Samarbeidsutvalg

For å sikre samarbeidet med barnas hjem, skal barnehagen ha et foreldreråd og et samarbeidsutvalg. 

Valg og organisering

Foreldrerådet består av foreldrene / de foresatte til alle barna og skal fremme deres fellesinteresser og bidra til at samarbeidet mellom barnehagen og foreldregruppen skaper et godt barnehagemiljø. Foreldrerådet velger det antallet representanter som skal sitte i barnehagens samarbeidsutvalg.  

Samarbeidsutvalget består av foreldre og ansatte i barnehagen, og hver gruppe er likt representert. Representantene for foreldrene og de ansatte velges for ett år av gangen. Det er mulig å bli gjenvalgt dersom man ønsker dette. Samarbeidsutvalget konstituerer seg selv, det innebærer at utvalget selv bestemmer hvem som skal være leder og nestleder. Barnehagens eier kan delta etter eget ønske. Barnehagens styrer har møte, tale- og forslagsrett i samarbeidsutvalget.

Samarbeidsutvalgets oppgaver

Samarbeidsutvalget skal først og fremst ivareta samarbeidet mellom barnehagen og foreldrene, og er ifølge barnehageloven § 4 og § 5 et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ for partene som  på ulike måter har et ansvar for barnehagens drift og innhold. 

Barnehageeier skal sørge for at saker av viktighet forelegges foreldrerådet og samarbeidsutvalget.