling i barnehage
Vedtak sendes ut fortløpende etterhvert som søknadene behandles. Faktura som sendes ut må betales. Er det feil beløp vil du få fratrekk på neste faktura når eventuelt vedtak om lavere pris foreligger.