Tinnheiveien 24 4629 Kristiansand
02030405060708
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Fiskeklubben

Første tur med skoleklubben!

På torsdag fikk vi endelig startet opp med skoleklubben, og turen gikk til piratbåten i Titanveien. Anbefaler på det varmeste å bruke denne lekeplassen på ettermiddager og i helger. Under turen hadde vi et møte om hvem vi er og hva vi skal kalle oss. Barna kom så frem med forslag på navn til klubben vår og etter en avstemning landet vi på «Fiskeklubben». Så fra nå heter vi Fiskeklubben!

Navnet ble nok noe preget av aktiviteten vi hadde på turen, vi hadde nemlig tatt med makrell som vi sløyde, filetrerte og stekte på grillen. Under sløyingen fikk vi se hjerte, gjeller, lever, magesekk og blod og vi snakket om hvordan makrellen lever i stim. Vi snakket også om hvordan den så ut, med sølvbuk, mørk rygg og striper for å kamuflere seg mot andre fisk som vi spise den. Et barn sa at det er den fisken som er på boksen i de sitt kjøleskap hjemme, og det var flere som også hadde det. Videre fortalte vi at det er mye makrell i havet rundt Kristiansand og den har mye næringsstoffer i seg som kroppen vår trenger. Når makrellen hadde ligget litt på grillen, begynte barna å kjenne den gode lukten og forventningene økte. Vi serverte makrellen på flatbrød med smør og noen av barna kunne ikke få nok! 😊 Dette var en god førstehåndserfaring for flere av barna og en felles opplevelse som de tar med seg videre. Inspirasjonen vi tok dette fra var at Preben og Therese var på besøk hos Geitmyra på Odderøya, der de fikk noe av den samme opplevelsen som barna. Ta en kikk på nettsiden https://www.geitmyra.no/om-oss-kristiansand . Gjennom denne aktiviteten er vi innom mange punkter i Rammeplanen, om Bærekraftig utvikling står det at barna skal få naturopplevelser og bli kjent med naturens mangfold, og barnehagen skal bidra til at barna opplever tilhørighet til naturen (https://www.udir.no/laring-og-trivsel/rammeplan-for-barnehagen/verdigrunnlag/barekraftig-utvikling/). «Fiskeklubben» kommer fremover til ha mye fokus på dette med bærekraft og miljø.

Main Image
Bilde 1 av 5