Knarrevikveien 19 4638 Kristiansand
26272801020304
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Gå til Its Learning

Benytt følgende tlf.nr. når du ønsker å komme i kontakt med personalet på avdelingene:

Per avdeling        : 91 52 75 14

Pål avdeling         : 48 19 52 37

Minsten avdeling : 91 38 51 35

13. 2 var sirkelgruppa på tur. Det var nydelig vær og vi koste oss med nistemat og kakao nede ved Korsvik. Vi ga litt smuler og skorper til endene og de ble veldig glade. Etterpå rant vi i den spennende og lange akebakken ved ballbingen på Korsvik.

14. februar var trekantgruppa på en nydelig tur i skogen. Vi akte og koste oss i deilig solvær. Akkurat i det vi skulle gå tilbake til barnehagen skjedde det som i barnehagepedagogikken kalles for "Den døde musas pedagogikk". Vi fant ei død mus som var frosset fast i snøen. Kunne vi klare å grave den frem? Vi forsøkte å hakke og grave, og til slutt fikk vi musa frem. Nå må det begraves! "Den døde musas pedagogikk handler om å leve i nuet og ta fatt i det som interesserer barna her og nå.

6. februar var det samenes nasjonaldag. Denne dagen lagde vi ei gamme av fallskjermen vår. Her inne satt vi på reinsdyrskinn og ble litt kjent med samenes kultur. Vi fikk ta på same-skaller, se på hodeplagg og Birgitte fortalte en liten historie om ei jente og dukken hennes. Vi så på et elg gevir og sammenliknet denne med reinsdyrhorn. Vi fargela samenes flagg og til slutt spiste vi mat som hadde sameflagget sine farger- TACO :) En litt annerledes dag!

"Til karneval vi drar av sted for der er mye rart å se.." 9. februar feiret vi fastelaven og karneval i barnehagen. Vi hadde karnevals-disco, så på bilder av kjente karneval i Brazil og sang for alle de ulike figurene barna forestilte. Etterpå spiste vi deilige boller med krem! Nam!!

Barnehage /Skole /SFO inviterer alle foreldre til skolestartere august 2018 til et felles møte angående overgang mellom barnehage-skole-SFO, mandag 26.2.18 kl. 19.00- ca 20.00 på Solkollen barnehage. Foreldre som har barn som sogner til andre skoler er også velkommen.

Vi kommer til å informere om hva barnehagen vektlegges frem til skolestart. Skolen skal si noe om skolestart, samarbeid og forventninger.

Se vedlegg invitasjon.

Dere utfordres til å komme gående eller syklende til møtet, grunnen lite parkeringsmuligheter.

I dag har sirkelbarna hatt skrivedans med tema Robot. Først snakket vi litt om roboter, så lekte vi roboter og beveget oss etter rytmen i musikken. Vi gjorde mange ulike bevegelser og lekte ulike leker. Vi satte oss ved bordet og tegnet flotte roboter, bare med rette bevegelser. Tilslutt hadde vi avslapping til rolig klassisk musikk, pusteøvelser og fantasi om å sveve som en fugl over havet. En veldig fin og spennende samling.

I samling laget firkantgruppa sitt eget lille eventyr- tegnet sin ide til handlingen - og så satte vi sammen tekst og tegninger til en fantastisk tegneserie.

I dag har vi markert samefolkets dag i Askeladden. Vi på Minsten markerte dagen på naturfolkets eget vis, med et varmt måltid rundt bålet i bålhytta. Vi hørte også eventyr som var spesielt tilpasset dagen, med "De tre bukkene reinsdyr som skulle på vidda og spise seg gode og mette"...

I dag har vi feiret samens dag på Askeladden. Vi hadde en kort samling og lærte om samer, reinsdrift, lavo, joik mm. Så delte vi oss i grupper og laget samehatter, farget detsamiske flagget, hørte på joik og kastet lasso på reinsgevir. Etterpå koste vi oss med mat i farger fra det samiske flagget- taco. nam nam- for en gøyal dag i barnehagen.

På torsdag var firkantgruppa på tur. Barna fortalte med engasjement om at de hadde sett en sleve og mange ender som de matet med skorpene fra nisteboksen. Nistepakka spiste de mens de nøt utsikten nede ved sjøen.