Publisert: 06. oktober 2023 | Sist endret: 06. oktober 2023 | Forfatter: Hilde Grimm

Friminutt, leksehjelp og høsthilsen fra rektor

Høstferien for meg har betydd gode dager på fjellet og mulighet for hjemmekontor for å komme ajour. Egentid er godt, og jeg håper mange av dere også har fylt uka med gode opplevelser, ro, natur og gode relasjoner. Samtidig har vi alle fått med oss familietragedien på Slettheia, og våre tanker går til de nære, skolen og ikke minst barn som er berørt av dette. Vi vet at Slettheia skole har opplevd god støtte av kommunen, og opplevelsen av å stå sammen har vært sterk. Ikke nøl med å ta kontakt dersom noen av våre elever er ekstra berørt av dobbeltdrapet og trenger ekstra støtte. 

Uke før høstferien hadde vi fantastisk konsert av Kim Rystad, hadde kanonballturnering i idrettshallen, og 10. trinn var i arbeidsuka. Lærerne forteller at det har vært veldig gøy å besøke elevene på jobb, og de får mye skryt. 

Vi merket også at flere elever trekker innendørs i friminutt nå når det er kjøligere ute. I tillegg har vi mobilfri skole, som gjør at vi må ha gode alternativer for elevene:

  • Fra tirsdag kommende uke åpner vi idrettshallen i langfri. Vi må huske å ikke ta med mat og drikke, og utesko skal av når elevene er på banen. Ikke bruk nødutgangene, og ingen skal oppholde seg i garderobene. Lærere setter ut en tralle med utstyr/baller som skal brukes. Ta godt vare på dette og rydd opp før timen begynner. Vi ser frem til mye positiv aktivitet. 
  • Vi har åpnet spillrom i tekstilrommet (K&H 2. etg). Der skal det være et rolig rom med brettspill og/eller lesing. Det var god stemning er allerede uka før høstferien. Nye og flere spill er kjøpt inn, og vi tar imot ønsker fra elevene om de har det. 
  • I kantina skal det være godt å være for alle. Her er det også noen tilgjengelige spill i elevresepsjonen - kort, yatzy etc. Vi gir plass til alle, rydder søppel etter oss og unngår herjing og ballspill (selvfølgelig). 
  • Ute har det vært god aktivitet rundt bordtennisbordene. Elevene får lånt utstyr i elevresepsjonen. Dessverre går racketer mistenkelig fort i stykker. Ta godt vare på de. Vi har kjøpt inn nye. 

På mandager har vi startet opp leksehjelp. Foreløpig er de få som møter opp. Vi står klar med frukt og en time der elever kan jobbe i fred og ro, med hjelp av en fagarbeider. Velkommen til tekstilrommet rett etter siste time. 

Så minner vi igjen om trafikksikkerhet. Nå er det tid for refleks, gode lys på sykkelen og hjelm. Vi står nå vakt ved barnehagen om morgenen og bommen etter skoletid, for å få elevene til å kjøre trygt på sykkel. Det er dessverre en stor utfordring. Vi ser også flere med el-sparkesykkel uten hjelm. Sammen kan vi forebygge ulykker - snakk om dette hjemme! 

Til slutt: Til onsdag er det aktivitetsdag. Send med gode sko og jakke. Vi ser frem til en dag ute, der elevene bygger relasjoner på tvers av klasser og lærer å samarbeide på andre måter enn i klasserommet! 

Med ønske om en nydelig helg, og en trygg og inkluderende skole for elevene våre! Vi gleder oss til å se alle igjen! 

Hilsen rektor Hilde