Meny
Velg avdeling Forside
Hovedadresse Besøksadresse: Boremarkveien 2, 4032 Stavanger Postadresse: Postboks 355, 4067 Stavanger Telefon: 51913700 Send oss e-post
Styrers stedfortreder Bjørghild A Hamre 51913040 / 92298735 Send oss e-post
Virksomhetsleder Erlend Norheim 51913039 / 404 74 591 Send oss e-post
Åpningstider i Jåttå barnehage Hverdager fra kl. 07.30 - 16.30 Stengt alle helligdager
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

 Velkommen til Jåttå barnehage

Jåttå barnehage er en kommunal barnehage som holder til i Hinna bydel i Stavanger.

Vi har 16 avdelinger fordelt på 4 fløyer. Vi har egen kokk og et fantastisk flott uteområde.

Vår Visjon er: Vi kan se barnet innenfra

For å ivareta barnas behov for omsorg og lek og fremme læring og danning må vi kunne se barnet innenfra og dermed støtte barnas behov for tilknytning og utforskning. Det vi investerer av omsorg, trøst, ømhet, glede og latter kommer ut igjen som psykisk helse og mestring hos barna. Barn som blir sett innenfra:

- Får god selvfølelse

 - Blir robuste og selvstendige

 - Utvikler sosial kompetanse

- Opplever mestring og glede

- Undrer seg og får lyst til å lære

- Utvikler ansvarlighet

- Utvikler god psykisk helse

 

Velkommen til alle foreldre på vest og nord til sommerfest idag! Programmet starter kl 15 så vær ute i god tid for å sikre dere opptredenen. Gå gjerne eller bruk sykkel🤗

Fra og med mandag 5. juni vil fire personer fra Ukraina være på språkpraksis i barnehagen. De vil være i barnehagen omkring 1 dag i uken noen måneder frem i tid.

De snakker engelsk og noe norsk. De har ulik arbeidserfaring: lærer, advokat og studier innen økonomi.

Til daglig går de på Johannes læringssenter og praksisen i barnehagen er i regi av flyktning tjenesten i Stavanger kommune.

Ta godt imot dem!

For å minimere uhell med sykkel i barnehagen får barna nå kun sykle kun på asfalt- ikke i barnehagens store grøntområde.
Det er allerede rutiner for at det skal ikke sykles i inngjerdingen til småbarns avdelingene når de er ute. Og uteområde er delt i to med festivalgjerde.

I praksis er det nå to mindre asfalt områder barna kan benytte sykler på.

Vi følger med på sikkerheten og bruken og tar fortløpende risikovurderinger omkring bruk av sykkel og hvordan det skal foregå i barnehagen.

Har noen innspill eller spørsmål kan jeg kontaktes på kontoret eller på telefon 40474591.

Hilsen Erlend
Virksomhetsleder

Mai er her og nasjonaldagen skal feires i barnehagen på tradisjonelt vis😊.
Dato for feiringen her i Jåttå barnehage er fredag 12.mai.

Barna i Solkubben skal gå først i toget. De trenger ikke ta med egne flagg, barnehagen har kjøpt egne store flagg til bruk i Flaggborgen. Barn for øvrig kan ha med egne flagg med navn. 
Vi skal gå i tog, ha tradisjonelle 17.mai-leker, spise pølser og isJ

Kl.08.30: Barna må være i barnehagen
Kl.09.00: Vi går i tog i nærmiljøet 

Rute for toget: 
Vi går forbi barnehagen (Boremarkveien), ned Austtunveien, første til høyre i rundkjøring, første til høyre opp Austtunlia, første til høyre og bort til barnehagen igjenJ

Foreldre, besteforeldre og andre interesserte inviteres til å komme for å se på toget. Etter toget går foreldre hjem, og barna samles i barnehagen for sang, 17.mai-leker og mat. Dette har personalet ansvar for.

Vi gleder oss til en fin feiring i Jåttå barnehage!! 
Ta kontakt hvis dere lurer på noe.

Mvh personalet


Takk for at omkring 70 stk av dere kom og gjorde barnehagen vår enda litt bedre😊 Går rykter om at dette er deltaker rekord…

Det ble vasket på avdelingene og sopp, lukt og kjørt jord på uteområde.

Takk også til dere som har fikset spill, bøker og leker.

