Meny
Velg avdeling Forside
Barnas Hus barnehage Hjalmar Johansens gate 5 4019 Stavanger Telefon: +4791646626 Send oss e-post
Sørmarka Arena barnehage Sørmarkveien 22 4019 Stavanger Telefon: 51507832/975 18 343 Send oss e-post
Tyrihans barnehage Dalsetveien 7 4018 Stavanger Telefon: 92644453 Send oss e-post
Vannassen barnehage Vestvollveien 1 4017 Stavanger Telefon: 90284061 / 90367471 Send oss e-post
Redaktør: Hanne Rosså Lindanger
Logg inn
Logg inn
Trenger du bhgplass? Søk her
Søk barnehageplass
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Velkommen til Åsen - barnehagene! 

Åsen-barnehagene består av barnehagene Barnas Hus, Sørmarka Arena, Tyrihans og Vannassen. Totalt utgjør det 15 avdelinger, 72 årsverk og 230 barn.

På denne hjemmesiden vil vi dele nyheter, artikler, og generell informasjon som er relevant for deg som foresatt. På venstre side finner du informasjon om hver barnehage og på høyre side finner du informasjon fra avdelingen til barnet.

Husk å abonner på hjemmesiden. Da holder du deg oppdatert. 

Tilbake til normalen i barnehager og skoler

 
Fra lørdag 25. september kl. 16 går vi over til en normal hverdag med økt beredskap. Det er ikke lenger nødvendig med kontaktreduserende tiltak i barnehager og skoler. Trafikklysmodellen kan bare videreføres eller tas i bruk dersom kommunen mener at smittesituasjonen krever lokale tiltak.   
Den voksne befolkningen er i stor grad vaksinert, og en økende andel ungdom får vaksine. Barn og unge har lav risiko for alvorlig covid-19 sykdom. Derfor er det ikke lenger nødvendig eller forholdsmessig å ha tiltak i skoler og barnehager som begrenser hverdagen. De grunnleggende smittevernrådene gjelder fortsatt.


Beredskapsledelsen i Stavanger kommune har vedtatt at gult nivå for barnehagene blir videreført i ukene 28, 29 og 30 fram til og med fredag 30. juli.

Godt nyttår alle sammen! 

I går ettermiddag ble det besluttet at barnehagene fortsetter på gult nivå som før. Det blir ikke store endringer siden vi har vært på gult nivå siden juni 2020, men for en periode fremover vil vi begrense levering- og henting inne i yttergarderobene. Dette vil variere noe i hver barnehage pga ulik utforming på garderobene. 

Tiltak på gult nivå: 
På gult nivå kan hele avdelinger regnes som en kohort. Barnehagene må fremdeles ha flere tiltak for å redusere kontakt og holde avstand mellom ulike kohorter.

• Ingen syke skal møte i barnehagen
• God hygiene
• Unngå fysisk kontakt mellom ansatte (håndhilsning og klemming)
• Hele avdelinger regnes som en kohort
• Faste ansatte per kohort
• Unngå trengsel og store samlinger
• Tilstrebe avstand mellom ulike kohorter.
• Dele inn uteområder for å holde avstand mellom kohorter

Symptomer på sykdom:
Foreldre bes være ekstra oppmerksomme på symptomer, og holde barna hjemme hvis de har milde luftveissymptomer. Foreldre som selv er syke eller har symptomer skal ikke levere i barnehagen. 

For barn som er syke med kun lette luftveissymptomer uten feber, kan man se an tilstanden hjemme i et par dager. Hvis barnet ikke blir bedre, anbefales testing. Hvis barnet raskt blir bra, kan barnet komme tilbake til barnehagen uten test når allmenntilstanden er god, selv om de fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon. Hvis barnet ikke blir bedre, anbefales kontakt med lege og eventuell testing.

Takk for hjelpen og ta kontakt hvis dere har spørsmål. 


Åsen-barnehagene har planleggingsdag mandag 4.januar 2021. Barnehagene holder da stengt.