Publisert: 02. november 2023 | Sist endret: 02. november 2023 | Forfatter: Hilde Grimm

Skoleturer basert på dugnad

FAU og Samarbeidsutvalget har anbefalt at skoleturer som baserer seg på dugnad avvikles. Begrunnelse: Mye arbeid, mange penger, ikke alle kan delta. 

Årets 9. trinn (23/24) blir siste kull som får lov å ha en liten tur, der dere foresatte bidrar, fordi noen allerede var i gang med innsamling da dette ble bestemt forrige skoleår. Turen forutsetter at et godt flertall av foresatte kan og vil bidra.

Kommunes regler for skoleturer må også ivaretas. Skolen dekker lønn for en lærer per klasse. Turen begrenses til maks 2000,- og 1 natt i Agder eller omegn. Sted og innhold blir opp til hver klasse, men gjerne så likt som mulig. Det beste er om alle seks klasser får en tur, men de kan også få en god opplevelse godt under 2000,-. 

Turen bør ha en blanding av sosial og og faglig læring. Program planlegges av turkomite, sammen med  kontaktlærer, og godkjennes av rektor. 
Foreldre tar ansvar for dugnad/innsamling. Pengene går til fellesskapet i klassen. Evt overskudd går til vinterball, og evt. felles positive tiltak på trinnet. 

(Denne informasjonen ble også gitt på foreldremøte i august.)

Hilsen rektor Hilde