Kolsbergveien 24 4616 Kristiansand
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Innlogging for ansatte

Velkommen til oss!

Hellinga barnehage er en 5-avdelings kommunal barnehage.

Åpningstiden vår er 07:00 - 16:30.

Ønsker du å komme i kontakt med oss, er telefonnummeret 38 11 37 10.

Velkommen til barnehages hjemmeside. Husk å klikke på ikonet på høyre side: Abonnér på nyheter. Her finner du planer og nyttig informasjon.  Abonnementet varer for det gjeldende barnehageåret, så dere må abonnere på nytt ved oppstart av nytt barnehageår i august.

Vi minner om planleggingsdag i morgen, 22.oktober. Barnehagen er da stengt.

Vi ønsker alle en riktig god helg!

Fra og med 1. oktober begynner vi med matservering til ett måltid hver dag i barnehagen igjen. Det vil si at dere da kun trenger å ha med én niste + frukt.

Dersom barnet også skal spise frokost i barnehagen tar dere med litt ekstra mat til det.

Vi har fått henvendelse om at det er behov for litt mer informasjon rundt det nye testsystemet, hvis det skulle oppstå smitte i barnehagen. Vi forstår godt at det er mange tanker rundt dette hos dere foreldre, og håper dette kan bidra til oppklaring. Det må allikevel presiseres at dette er slik det er pr. nå. Som vi har blitt vant med det siste året, kan det plutselig komme endringer – enten på grunn av nye nasjonale føringer, eller at smittesituasjonen i byen gjør at det må gjennomføres annerledes.

- Når det oppstår smitte i en barnehage/skole, settes de «tradisjonelle nærkontaktene» som er under 18 år (avdelingen) i smittekarantene inntil test 1 (hurtigtest) er gjennomført. Er test 1 negativ, kan barna komme i barnehagen/skolen som vanlig. Det er TISK-apparatet som styrer karanteneuttak.

- Hvor raskt test 1 blir tatt, vil komme an på testteamets kapasitet. Dere foresatte vil alltid få beskjed pr. SMS hvis det oppstår et smittetilfelle i barnehagen, og dere vil få mulighet til å komme for å være tilstede ved testingen. Det er derfor viktig at alle har oppdatert tlf.nr. i IST! Vi har også anledning til å si til testteamet at vi mener at foresatte må være tilstede. I barnehagene som har vært berørt til nå, har foresatte vært med på testingen. Alternativt kan foresatte ta med barna til Kløvertun, dersom de heller ønsker det.

- Dersom foresatte ikke ønsker at barnet deres skal bli testet, skal barnet være i smittekarantene (10 dager). TISK-apparatet har ansvar for å fange opp at alle blir testet, evt. sette karantene på de som ikke testes. De som tester seg på Kløvertun vil da også fanges opp.

- Det er testteamets oppgave å gjennomføre testing – det skal ikke vi gjøre. Vi hjelper kun med å tilrettelegge for at testingen kan bli gjennomført.

- Barn under 12 år skal også ha en test nummer 2 – på dag 3, 4 eller 5.

Dersom det skulle oppstå en situasjon der et barn plutselig ikke vil ta test, og foresatte har valgt å ikke være tilstede, vil vi selvfølgelig ikke tvinge barnet til det – men ta kontakt med foresatte for å finne en løsning.

Viser ellers til informasjonsskriv som tidligere er lagt ut her på hjemmesiden.

Nye karanteneregler fra 16. august 2021

Familier med lavere inntekt enn 592 167 kroner kan søke om redusert foreldrebetaling. Betalingssatsen er 6 prosent av familiens skattepliktige årsinntekt.

Familier med barn født i 2016, 2017, 2018 og 2019 som har vedtak om redusert foreldrebetaling og samlet årsinntekt som er lavere enn 583 650 kroner vil i tillegg få 20 timer gratis kjernetid.

For mer informasjon se https://www.kristiansand.kommune.no/priser-bhg-sfo