Besøksadresse: Vågsbygdveien 63 Postadresse: Postboks 4, 4685 Nodeland Vis på kart
Telefon: 38 11 37 20 Faks: - Send oss e-post
Redaktør: Helle Schiøtz
Calendar
Title and navigation
<<<februar 2020><<
februar 2020
mtotfls
02030405060708
Samarbeidsutvalget i Skårungen barnehage hadde møte torsdag 6. februar. Referatet ligger under punktet "Samarbeidsutvalg" til høyre på hjemmesiden.

I dag var det endelig tid for karneval. Det var jubel og tjohei allerede fra tidlig morgen. Mange feststemte og flott utkledde barn og voksne. Vi har hatt disko på piren , bowling på kjøkkenet og lek rundt omkring.

Etterpå var det avdelingsvise samlinger der alle fikk vise hva de hadde kledd seg ut som, før vi spiste pølser i lompe. Så var det tid for det de fleste hadde gledet seg stort til, nemlig å slå katta ut av sekken :) og da alle hadde slått alt de orket rant det sjokoladeplater ut av sekken, jippii.

3-års-studentene Hanna & Ali som er i praksis på Krabbe, har begge fordypning i musikk. Kristin utfordret dem til å planlegge og gjennomføre en musikksamling for hele barnegruppa. Den utfordringen tok de på strak arm!

Fredag 14. februar inviterer vi til karnevalsfest i Skårungen barnehage.

De barna som ønsker å kle seg ut, kler seg hjemme før de kommer i barnehagen.

Dere bestemmer selv hva dere vi kle dere ut som. Dere trenger ikke å kjøpe noe nytt!

I barnehagen skal vi ha karnevals-disco, bowle, spise pølser og slå katta ut av sekken.

Vi gleder oss til å se mange glade og feststemte barn!

Vi lager litt pynt til karnevalet.

Nå er det på tide å gjøre interne endringer i barnehagene før det er hovedopptak fra 1. mars.   Søknad om endring gjøres via foreldreportalen:

Karuss og Skårungen barnehageenhet regnes som en barnehage i forhold til interne endringer. Det vil si at man kan ønske seg plass på tvers av barnehagene før hovedopptaket.

Karuss barnehage:

Rompetrollane: Avdeling med 15 plasser for barn i alderen 1-2 år.

Salamander: Avdeling for barn i alderen 2- 5 år. Antall plasser vil variere ut fra hvor mange barn som er over og under 3 år.

Froskane: Avdeling med 24 plasser for barn i alderen 4-6 år med utvidet turopplegg.

Skårungen barnehage:

Krabbe: Avdeling med 15 plasser for barn i alderen 1-2 år.

Makrell: Avdeling med 18 plasser for barn i alderen 3- 6 år. Makrell har to turdager i uka, en er på Bragdøya og en er i nærmiljøet.

Bragdøya: Naturgruppe med 18 plasser for barn i alderen 3-6 år som er ute på Bragdøya 3 dager i uka. Har egen base på Skårungen barnehage.

På Skårungen skal «Krabbe-barn» som er født i 2017 bytte fra Krabbe til Makrell eller Bragdøya. Det er også mulig å ønske seg avdelinger på Karuss. Barn født i 2016 og 2015 kan også ønske seg bytte av avdeling mellom Makrell og Bragdøya.

Dersom det er flere som søker en avdeling enn det er plass til, vil vi følge opptakskriteriene som brukes under vanlig opptak.

Foreldre til barn født i 2017 på Skårungen må legge inn hvilken avdeling de ønsker for neste barnehageår. Foreldre til barn født i 2015 og 2016 trenger kun å registrere ønske hvis dere ønsker å bytte avdeling.

Ønsker om endring må legges inn i foreldreportalen innen 1.mars.

Ta kontakt dersom det er noe dere lurer på, eller vil vite mer om!

Med vennlig hilsen   Helle Schiøtz Enhetsleder, Karuss og Skårungen barnehageenhet

I går markerte vi samefolkets dag (6.februar) i Skårungen.

Det er onsdag og tid for tur til Bragdøya. Litt frisk trekk i fra nordvest, men deilig med tørt vær. Vi har fyrt bål og grillet nister, og mye annet.

I anledning mangfold og inkluderingsuka har Makrellene hatt samling om at det er så supert at vi ser forskjellige ut. Tenk så kjedelig det hadde vært om alle så like ut. Etter samlingen gikk vi på Storenes og prøvde å gå en løype med bind foran øyene. Hvordan kjennes det å ikke se noe?? Vi hadde også propper i ørene så vi skulle kjenne på det å ikke høre noe. Vi har snakket mye om dette i dag, og kommer til å fortsette litt utover i uka.

Etterpå akte vi i den lille snøen vi har fått. Endelig...

Tidligere i år var det en hendelse i en annen barnehage i kommunen, der det var mistanke om at et eller flere barn hadde fått i seg små cellebatterier som kunne ha løsnet fra et leketog. Cellebatterier er ekstremt giftige å få i seg. Barnehagen har ingen leker med slike batterier som barna leker med.

Skårungen barnehage ønsker å sette begrensninger for hvilke leker barn har med seg hjemmefra til barnehagen på visedager og ved andre anledninger. Det blir altså ikke lov å ha med seg leker med batteri inni. Selv om de er skrudd fast, kan vi aldri være helt sikre på om barna klarer å få ut batteriene. Håper på forståelse for dette, og ber dere foreldre om å følge det opp.