Besøksadresse: Vågsbygdveien 63 Postadresse: Postboks 4, 4685 Nodeland Vis på kart
Telefon: 38 11 37 20 Faks: - Send oss e-post
Redaktør: Helle Schiøtz
Calendar
Title and navigation
<<<september 2021><<
september 2021
mtotfls
30310102030405
Skolens høstferie i uke 40, 4. - 8. oktober nærmer seg. Hvis ditt barn skal ha fri noen eller flere dager i uke 40 ber vi om at dere gir oss beskjed i forkant slik at vi kan planlegge bemanning etter antall barn som kommer.

I dag hadde Makrellene brannvernsamling på Bragdøya. Vi snakket om hva en røykvarsler/ brannalarm er, hva røyk er, og at røyken stiger oppover. Vi snakket om at barn ikke må leke med fyrstikker eller lighter, og at vi ikke må gå i fra stearinlys eller telys som brenner. Vi snakket også om at man kan brenne seg på komfyren, og at de voksne må passe ekstra godt på der, og så snakket vi om at hvis det brenner så skal man ringe 110.

FUB ønsker kort å informere om Foreldreutvalget for barnehagene i Kristiansand:

Foreldreutvalget for barnehagene i Kristiansand (FUB) arbeider med å sikre et godt samarbeid mellom hjem og barnehage og sikre at foreldres og barns stemme blir hørt.  Gjennom informasjon og veiledning overfor foreldre og barnehager skal vi styrke foreldreengasjementet og foreldreinnflytelsen.

Andre turen vi hadde til Bragdøya var en flott og vindfull. Etter mat, så fikk barna selv lov til å ta bilder. De første bildene har jeg tatt, resten har barna tatt. Og det er ikke alltid like lett å holde kamera stille, så her kommer likt og ulikt!

Her kommer bildene vi viste på foreldremøtet tirsdag 24. august. Litt bilder fra oppstarten vår.

Velkommen til foreldremøte i Skårungen barnehage

Når: Tirsdag 24. august, kl. 19.00 – 20.30/21.00
Hvor: Skårungen barnehage

Vi gjennomfører foreldremøte på best mulig måte i forhold til smittevern innenfor de rammene vi har i barnehagen.
Det er ikke mulig å holde en meters mellomrom mellom foresatte inne på avdelingene så vi ber dere om å bruke munnbind, og at det bare kommer en foresatt til hvert barn.

Agenda:

Felles for alle avdelinger, ute:
•Velkommen til nytt barnehageår
•Presentasjon av personalet.

Foresatte fordeler seg på barnas respektive avdelinger.

Avdelingsvis:
•Hverdagen i barnehagen
•Faglig arbeid med barna; tema, gruppedelinger, språk, sosial kompetanse og vennskap
•Praktisk informasjon
•Bilder fra barnas hverdag i barnehagen

Informasjon fra ledelsen om
•Samarbeidsutvalget
•Satsningsområdene og rammeverk
•Mobbelov for barnehagen

Foreldreråd (uten personalet til stede)
•Valg av representanter til barnehagens samarbeidsutvalg
•Eventuelt

Foresatte til skolestarterbarna blir igjen når de andre går hjem for å få informasjon om det pedagogiske opplegget «Kroppen er min» som er en del av arbeidet i skoleklubben (ca. kl. 20.30-21.00)

Vel møtt!!

Barnehageåret 2021 - 2022 har Skårungen barnehage følgende planleggingsdager:

• Fredag 27. august
• Fredag 22. oktober
• Mandag 3. januar (etter jul)
• Tirsdag 19. april (etter påske)
• Fredag 27. mai (etter Kristi Himmelfartsdag)

Vi minner om at de kommunale barnehagene i Kristiansand har nye åpningstider fra 1. august 2021.

Skårungen barnehage har åpent fra 07.00 - 16.30 hver dag.

Jul og nyttårsaften har vi stengt. Onsdag før Skjærtorsdag stenger vi klokken 12.00.

Barnehagen har feriestengt uke 28, 29 og 30.

I august og september vil det bli matservering av et måltid i barnehagen for avdeling Makrell og Krabbe to dager i uken. Som tidligere informert om i epost til alle foreldre vil denne ordningen gjelde i august og september. Dere foresatte vil faktureres for 84 kroner i kostpenger. De andre måltidene skal barna fremdeles ha med seg nistepakke til.

Barna som går på avdeling Bragdøya har med niste til hele dagen hver dag og betaler ikke kostpenger.

I uke 31 blir det et smøremåltid for alle barna som er i barnehagen tirsdag og fredag.

Fra mandag 9. august  vil Krabbe ha smøremåltid til et av måltidene mandag og fredag. Makrell vil ha smøremåltid til et av måltidene tirsdag og fredager.

Parkeringsplassen på Storenes skal asfalteres. Klargjøringsarbeidet skal gjøres mandag 21. og tirsdag 22. juni. Selve asfalteringen skal gjøres tirsdag 29. juni. Disse dagene vil det være trangt om parkeringen ved barnehagen så vi ber dere ta mest mulig hensyn til hverandre, og gjerne sykle eller gå hvis dere har anledning. Er det fullt er det også mulig å parkere ved inngangen til friområdet eller i Auglandsbukta.

Vi starter opp barnehageåret på grønt nivå. Det gleder vi oss over. I praksis betyr det at vi nesten ha normal drift og bortfall av kohorter. Vi har tatt bort sperrebånd og barna kan leke med hverandre på tvers av avdelingene.

Men vi må fortsette å gjøre det vi kan for å unngå smitte i barnehagen. De tre hovedreglene gjelder:

•Holde seg hjemme ved sykdom
•God håndhygiene
•Holde avstand mellom voksne

Det henger spritflasker ved porten. Sprit dine hender når dere kommer.

• Vask barnas hender med vann og såpe når de kommer i barnehagen om morgenen.

• Hvis avdelingen er ute tar dere barna med inn til håndvask og følger dem ut igjen.

• Hold avstand fra andre familier og ansatte ved levering og henting. Er det mange i garderoben på en gang, vent utenfor til det blir bedre plass...

• Barna er ute så mye som mulig for å redusere smitterisiko. Husk å sende med barna nødvendig klær og utstyr for at de skal ha det bra ute over lang tid.

•Smør barna med solkrem hjemme før dere kommer i barnehagen.