Barnas Hus barnehage Hjalmar Johansens gate 5 4019 Stavanger Telefon: 51508822 Send oss e-post
Sørmarka Arena barnehage Sørmarkveien 22 4019 Stavanger Telefon: 51507832 Send oss e-post
Tyrihans barnehage Dalsetveien 7 4018 Stavanger Telefon: 51913095 Send oss e-post
Vannassen barnehage Vestvollveien 1 4017 Stavanger Telefon: 90284061 / 90367471 Send oss e-post
Redaktør: Hanne Rosså Lindanger
Trenger du bhgplass? Søk her
Søk barnehageplass

Velkommen til Åsen - barnehagene!

Åsen-barnehagene består av barnehagene Barnas Hus, Sørmarka Arena, Tyrihans og Vannassen. Totalt utgjør det 15 avdelinger, 65 ansatte og 230 barn.

På denne hjemmesiden vil vi dele nyheter, artikler, og generell informasjon som er relevant for deg som foresatt. På venstre side finner du informasjon om hver barnehage og på høyre side finner du informasjon fra avdelingen til barnet.

Husk å abonner på hjemmesiden. Da holder du deg oppdatert.

Mens barnehagene har hatt sommeråpent i hele juli, starter barneskolene opp sitt SFO-tilbud fra neste uke av. Gjennom sommerferien har barnehagene vært driftet på gult nivå. Fra mandag 2.august skal alle barnehager og skoler driftes på grønt nivå.

Beredskapsledelsen i Stavanger kommune har vedtatt at gult nivå for barnehagene blir videreført i ukene 28, 29 og 30 fram til og med fredag 30. juli.

Godt nyttår alle sammen!

I går ettermiddag ble det besluttet at barnehagene fortsetter på gult nivå som før. Det blir ikke store endringer siden vi har vært på gult nivå siden juni 2020, men for en periode fremover vil vi begrense levering- og henting inne i yttergarderobene. Dette vil variere noe i hver barnehage pga ulik utforming på garderobene.

Tiltak på gult nivå:
På gult nivå kan hele avdelinger regnes som en kohort. Barnehagene må fremdeles ha flere tiltak for å redusere kontakt og holde avstand mellom ulike kohorter.

• Ingen syke skal møte i barnehagen
• God hygiene
• Unngå fysisk kontakt mellom ansatte (håndhilsning og klemming)
• Hele avdelinger regnes som en kohort
• Faste ansatte per kohort
• Unngå trengsel og store samlinger
• Tilstrebe avstand mellom ulike kohorter.
• Dele inn uteområder for å holde avstand mellom kohorter

Symptomer på sykdom:
Foreldre bes være ekstra oppmerksomme på symptomer, og holde barna hjemme hvis de har milde luftveissymptomer. Foreldre som selv er syke eller har symptomer skal ikke levere i barnehagen.

For barn som er syke med kun lette luftveissymptomer uten feber, kan man se an tilstanden hjemme i et par dager. Hvis barnet ikke blir bedre, anbefales testing. Hvis barnet raskt blir bra, kan barnet komme tilbake til barnehagen uten test når allmenntilstanden er god, selv om de fortsatt har noen symptomer på luftveisinfeksjon. Hvis barnet ikke blir bedre, anbefales kontakt med lege og eventuell testing.

Takk for hjelpen og ta kontakt hvis dere har spørsmål.

Året 2020 nærmer seg slutten og vi vil si takk for forståelsen, gode ord og godt samarbeid. Riktig god jul til dere alle!