Publisert: 01. mai 2024 | Sist endret: 01. mai 2024 | Forfatter: Anniken Reftstie

Sommerfugler på Bragdøya

Nå som våren er her for fullt og flere og flere vårtegn kommer frem, så har vi på avdeling Bragdøya hatt en vår-formingsaktivitet, hvor barns medvirkning har stått sentralt. Et barn hadde samlet sammen flere doruller og tatt med i barnehagen. Da vi undret oss over hva vi skulle bruke dette til var det et barn som sa “sommerfugler”, og sommerfugler ble det. Vi klippet og limte på vinger og alt som følger med. Sommerfugler i alle slags farger, fasonger og unike preg ble resultatet av aktiviteten.  

 

Det å kunne bruke noe som ofte havner i søpla til en fin formingsaktivitet og et felles lite prosjekt er genialt og gir mye glede. Barna fikk være med fra start til slutt, og komme med egne innspill og la kreativiteten og fantasien styre prosessen og resultatet. Samtidig som vi klippet og limte snakket vi om vårtegn og hva vi kan se i naturen på våren. Hvilke dyr og småkryp som kommer frem, og hva som vokser frem på bakken og på trærne.  

 

I rammeplanen under fagområdet “kunst, kultur og kreativitet” står det skrevet at “Gjennom arbeid med kunst, kultur og kreativitet skal barnehagen bidra til at barna tar i bruk fantasi, kreativ tenkning og skaperglede og bruker ulike teknikker, materialer, verktøy og teknologi til å uttrykke seg estetisk”.