Takknemlig hilsen fra alle oss i Jåttå universitetsbarnehage


Det nærmer seg sommer og avslutning av et flott barnehageår. Tradisjonen tro inviterer vi derfor sammen med FAU (foreldrenes arbeidsutvalg) til sommerfester i Jåttå universitetsbarnehage.
Når?
Onsdag 31.5.23 kl 15.00  
for Vest med Åkeren, Markå, Hagen og Engen og Nord med Straen, Holmen, Vågen og Buktå

Torsdag 1.6.23 kl 15.00
for Sør med Tunet, Haugen, Nuten og Berget og Øst med Gliden, Flaten, Kneikå og Stadion

Hvor?
Amfiet ute. Husk gode klær til all slags vær!

Sommerfestene starter med en samling i amfiet hvor avdelingene og Solklubbkoret synger noen sanger. Foreldrene sitter i trappene i amfiet. Etter opptreden tar foreldrene over ansvaret for sine barn (vi roper opp avdelingsvis for å få til en god overlevering).
FAU arrangerer pølser og kaker til alle og tar 50 kr i inngangspenger per familie for å dekke mat, drikke og kaker. Betaling via vipps på selve dagen på nummer 502018.
Det vil bli hengt opp lapp på hver avdeling for påmelding til kakebidrag.
Vi får mange besøkende disse dagene så vi oppfordrer alle som kan til å gå eller sykle for å unngå parkerings- og eller trafikkutfordringer.
Vel møtt til alle!
Vi gleder oss!
Hilsen barn og personal i Jåttå universitetsbarnehage

Ved nytt barnehageår, som i år starter 17.8.23, flytter våre 3-åringer fra vest og sør til nord og øst – fra 0-3-årsavdelinger til 3-6-årsavdelinger. Alle har blitt informert på epost fra pedleder på 0-3 om hvilken avdeling barna skal flytte til. Ved flytting til stor avdeling må vi både se på hvor mange ledige plasser vi har på stor avdeling og foreta pedagogiske vurderinger, slik at vi gir et likeverdig tilbud på alle avdelinger. Av og til flyttes gruppene samlet til ny avdeling og av og til deles de opp.

Har vi noen foreldre i barnehagen som spiller et instrument og som kan tenke seg spille for oss når vi markere vår 17.mai feiring i barnehagen fredag 12. mai. Vi skal gå i tog i nabolaget og hadde satt stor pris på om noe ville spilt sammen med oss.

Er dette noe for deg, meld deg for Anette på Flaten - mob. 90692298 - så raskt som mulig.


Når: Tirsdag 9. mai blir det dugnad fra klokken 19:00 til 21:00
Hva: Det vil bli nedvask av hver avdeling i år, så det forventes at foreldre fra hver avdeling stiller. Det er i tillegg rydding og kosting av uteområdet ved inngangene, samt klargjøring av kjøkkenhagene. 
Hvis tidspunktet ikke passer, kan man bidra med å ta hjem leker og bøker som trenger reparasjon. 

FAU ordner med litt kaffe og snacks til dugnadsgjengen, men det er lite penger på FAU konto, så de som vil kan bidra med 30 kr på Vipps (#502018 FAU Jåttå Barnehage). 
Spørsmål ang Dugnaden: Vidar.selvaag@gmail.com

Meld dere på via følgende lenke: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zs9iA2Qb4VWr4EnmNl-MSbtocO_hn6WijA1c3_C9qME/edit?pli=1#gid=0

De som melder seg for å koster og luker tar med redskaper til dette selv. Barnehagen har kluter, bøtter og skurekrem på avdelingene til de som vasker.

Hilsen Dugnads-ansvarlige i FAU


Hele fløy nord jobber for tiden med vårlige tema. Solklubben har fokus på boken «Fuglefesten» som er en del av overgangssekken til skolen. Ellers så har hver avdeling latt seg inspirere av våren på ulike vis i hverdagen. Vi har alle vært på tur og sett på vårtegn. Vi synger om «Alle fugler» og vi maler og lager formingsprodukter relatert til våren og fugler. En avdeling har også begynt å forberede kjøkkenhagen sin og de har sådd reddiker og sukkererter.
Rammeplanen skriver at "Personalet skal legge til rette for mangfoldige naturopplevelser og bruke naturen som arena for lek, undring, utforsking og læring" (s. 53)