Besøksadresse: Boremarkveien 2, 4032 Stavanger Postadresse: Postboks 355, 4067 Stavanger Vis på kart
Telefon: 51913700 Faks: Merk epost med barnehagens navn Send oss e-post
Redaktør: Tove Erna Belland
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Velkommen til Jåttå barnehage

Jåttå barnehage er en kommunal barnehage som holder til i Hinna bydel i Stavanger.

Vi har 16 avdelinger fordelt på 4 fløyer. Vi har egen kokk og et fantastisk flott uteområde.

Vår Visjon er: Vi kan se barnet innenfra

For å ivareta barnas behov for omsorg og lek og fremme læring og danning må vi kunne se barnet innenfra og dermed støtte barnas behov for tilknytning og utforskning. Det vi investerer av omsorg, trøst, ømhet, glede og latter kommer ut igjen som psykisk helse og mestring hos barna. Barn som blir sett innenfra:

- Får god selvfølelse

- Blir robuste og selvstendige

- Utvikler sosial kompetanse

- Opplever mestring og glede

- Undrer seg og får lyst til å lære

- Utvikler ansvarlighet

- Utvikler god psykisk helse

Gratulerer Tove Erna Belland

Tove Erna fortsetter som virksomhetsleder i Jåttå barnehage etter virksomhets -  og kommunesammenslåing i 2020

16. mai feiring til stor glede og begeistring for store og små

I dag har 4  åringene satt poteter i åkeren vår etter kyndig veiledning om hvorfor de har "groer" og hvordan de skal stå i jorda. Til høsten skal de få være med å høste....

Nå må vi sammen passe godt på dem slik at de kan gro og vokse i åkeren vår. Her vil 4 åringene ha et hovedansvar:)

Alle barn m/familie i Jåttå barnehage er velkommen til å være med å gå i 17.mai tog på Hinna.

Oppmøte på kunstgressbanen, Hinna stadion kl. 09.45.

Toget starter kl.10:00. Jåttå barnehage skal gå helt bakerst i toget, se etter en hvit fane med logoen til Jåttå barnehage.

Barnehagene går en litt kortere rute enn skolene.

Vel møtt😊

Mvh FAU

Flott innsats på årets foreldredugnad. Mye godt arbeid ble gjort. Her var god stemning, nydelig vær og deilige kaker til kaffen.

TUSEN TAKK!!

Nå er opptak av nye barn til høsten 2019 godt i gang. Vi sender ut informasjon om barnehagen og om oppstart fortløpende til dere foreldre som takker ja til plass.

Mandag 3.juni kl 19.00 har vi foreldremøte for nye foreldre. Her vil dere får mer informasjon om barnehagen, om oppstart, få omvisning på avdelingen og treffe pedagogisk leder. Hold av kvelden! Innkalling kommer snart!

Ta gjerne kontakt før hvis det er noe dere lurer på!

Vi gleder oss til å bli kjent med nye barn og foreldre!

Fredag 29. mars signerte Universitetet i Stavanger og Stavanger kommune ein avtale om at Jåttå barnehage blir universitetsbarnehage.

Å være Universitetsbarnehagen inneber eit partnarskap mellom forsking og praksis. Barnehage og universitet skal tilby ungar og barnehagelærarstudentar det mest oppdaterte av undervisning og rettleiing ved å utforske og utvikle praksis.

Ein universitetsbarnehage er ein barnehage som har eit særskilt tett samarbeid med eit universitet. Ideen om universitetsbarnehage bygger på ordningane med universitetssjukehus og etter kvart også universitetsskular. Frå før finst det universitetsbarnehagar i Oslo og Tromsø.

Denne gladmeldingen fikk vi i formiddag:

Institutt for barnehagelærerutdanning mottok fem søknader om å få bli pilot som universitetsbarnehage. Alle fem søknadene er solide, noe som krevde en grundig gjennomgang av kriterier. Vi har hatt støtte fra Sefany Mesfin fra Hå kommune i utvelgelsen.

I gjennomgangen kom Jåttå barnehage sterkest ut. Det handler om størrelse, antall barnehagelærere og praksislærere, bredde og relevans i fordypninger og videreutdanninger og samlet sett høy formell kompetanse.

Vi ønsker dere derfor velkommen som Universitetsbarnehage!

Vennlig hilsen Jorunn Melberg - Instituttlærer

Jåttå barnehage er en stor, flott barnehage i landlige omgivelser ved Jåttånuten i Hinna bydel, i gåavstand fra både buss og tog. Uteområdet er på hele 10 mål og er helt fantastisk. Det er sanseløype, egen kjøkkenhage, bålplass og amfi, samt mange flotte steiner, trær, bær og busker her. Vi er så heldige å ha port fra lekeplassen og rett ut i skogen. Vi har egen parkeringshall i kjelleren, så du kan gå tørrskodd inn. Vi serverer 3 næringsrike måltider til barna hver dag.

Barnehagen er en del av Stavangerbarnehagen, og vår visjon er «Vi kan se barnet innenfra». Vi bruker trygghetssirkelen aktivt for å prøve å forstå barnas behov både for støtte og utforsking. De siste årene har vi hatt et særskilt fokus på Interkulturell kompetanse og har arbeidet med mangfold, inkludering og likeverdig lek for alle. Barnehagen er organisert i faste avdelinger på fire fløyer. I tilegg til avdelingene har vi grupperom og stort fellesrom med scene, konstruksjonsdel og gymdel.

Vi er godt fornøyde med resultatene på foreldreundersøkelsen.