Publisert: 28. juni 2023 | Sist endret: 03. august 2023 | Forfatter: Hilde Grimm

Informasjon om oppstart og innføring av mobilhotell

Variert undervisning - Samarbeid med UiA:

Takk for et godt og hektisk skoleår. Vi kan se tilbake på mange gode dager og elever som utvikler seg og har lært på varierte måter. Havlimyra skole blir som første ungdomsskole i kommunen med i DeKomp fra høsten. I samarbeid med UiA velger vi et satsningsområdet. Vi har valgt å fokusere på samarbeidslæring og inkludering.  Variert undervisning, der elevene medvirker og er aktive i læringsprosessene blir viktig. 

Dembra:

Vi viderefører Dembra-satsningen, og i august vil dere foresatte få et informasjonsskriv om hvordan vi vil følge opp krenkende utsagn. Vi ser frem til et tett samarbeid mellom skole og hjem dersom elevene bruker negative skjellsord.

Mobilfri skole:

En stor endring blir også at vi innfører "mobilfri skole". Vi har forsøkt i flere år å følge opp dagens ordning med at elevene kan ha mobil i friminutt, men vi ser at det for krevende. Mange elever klarer ikke å la mobilen ligge i timer. De "må" bare sjekke... Teknologien er blitt mer avhengighetsskapende, og vi ser oss nødt til å endre rutinene. Alle foresatte vil i august bli bedt om å samtykke til at mobiler leveres inn om morgenen, i låsbare skap. Vi tror også dette vil bli positivt for det sosiale i friminutt. Ettersom vi ikke har ringeklokke på skolen, vil vi henge opp flere klokker i fellesareal, men vi oppfordrer også alle til å ha klokke på armen. Elevene må også ha eget busskort, dersom de ønsker å ta buss til butikk i langfri. FAU, SU og personalet stiller seg bak innføringen av mobilfri skole. 

Her kan dere lese mer om oppfølgingen av dette:  Informasjon om mobilregler

Foreldremøter: 

  • 8. trinn: 22. august kl. 17.30-19.00
  • 9. trinn: 24. august kl. 17.30-19.00
  • 10. trinn: 31. august kl. 17.30-19.00

Første FAU-møte og Samarbeidsutvalg blir torsdag 7. sept. kl. 17.30 og 19.00. Det er fint å vite for dere som blir valgt til foreldrekontakter. 

Først skoledag er torsdag 17. august kl. 8.30.

Elever på 8. trinn møter ute i trappene ved kunstgressbanen. Opprop der begynner kl. 8.45. Ved regn flyttes dette til store-amfi inne. (Informasjon om klasserom for 9. og 10. trinn kommer fra kontaktlærer på ukeplan/i classroom.)

Vi ser allerede frem til et nytt skoleår, og ikke minst å bli kjent med dere 120 elever som begynner på 8. trinn! Sammen skal vi jobbe videre for å skape god trivsel og læring!  

God sommer - Hilsen rektor Hilde og alle ansatte!