Knarrevikveien 19 4638 Kristiansand
27280102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Gå til Its Learning

Benytt følgende tlf.nr. når du ønsker å komme i kontakt med personalet på avdelingene:

Per avdeling        : 91 52 75 14

Pål avdeling         : 48 19 52 37

Minsten avdeling : 91 38 51 35

I forfatterprosjektet har trekantgruppa jobbet med kristiansandsforfatteren Tiril Valeur. Vi har lest bøkene om Polly Esther som ønsker seg et monster. Det skal være et grufullt monster, som kan hjelpe henne å hamle opp med de plagsomme jentene som kliner tyggis i håret hennes og kaller henne for "Pingle-Polly". Det må være et skikkelig monster med skarpe klør, som kan redde henne fra den skumle hunden "Flass-opp". Polly Esther er redd for mange ting. Hun tenker at ingen plager ei jente som har sitt eget monster. Så en dag finner hun lille Lo. Lo er et bittelite monster som er kjemperedd for alt. Da må Polly Esther være modig for dem begge to.

I prosjektet har barna blant annet laget sitt eget monster, lagd en monster-fest, lagd et leke-manuskript for "Polly Esther-leken" og øvd på å finne den modige klumpen inne i magen. Barna er virkelig gode på å gjenfortelle, så utfordre dem gjerne!

Mandag 27. februar er det "visedag" i barnehagen. Det betyr at du kan ta med en ting som du vil vise frem for de andre barna på avdelingen. Har du noe som er spesielt for deg, noe som er fint, rart, morsomt, sjeldent eller noe du er ekstra glad i? Da kan du ta det med i barnehagen på mandag.

Det begynte som en liten "Hva skal vi leke?" for 5 barn som kjedet seg. Det endte opp som en lek som varte i ei uke og involverte 36 barn, Karin på kontoret og en skummel sjørøver. Hele leken er dokumentert med en 8 minutters film/bildepresentasjon, som vi håper å få vist til dere en dag.

De siste tre ukene har vi hatt studenter i praksis hos oss på Per avdeling. Dette har vært barnehagelærerstudentene Hanna og Patrick, som går siste året på barnehagelærerutdanningen. De har gjennomført et utviklingsarbeid som vi har gitt fokusområde for. Utviklingsarbeidet de har jobbet med har vært "Hvordan jobbe med rollelek for å øke lekkompetansen". Vi har sett nærmere på en metode som handler om å utvikle lekemanuskripter sammen med barna. Dette har vært veldig spennende for oss voksne og for barna. Vi har brukt litteraturen som inspirasjonskilde og også andre tema som barna har vært interessert i. Å arbeide med rollelek som en strukturert metode, kan både lære barna leke-teknikker og utvide innholdet i leken.

Idag har vi hatt en fantastisk tur til Vardåstoppen. Deilig sol og blide barn og voksne. Vi lekte i skogen, vi laget ostesmørbrød på bål, vi drakk kakao og nøy den deilige solfylte dagen. vi var og så heldig å boller av pappaen til Mia. Masse fin lek og herlig turdag for oss alle.

I dag har vi hatt forfatterfest på Askeladden. Dette ble en fin avslutning på forfatterprosjektet vi har jobbet med siden nyttår. I en heidundrende forestilling fikk vi møte Liv fra Andre Bjerkes diktsamling, Tyven fra Pulverheksa, Tilly og Tipp på tå fra Polly Dunbar`s Tilly og vennene hennes, Billy fra Roald Dahl`s Bittesmåene og Polly Esther og lille Lo fra Tiril Valeur`s historier om Polly Esther.

Etter forestillingen koste vi oss med tema-buffet der menyen var som følger:

Dilles pølsespyd

Bittesmåenes skogsspyd

Lille Lo`s innebakte fluer

Geitekillingens grønnsaks-spyd

Pulverheksboller

I dag har vi hatt tidenes happening i barnehagen med skikkelig vinteraktivitetsdag i snøen! En dag full av oppplevelser med skirenn, skihopp, "Utfor" og aking. Kjempegøy. Det hele ble avsluttet med deilig laksewok tilberedt ute i "bålwoken"!

I dag fikk vi besøk av Sirkus Goprin Lek! Askeladdens helt eget sirkus. Dette bestod av to hysterisk morsome klovner (Herr Luve, og Onkel Nese), Verdens sterkeste mann (Hulkemannen), og Sirkus direktøren Patrick som er student ved UiA og er på besøk på Per! Showet ble en slager og publikum fikk vi også! Være raske med å skaffe billetter til vårt neste show, disse vil forsvinne fort!

I forbindelse med forfatterprosjektet har vi lekt oss med Lille Lo, monsteret til Polly-Esther. Han har mistet de gule prikkene sine og trekantgruppa på Per har fått være med å lete etter dem. Det ble funnet en lapp med en ledetrå om at prikkene er i nærheten! Det måtte letes både høyt og lavt, og det ble konkludert med at prikkene hadde en god duft, så vi brukte luktesansen til å finne veien frem til prikkene.