Velg avdeling FAU og Samarb.utvalget
Telefon: 51913095 Send oss e-post
Redaktør: Tordis Nordbøe

Info til foreldre/foresatte i Åsen-barnehagene

Barnehager og skoler kan fram mot sommeren lette på smitteverntiltak.

Regjeringen kom med en pressemelding onsdag 27.05. med utgangspunkt i at det nå er lite smittespredning i landet. Dette gjør at en hel avdeling i barnehagen og en hel skoleklasse kan være én kohort. Et nytt system med rødt, gult og grønt lys skal avgjøre hvilke smitteverntiltak som gjelder i barnehage og skole. Trafikklysmodellen skal gjøre det enklere å gjennomføre barnehage- og skolehverdagen, samtidig som smittevernet ivaretas.  Hva det innebærer kan du lese mer om her: Trafikklysmodellen.

Barnehagene- og skolene er på gult nivå fra tirsdag 2.juni. Fredag 29.05. kommer det en ny smittevernveileder for barnehager og skoler som tar utgangspunkt i det nye systemet.

Tidspunkter for hente/levere uke 23

I uke 21 og 22 har foreldre/foresatte levert og hentet barna til bestemte tidspunkter. Vi viderefører disse tidspunktene også ut uke 23, tom. fredag 5.juni.

Dette fordi:

○ Vi skal ivareta smittevernreglene, f. eks unngå trengsel og store ansamlinger.

○ Vi skal legge til rette for gode levering - og hentesituasjoner.

○ Vi skal kunne være godt forberedt og tilby god kvalitet.

Fra uke 24 starter vi med ordinære åpningstider i Åsen-barnehagene med evt. lokale tilpasninger.

Vi vil i utgangspunktet kartlegge levering- og henting ved ordinære åpningstider og har dere foreldre/foresatte mulighet for å levere senere og/eller hente tidligere, så hadde vi satt stor pris på det.  Barnehagene er avhengig av et godt samarbeid med dere foreldre for å begrense belastningen i ytterkanten på dagene og for å få til en god og trygg hente- og bringesituasjon. Derfor er det viktig at du som foreldre/foresatte holder deg til tidspunktene som er satt opp.  Gi beskjed til personalet hvis barnet ditt blir hentet tidligere enn oppsatt tid.

I uke 23 vil vi komme med mer informasjon.

Henviser også til vår nye hjemmeside for informasjon fra Stavanger kommune om Covid-19: https://www.minbarnehage.no/aasen

Ta kontakt med din avdelingsleder hvis du har noen spørsmål.

o Barnas Hus: kirsten.klungtveit@stavanger.kommune.no

o Sørmarka og Vannassen: cathrine.monsen.bjornstad@stavanger.kommune.no