Kolsbergveien 24 4616 Kristiansand
Telefon: 38 11 37 10 Faks: Kolsbergveien 24 Send oss e-post
Redaktør: Hannemor Olsen
Innlogging for ansatte
Egenledelse i lek og læring

Egenledelse er evnen til å være aktiv og selvstendig i en oppgave over tid. Begrepet egenledelse brukes som en samlebetegnelse på overordnede funksjoner i hjernen som setter i gang, styrer og regulerer atferden vår. God egenledelse er avgjørende for at et barn skal fungere godt sammen med andre barn og få utnyttet eget potensiale og egne ferdigheter på best mulig måte. Den positive følgen av sterke egenledelsesfunksjoner, kommer til syne i barnehagehverdagen gjennom barn som mestrer utfordringer, forstår sosiale situasjoner, i rimelig grad kan regulere sine følelsesmessige uttrykk, kommunisere godt og har evner til å samarbeide. En god egenledelse betyr mye når barnet forlater barnehagen og går over i skolen.