Knarrevikveien 19 4638 Kristiansand
27280102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Gå til Its Learning

Benytt følgende tlf.nr. når du ønsker å komme i kontakt med personalet på avdelingene:

Per avdeling        : 91 52 75 14

Pål avdeling         : 48 19 52 37

Minsten avdeling : 91 38 51 35

Etter ønske fra flere foreldre har samarbeidsutvalget opprettet en gruppe på Facebook beregnet på alle foreldre i Askeladden barnehage. Her kan vi ta initiativ til uformelle treff eller tipse om familieaktiviteter i området.

Gruppa er derimot ikke en kanal for kommunikasjon med barnehagepersonalet eller diskusjon angående barnehagetilbudet. Vi oppfordrer alle foreldre som ønsker det til å melde seg inn i gruppa.

Gruppa heter "Foreldre i Askeladden barnehage"

Hilsen oss i SU

I tiden 27. februar til 27. mars skal vi gjennomføre siste del av kartleggingen av læringsmiljøet i barnehagene og skolene i forbindelse med FLiK-satsingen. Alle barn født i 2011 og 2012  skal svare på en spørreundersøkelse i barnehagen, sammen med en pedagogisk leder. Dere fikk ut et samtykkeskjema dere undertegnet før barna skal svare. De samme barnas foreldre får et brev med en link og brukernavn til foreldreundersøkelsen.

Alle ansatte i barnehagen skal også svare. Det er viktig for resultatets skyld at flest mulig svarer på undersøkelsen. Vi har et mål om 100% svar og håper at dere kan hjelpe oss med det.

Klikk deg inn på Askeladdenposten i høyre kolonne på forsiden(NB! Ikke mob.utgaven) og les litt om noe av det vi har jobbet med den siste tiden.

I dag var Minsten og Trekant på tur til Vardåstoppen. I deilig vårvær på den aller første vårdagen tok vi turen oppover. Vi hadde et lite stopp på lekeplassen på Knarreviktoppen der vi fikk klatret, rutsja og kost oss. Da vi kom opp til turplassen på Vardåstoppen var vi kjempesultne, og fant frem nista med en gang. En kopp kakao blei det også, mens vi satt og nøt den flotte utsikten. Noen mente de så helt til Danmark... Etter maten var det full aktivitet i skogen! Deilig å få brukt kroppen sin skikkelig. Takk for turen alle sammen!!

Idag har sirkelbarna på Pål hatt skrivedans. Tema var robot. Vi hørte robotmusikk, beveget oss som roboter, tegnet roboter og hadde en herlig stund sammen.

Etter en vinter med snømangel, begynte barna på Pål å produsere sin egen snø...

Kristiansand kommune skal sette en ny stor søppelbod på jordet ved inngang til barnehagen. Arbeidet starter i slutten av denne/begynnelsen av neste uke og vil pågå for det meste på ettermiddag/kveldstid i nær fremtid.

I forfatterprosjektet har trekantgruppa jobbet med kristiansandsforfatteren Tiril Valeur. Vi har lest bøkene om Polly Esther som ønsker seg et monster. Det skal være et grufullt monster, som kan hjelpe henne å hamle opp med de plagsomme jentene som kliner tyggis i håret hennes og kaller henne for "Pingle-Polly". Det må være et skikkelig monster med skarpe klør, som kan redde henne fra den skumle hunden "Flass-opp". Polly Esther er redd for mange ting. Hun tenker at ingen plager ei jente som har sitt eget monster. Så en dag finner hun lille Lo. Lo er et bittelite monster som er kjemperedd for alt. Da må Polly Esther være modig for dem begge to.

I prosjektet har barna blant annet laget sitt eget monster, lagd en monster-fest, lagd et leke-manuskript for "Polly Esther-leken" og øvd på å finne den modige klumpen inne i magen. Barna er virkelig gode på å gjenfortelle, så utfordre dem gjerne!

Mandag 27. februar er det "visedag" i barnehagen. Det betyr at du kan ta med en ting som du vil vise frem for de andre barna på avdelingen. Har du noe som er spesielt for deg, noe som er fint, rart, morsomt, sjeldent eller noe du er ekstra glad i? Da kan du ta det med i barnehagen på mandag.

Det begynte som en liten "Hva skal vi leke?" for 5 barn som kjedet seg. Det endte opp som en lek som varte i ei uke og involverte 36 barn, Karin på kontoret og en skummel sjørøver. Hele leken er dokumentert med en 8 minutters film/bildepresentasjon, som vi håper å få vist til dere en dag.