Ny i barnehagen

Personalet i Hellinga barnehage er opptatt av en trygg og god oppstart for barna. Tiden det tar å bli trygg i barnehagen er veldig forskjellig fra barn til barn. For å skape en best mulig barnehagestart for både barn og foreldre, vil vi før oppstart invitere dere til besøksdager. Da kan barna komme sammen med foreldre for å leke litt og bli kjent. Vi arrangerer også foreldremøte for foresatte til nye barn. Selve tilvenningsperioden bør i samarbeid med barnehagen tilpasses hvert enkelt barn, og vi anbefaler å legge opp til kortere dager for barna den første tiden.  

Ved oppstart får dere utlevert en del papirer. Noen skal dere fylle ut og levere tilbake til barnehagen. Her vil dere få god informasjon og hjelp av pedagogene på avdelingen. Etter oppstart vil dere få innkalling til en førstgangssamtale med en av pedagogene på avdelingen, hvor vi går gjennom papirene og blir bedre kjent med barnet gjennom dere foresatte. 

 

Taushetsløfte og politiattest: Alle som jobber i barnehagen er pålagt taushetsplikt og må skrive under på et taushetsløfte i forhold til informasjon vedrørende barn, foresatte og personalet. Videre må alle som ansettes legge fram politiattest ved tiltredelse.  Attesten skal vise om vedkommende er siktet, tiltalt eller dømt for seksuelle overgrep.

Samarbeidspartnere: Barnehagen har mange samarbeidspartnere som barnevern, Pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT), helsestasjon, skoler, Universitetet i Agder etc. Foreldre vil alltid bli informert og involvert i saker som gjelder deres barn. Barnehagen har, som en offentlig institusjon, opplysningsplikt til barnevernet, og alle ansatte er informert om dette.