Velg avdeling Mosvannet - Tjensås
Hovedbygg, Tjensås Hemmestveitbakken 11 4021 Stavanger Telefon: 51913500 Send oss e-post
Nedre Tjensvoll Ole Reidstadsgate 2 4021 Stavanger Telefon: 51 91 35 10
Redaktør: Reidun Topland Larsen
Calendar
Title and navigation
<<<mars 2020><<
mars 2020
mtotfls
02030405060708
30310102030405
Her kommer det bildedryss fra noe av det vi fikk til å gjør før barnehagen stengte

I dag var det karneval i barnehagen

I det gråe, våte og triste været har vi hatt mye farger på avdelingen. Vi har også hatt noen små forberedelser til karnevalet: vi har øvd oss på å kle oss ut, pyntet avdelingen med svarte katter. Ungene pyntet dem med fargerike klistremerker, valgte farge på halen til katten sin.

Til turdagen vår kom det endelig litt snø! Til samling tok Ellen litt snø, etter turen så vi at snøen forsvunnet, vi fortalte at den hadde smeltet og blitt til vann. Akkurat som snømennene våre i reglen om "De 5 små snømenn". Vi gikk til en lekeplass i nærmiljøet og koste oss i det fine vinterværet!

Velkommen til Karneval!!!

Vi har mange barn som har veldig mye energi. En gang så vi at de tok frem bokser (som vi oppbevarer leker i) satt dem sammen og begynte en slags hinderløype. Vi tok frem noen krakk, flyttet alt sammen til madrassen slik at de kan avslutte løpet på en trygg og myk plass. Det er blitt en veldig populær lek i det siste som alle ville prøve. Her kunne de boltre seg så mye de ville! I tillegg trener de sosial kompetanse som turtaking:) Vi har dessverre en kamera som tåler ingen bevegelse, derfor er noen av bilder av dårlig kvalitet. Man kan likevel se en ren glede:)

Uken avsluttet vi med tur til lekeplass i nærmiljøet.

Forrige og denne uke har vi holdt på eksperimenter med vann. Vi har fargelagt vannet. Brukte både kreppapir, konditorfarge og maling. Deretter helte vi vannet til forskjellige beholdere som vi satte i fryseren. Neste dag tok vi vannet frem for å se hva som er skjedd. Ungene fikk kjenne på isen. De fikk erfare at den er hard og kald. I tillegg lærer barna om farger. Denne gangen var det blått, gult og rødt. En annen kjekke opplevelse med vann var å fargelegge vann, legge til Zalo og blåse det ved hjelp av sugerør. Deretter la ungene et ark ned i vannet som fikk et fint blått farge. Vi observerte at selve blåsingen var mest spennende😊

Idag tok en gjeng turen til turnhallen.

Med Januarmåneden kommer det naturligst temaet vinter. Vi har vinter på samlingene og i formingsaktiviteter. Her kan dere få se noen eksempler på hvordan vi jobber med temaet.